«Τσαλάκωσαν» τον Απ. Παπατόλια ο Μιχ. Καρχιμάκης και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ..

…Του επέβαλαν υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες που ο ίδιος είχε «κόψει»

 
Του Νίκου Αναγνώστου
Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ούτε ένας από τους τέσσερις υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες που ανακοινώνει σήμερα ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία κ. Απόστολος Παπατόλιας δεν είναι δική του επιλογή.
Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης μαζί με τους Θεσσαλούς βουλευτές του κόμματος «έδωσαν ένα καλό μάθημα» στον υποψήφιο περιφερειάρχη και του έστειλαν το μήνυμα ότι «τα περιθώρια κινήσεών του είναι περιορισμένα μέσα στο πλαίσιο που θέτει το κόμμα».
Έτσι, οι αποφάσεις για το ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες ελήφθησαν την Τετάρτη σε κομματικές συσκέψεις στην Ιπποκράτους εν αγνοία του κ. Παπατόλια, στον οποίο απλώς ο κ. Καρχιμάκης ανακοίνωσε την Πέμπτη τα ονόματα χωρίς να του δώσει περιθώριο επιλογής ή αντίρρησης.
Ειδικότερα:
-Στο νομό Λάρισας, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης είναι η κα Λίτσα Λιακούλη, δικηγόρος και υποψήφια νομάρχης το 2006. Ο κ. Παπατόλιας ήθελε για υποψήφιο τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Φίλιππο Σαμαρά, τον οποίο μάλιστα και είχε ανακοινώσει ενώ τον είχε επιδεικτικά μαζί του στις περιοδείες του στο νομό Λάρισας. Τελικά, οι τρεις Λαρισαίοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Φ. Σαχινίδης, Β. Έξαρχος και Εκτ. Νασιώκας μαζί με τη γραμματέα της νομαρχιακής «έκοψαν» τον κ. Σαμαρά και επέβαλαν την κα Λιακούλη στην οποία ο κ. Παπατόλιας είχε ξεκαθαρίσει λίγες ημέρες νωρίτερα ότι «όσο είναι αυτός υποψήφιος περιφερειάρχης, αυτή δεν θα είναι υποψήφια αντιπεριφερειάρχης».
-Στο νομό Μαγνησίας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης είναι ο αντινομάρχης κ. Δημήτρης Μεργιαλής, στον οποίο επίσης είχε ξεκόψει κατηγορηματικά ο κ. Παπατόλιας που είχε μάλιστα διαρρεύσει ως εκλεκτή του την άλλη αντινομάρχη κα Εύη Αδαμάκη. Τον κ. Μεργιαλή επέβαλαν η αντιπρόεδρος της Βουλής κα Ροδούλα Ζήση και ο βουλευτής κ. Κ. Καρτάλης με τον γραμματέα της νομαρχιακής αντίθετα με την επιθυμία του κ. Παπατόλια.
-Στο νομό Καρδίτσας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης είναι ο σημερινός νομάρχης κ. Δημήτρης Αλεξάκος, εναντίον του οποίου ο κ. Παπατόλιας διέρρεε δηλητηριώδη σχόλια σε εφημερίδες των Αθηνών αφού τον θεωρούσε «επικίνδυνο» να οριστεί εκείνος υποψήφιος περιφερειάρχης. Οι σχέσεις τους θεωρούνται επιφανειακές.
-Στο νομό Τρικάλων, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης είναι η κα Λώρεν Κασσοπούλου, την οποία επίσης δεν ήθελε ο κ. Παπατόλιας, που είχε συμφωνήσει με τον δικηγόρο κ. Γιώργο Παπασίμο. Τελικά, οι τοπικοί βουλευτές και τα κομματικά στελέχη του επέβαλαν να μην ο κ. Παπασίμος καθώς αποτελεί «κόκκινο πανί» για το ΚΚΕ, με τη σημαία του οποίου ήταν υποψήφιος νομάρχης το 2002 (ο κ. Γ. Παπασίμος έφυγε από το ΠΑΣΟΚ για το ΔΗΚΚΙ, πέρασε στο ΚΚΕ και τώρα επανήλθε στο ΠΑΣΟΚ).

Μετά απ’ όλα αυτά είναι τουλάχιστον «κωμικό» να χαρακτηρίζει ο κ. Παπατόλιας «αυτοδιοικητική» την υποψηφιότητά του.

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 1 Οκτωβρίου 2010, in ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ, ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

  1. Ο ίδιος είναι πολύ λίγος. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να δηλώσει τι θα ψηφίσει στον δεύτερο γύρο Αγοραστό ή Μπόυτα?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: