Συνέχιση τού αγροτικού ξεσηκωμού.Στήριξη τού STOPCARTEL 27-1-2009

Το STOPCARTEL στηρίζει και αναδεικνύει διαχρονικά τους αγώνες του αγροτικού κόσμου, που καταδυναστεύεται από τους ίδιους μηχανισμούς της ασύδοτης στην Ελλάδα «ελέυθερης» αγοράς.

Οι κοινοί μηχανισμοί της Ελληνικής «ελεύθερης» αγοράς πού διαφεντεύουν τη ζωή του αγρότη αλλά και κάθε Ελληνα καταναλωτή είναι :

-Το ψηλό κόστος παραγωγής για τους αγρότες πού επιβαλουν τα καρτέλ λιπασμάτων,φυτοφαρμάκων,σπόρων , ζωοτροφών, καυσίμων και λοιπών,

-Οι χαμηλές τιμές διάθεσης στις σοδειές των αγροτών πού επιβάλουν τα καρτέλ εμπορίας και βιομηχανοποίησης των αγροτικών προιόντων και

-Οι εξωφρενικά ψηλές τιμές τελικών προιόντων που επιβάλουν για τους ίδιους και για όλους τους πολίτες και καταναλωτές τα πανίσχυρα καρτέλ εμπορίας ?σουπερμάρκετ πού βυθίζουν όλη την Ελληνική κοινωνία στην καθημερινή ακρίβεια και τη φτώχεια.

Στα αγροτικά προιόντα, η Ελληνική αγορά βρίσκεται στα ληστρικά χέρια δεκάδων καρτέλ χονδρεμπόρων, οι οποίοι ενορχηστρώνονται κατά κλάδο από τά καρτέλ βιομηχανοποίησης, τά οποία ευθύνονται για την ακρίβεια που έχει γονατίσει τους αγρότες και όλους τους Έλληνες.

Ενδεικτικά έχουν καταγγελθεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ?χωρίς φυσικά κανένα αποτέλεσμα- τα παρακάτω καρτέλ αγροτικών προιόντων :Στο ελαιόλαδο η αγορά ελέγχεται κατά 65% από την Unilever και την Minerva.

Στα όσπρια, οι εταιρείες Καραγεωργίου και Agrino ελέγχουν το 76% της αγοράς.

Στο ρύζι, δύο εταιρείες ελέγχουν το 48% της αγοράς.

Στα ροδάκινα, το γνωστό καρτέλ, που τιμωρήθηκε με 1000 Ευρώ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού !

Στα εσπεριδοειδή – φυσικούς χυμούς το 70% του τζίρου ελέγχεται από τρεις εταιρείες: Coca Cola (53%), Δέλτα (17,40%) και ΦΑΓΕ (7%).

Στο γάλα το γνωστό καρτέλ γάλακτος που ζεί και βασιλεύει μετά τά πρόστιμα ?κοροιδία της Επιτροπής Ανταγωνισμού !

Το STOPCARTEL βρίσκεται στο πλευρό των θυμάτων των καρτέλ και μονοπωλίων ,των Αγροτών ,των Κτηνοτρόφων ,των ψαράδων πού δίνουν τον αγώνα επιβίωσης για τους ίδιους και για όλους μας.

Την ώρα αυτή ανάγκη αποτελεί Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και το γκρέμισμα των συμμοριών των ΚΑΡΤΕΛ και των αβανταδόρων τους, ώστε να απελευθερωθεί οικονομικά ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος, ο ψαράς, ο μικρομεσαίος, ολοι οι Έλληνες .About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 27 Ιανουαρίου 2009, in ΚΑΡΤΕΛ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

  1. το πετρέλαιο να έχει πέσειοι τιμές όχιτο πετρέλαιο να έχει πέσει η ΔΕΗ όχιοι παραγωγοί να πουλάνε τα προιόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές,το σιτάρι και το γάλα να φεύγει απ τους αγρότες απίστευτα χαμηλά,και το ψωμί και το γάλα να φτάνουν με τις τιμές που φτάνουν στο σπίτι μας.Σ αυτά απαντήσεις κανείς απ την κυβερνησούλα;Ε;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: