ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ.."ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΜΕΝΑ"

Ανέλαβε τα ηνία του ΟΤΕ από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης της Ν.Δ

Ο εκλεκτός του Κώστα Καραμανλή και λειτουργούσε δίνοντας αναφορά μόνο στον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και περιφρονώντας προκλητικά τον τότε υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη.
ΛΙΑΠΗΣ:Χαρακτηριστική ήταν η θέση που πήρε ο πρώην υπουργός Μεταφορών στην Επιτροπή Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όταν συζητήθηκε η πολύκροτη εξαγορά της εταιρείας Γερμανός. Ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο του χαράζει μόνο τη στρατηγική για τις τηλεπικοινωνίες και για την εξαγορά είπε ότι «το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να ελέγξουμε μέσω της Ρυθμιστικής Αρχής αν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες».

«Μας σνομπάρει συνεχώς», φώναζαν βουλευτές της Ν.Δ. για τον ΒΟΥΡΛΟΥΜΗ
Είχε γίνει το κόκκινο πανί για πολλά στελέχη της Ν.Δ. Τον κατήγγειλαν γιατί είχε κλειστές τις πόρτες στα αιτήματά τους, πως έδινε ό,τι μισθούς ήθελε στον εαυτό του και στα στελέχη του και γενικώς δεν έδειχνε να υπολογίζει κανέναν.
Το όνομά του, αρχικά- το 2005- συνδέθηκε κυρίως με την εθελουσία έξοδο-μαμούθ στον ΟΤΕ, που στοίχισε συνολικά στον Οργανισμό και στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας (μέσω του ΤΑΠ-ΟΤΕ) περίπου 1 δισ. ευρώ και είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση περίπου 5.000 υπαλλήλων.
Επίσης, την ίδια περίοδο ήταν ο άνθρωπος που πήρε πάνω του την υπόθεση της υπογραφής των συμβάσεων τεχνικής υποστήριξης του ΟΤΕ με τη Siemens (είχε απευθείας επαφές με τον κ. Πρ. Μαυρίδη) και άλλους προμηθευτές, παρ΄ ότι υπηρεσιακά στελέχη του ΟΤΕ αντιδρούσαν σθεναρά, χαρακτηρίζοντας τις συμβάσεις αυτές «υπερτιμολογημένες». Έναν χρόνο αργότερα (τον Ιανουάριο του 2006), ήταν ο άνθρωπος που ενημέρωσε πρώτος και μόνο τον υπουργό Οικονομίας για τις συζητήσεις CosmΟΤΕ με τη Γερμανός. Πέντε μήνες μετά, τον Μάιο του ίδιου χρόνου, το όνομα του κ. Βουρλούμης συνδέθηκε με το μεγαλύτερο ντιλ που έκανε ποτέ το ελληνικό κράτος ως αγοραστής με ιδιώτη επιχειρηματία! Ήταν η εξαγορά-κρατικοποίηση της ιδιωτικής εταιρείας Γερμανός από τον όμιλο ΟΤΕ-CosmΟΤΕ έναντι 1,3 δισ. ευρώ! Πρόεδρος της CosmΟΤΕ ήταν ο κ. Βουρλούμης, ενώ διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ήταν ο κ. Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος. Τον δεύτερο, ο κ. Βουρλούμης τον βρήκε στη θέση αυτή από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ωστόσο, τον διατήρησε στη θέση του, αποκαλώντας τον μάλιστα δημοσίως «Ρεχάγκελ των τηλεπικοινωνιών». Ο κ. Μαρτιγόπουλος, ευρισκόμενος σε «ανοιχτή γραμμή» με τον κ. Βουρλούμη, ήταν ο άνθρωπος που σήκωσε όλο το βάρος των διαπραγματεύσεων με τον κ. Π. Γερμανό για την εξαγορά της Γερμανός. Τον Σεπτέμβριο του 2007, ο κ. Βουρλούμης τελικά τον απομάκρυνε από την CosmΟΤΕ, καθώς είχε έρθει σε ανοιχτή ρήξη μαζί του, σχετικά με την απορρόφηση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας από τον ΟΤΕ
πηγή: Τα Νέα
Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ …….ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΝΕΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»
Η «ΗΓΕΜΟΝΙΑ» ΤΟΥ ΑΝΑΛΛΟΓΗ ΤΟΥ «ΗΓΕΜΟΝΑ» ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ…….ΔΕΝ «ΗΞΕΡΑΝ» ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΦΟΝΟ»

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 21 Ιουλίου 2008, in COSMOTE, ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ, ΝΔ, ΟΤΕ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: