Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν και οι αστυνομικοί

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν και οι αστυνομικοί


  • Για γέλια και για κλάματα! Αστυνομικοί θα φωνάζουν για το δίκιο τους και αστυνομικοί θα τους χτυπάνε για το… δίκιο τους!!!

Η κυβέρνηση όχι μόνο χρησιμοποιεί τους αστυνομικούς σαν ασπίδα προκειμένου να προφυλαχθεί μετά από όλα όσα έχει αποφασίσει και έχει επιβάλει στην Ελληνική κοινωνία και στο σύνολο (σχεδόν) των Ελλήνων πολιτών, αλλά δεν διστάζει να προκαλεί ακόμη και τους……. ίδιους τους αστυνομικούς που την προστατεύουν.
Ίσως το θράσος των κυβερνώντων να έχει ξεπεράσει τα όρια και να προκαλούν τους πάντες να τους ακολουθήσουν στον «κατήφορο» του παραλογισμού, όμως καλό θα ήταν οι -μετέχοντες στην παρούσα Βουλή και στην παρούσα κυβέρνηση- πολιτικοί να ήταν περισσότερο «ευέλικτοι» και ευγνώμονες απέναντι στο Αστυνομικό Σώμα. Κι αυτό, για έναν πολύ σοβαρό λόγο: Οι αστυνομικοί εκτίθονται ως άνθρωποι αλλά και ως επαγγελματίες, στην προσπάθειά τους να επιβάλουν τις επιταγές των κυβερνώντων (και καλά κάνουν, γιατί έτσι ορίζει ο νόμος).
Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση δεν διστάζει να «επιτεθεί» και κατά των προστατών της. Έτσι, σύμφωνα με δελτίο τύπου, η ΠΟΑΣΥ καλεί τους υπηρετούντες αστυνομικούς να είναι έτοιμοι για κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Τι λέει η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ

Και ξανά στο «τρεις κι εξήντα…»;
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΑ ΤΟΥ ΝΥΧΤΟΚΑΜΑΤΟΥ
Όλες οι Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις μας επιβεβαιώνουν την γενικευμένη ανησυχία και αναστάτωση που επικρατεί στα μέλη τους.
Η μη καταβολή με την μισθοδοσία, των δεδουλευμένων της νυχτερινής εργασίας και η μη διασφάλιση τους μέχρι σήμερα και για τους επόμενους μήνες του 2010, είναι κάτι που δεν έχει προηγούμενο.
Οι περικοπές τελευταία και στις λειτουργικές ανάγκες των Αστυνομικών Υπηρεσιών που πλήττουν την αποτελεσματικότητά τους αλλά και η οικονομική αφαίμαξη στις απολαβές μας, υπερβαίνουν τις αντοχές του καθενός.
Η αγανάκτηση και η οργή των εργαζομένων στην ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπισή τους από την συντεταγμένη Πολιτεία, με αφορμή και τα τελευταία δρώμενα των περικοπών, έχει αγγίξει τα όρια της αντοχής.
Προς τούτο η Ομοσπονδία πέραν των άμεσων παρεμβάσεών της και του κύκλου επαφών και διαβουλεύσεων, τις προσεχείς ημέρες προετοιμάζεται για συγκεκριμένες μορφές κινητοποιήσεων.
Σ’ αυτές θα κληθούν να συμμετάσχουν και κλιμάκια των Ευρωπαϊκών Αστυνομικών Συνδικάτων με το Προεδρείο της EuroCop και επικεφαλής τον Πρόεδρο αυτής κ. Kiefer.
Στις μέρες μας αναστάτωση επικρατεί και στα Αστυνομικά Συνδικάτα των Ευρωπαϊκών Χωρών, με την πραγματοποίηση ένστολων διαμαρτυριών, ως «ένα καζάνι που βράζει».
Ιδιαίτερα έντονες ήταν αυτές που έλαβαν χώρα στην Τσεχία, στη Λιθουανία και πριν λίγες μέρες στην Ρουμανία, όπου 10.000 αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν ένστολοι στο κέντρο του Βουκουρεστίου, διαμαρτυρόμενοι κατά του Προέδρου και της Κυβέρνησης της Χώρας τους για τις κατά 25% περικοπές στους μισθούς τους, οδηγώντας σε παραίτηση τον Υπουργό Εσωτερικών.
Οι εξελίξεις στην Ελληνική Αστυνομία με τα νυχτερινά και πενθήμερα -επιπλέον των άλλων περικοπών – να τελούν υπό αμφισβήτηση, δρομολογούν την εκδήλωση δυναμικών αντιδράσεων.
Ο εμπαιγμός και ο ευτ
λισμός δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να συνεχιστούν.
Μοναδικός δρόμος ο αγώνας. Με τη συμμετοχή όλων και τη συστράτευση και των Ευρωπαίων συναδέλφων θα υπάρξει τελικά δικαίωση.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Στους Αστυνομικούς και στην Αστυνομία αξίζουν καλύτερες μέρες

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Ο Πρόεδρος
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος

Ο Γενικός Γραμματέας
ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης

Πηγη

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 1 Οκτωβρίου 2010, in ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ, ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ. Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

  1. Είχε πει, προ καιρού, ο αξιότιμος Υπουργός της Δικαιοσύνης:Τα μέτρα, που μέχρι τώρα έχει πάρει η Κυβέρνηση έχουν ανάγκη «δημοκρατικής νομιμοποίησης». Γιατί, διαφορετικά, η κεντροαριστερά, θα κάνει πολλά χρόνια να ξαναϊδεί εξουσία…Και κάποια ΜΜΕ, είπαν ότι ο αξιότιμος κ. υπουργός με το σιβυλλικό του χρησμό υπονοούσε, τάχα, δίδυμες-με τις δημοτικές-εθνικές εκλογές…Και βρέθηκε κάποιος παπαδάκος να πει, ότι, προφανέστατα, ο κ. Υπουργός αναφέρεται στις δημοτικές εκλογές.Με τις οποίες θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να πετύχουν την επικύρωση των ανάλγητων ακροδεξιών μέτρων, που πήραν και συνεχίζουν να παίρνουν, με ιδιάζουσα σκληρότητα, σε βάρος μας.Και να που αυτό ακριβώς ήρθε να υποστηρίξει τώρα ο ίδιος, ο Πρωθυπουργός. Ο οποίος ορθά-κοφτά μας είπε ότι οι τωρινές δημοτικές εκλογές, έχουν, γι’ αυτόν και την παρέα του, χαρακτήρα δημοψηφίσματος…Που σημαίνει ότι καλούμαστε να εγκρίνουμε συλλήβδην τα προκρούστεια μέτρα της «εθνοσωτήριας» κυβέρνησης. Αλλά και όλα συνολικά τα πιγκ πογκ των σκανδάλων, ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη της δικομματικής λαμογιοκρατίας.Κι ακόμη τη θεσμοθετημένη εξαπάτηση και καταλήστευση του λαού! Με την ασυλία των βουλευτών, την ανευθυνότητα των υπουργών, την παραγραφή των σκανδάλων και την αμνηστία των, παντός κυβισμού, σκανδαλοποιών…Για να συνεχίσουν το «θεάρεστο» και «εθνοσωτήριο» έργο τους. Χαλκεύοντας, σύμφωνα με τις υπαγορεύσεις του διευθυντηρίου των τοκογλύφων, ολοένα και σκληρότερα προκρούστεια μέτρα, σε β&#940
    ;ρος μας….Και, μοιάζουν σα να θέλουν να μας τρομοκρατήσουν και να μας πουν: Ή εμείς ή το χάος!Όταν είναι πασίγνωστο ότι αυτοί με τα γαλάζια συνεταιράκια τους και τους συνοδοιπόρους τους είναι οι δημιουργοί και αρχιτέκτονες του χάους. Το ίδιο το χάος. Αφού, βέβαια, ούτε οι μεν ούτε οι δε μας ήρθαν, τον τελευταίο καιρό, απ’ το υπερπέραν.Κι εμείς τι θα κάνουμε;Θα εγκλωβιστούμε, «ως πρόβατα επί σφαγήν», στο πράσινο ή στο γαλάζιο μαντρί; Για να συνεχίσουν να μας γδέρνουν, εμάς και τις ερχόμενες γενεές!…Και δεν ντρεπόμαστε καθόλου τις περασμένες γενιές, που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν, για να μας προσφέρουν ελευθερία και δημοκρατία!Ούτε τις επόμενες, που θα μας καταριούνται, επειδή τους πουλήσαμε και τους σκλαβώσαμε στους τοκογλύφους!…Και δεν θέλουμε να καταλάβουμε ότι οι δημοτικές αυτές εκλογές είναι η χρυσή ευκαιρία, για να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι είναι από κάθε άποψη απαράδεκτοι στη συνείδηση της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων!Ιδιαίτερα, μάλιστα, τώρα που, πασιφανέστατα, η δημοφιλία τους βρίσκεται στο ναδίρ και παρακάτω…Γεγονός, που φάνηκε από το μέγεθος της φρουράς, που χρειάστηκαν, για να επισκεφθούν την Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.Αφού επιστράτευσαν περισσότερους αστυνομικούς, ακόμη, κι απ’ αυτούς, που θα χρειαζόταν ο φίλος τους πρωθυπουργός των Εβραίων, αν επισκεπτόταν την Τεχεράνη…Κι αυτό, γιατί τα εχθρικά απέναντι στο λαό μέτρα τους, τους κάνουν να αισθάνονται, ωσάν να βρίσκονταν σε εχθρικό έδαφος…Κ&al
    pha;ι, ούτως εχόντων των πραγμάτων, ζητούν από μας να επικυρώσουμε τα άθλια σε βάρος μας πεπραγμένα τους.Ε, λοιπόν, δημοψήφισμα θέλουν: Ας τους δώσουμε το δημοφασκέλωμα, που τους χρειάζεται!…Να «μαυρίσουμε» όλους αυτούς, που έκαμαν τη ζωή μας μαύρη!Εδώ και τώρα! Και άπαξ δια παντός. Ανεξαρτήτως αποχρώσεως….Έστω κι αν κάποιες κυβερνήσεις των παγκοσμιοποιητών, των νεοεποχιτών, των ΔΝΤαμιευτών και των τοκογλύφων, μπορεί να έχουν τους «τρόπους», κάποιες χώρες και λαούς όχι μόνο να τους χρεοκοπήσουν, αλλά…και να βγάζουν, σε βάρος τους, όποια εκλογικά αποτελέσματα θελήσουν….παπα- Ηλίαςhttp://papailiasyfantis.wordpress.com

  2. τα ιδια πιστευω θα εγραφε κ το αντιστοιχο οργανο εαν υπηρχε συνδικαλισμος κ στις ενοπλεσ δυναμεις γιατι κ εκει εκοψε εκοψε κ τι δεν εκοψε επιδοματα οδοιπορικα καταστασεις επιβιβασης,το εν ενεργεια προσωπικο δεν εχει ορεξη για να προσφερει στο χωρο της δουλειας το κατι παραπανω ,απογοητευση πληρης, οπου φυγει φυγει το προσωπικο που ηταν συμπληρωμενο εκοψε συνταξεις οσοι ηταν κατω τον 60 οχι δωρα χριστ πασχα αδειας, επιδομα ενισχυση χριστ πασχα απο μετοχικα ταμεια σε συνταξιουχους,εβαλε λαφκα, το καζανι κ εκει βραζει,η σπιθα θα γινει φωτια κ θα τους παρασυρει καιγοντας τους κ τους 300. τι ειπε ο λιανης δεν μπορω να παω σε θεατρο, συναυλια, ταβερνα γιατι η αγανακτιση του κοσμου ειναι μεγαλη,κ μεις οι συνταξιουχοι στρατιωτικοι αφου δεν μπορουν οι εν ενεργεια πρεπει να βγουμε στους δρομους επιτελους φτανει το σκυψημο τοσα χρονια, εμπρος στη παλη.ειδατε τι περιουσια εχουν ολοι τους που τα βρηκαν επιτελους απο ποια γενια προπαπους παπους εκλεβαν, κ μεις τους ψηφιζαμε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: