ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ τα περί ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΣΕΕ & ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ για τις ΣΣΕ

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με την δήθεν συμφωνία για τις ΣΣΕ, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

Είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας μια ψευδής κατασκευασμένη είδηση ότι τάχα η ΓΣΕΕ συμφώνησε οι επιχειρησιακές συμβάσεις να κόβουν τους μισθούς. Πρόκειται για μια μεθοδευμένη αθλιότητα που εξυπηρετεί συμφέροντα εργοδοτικών κύκλων.
Η ΓΣΕΕ ούτε συμφώνησε ούτε θα συμφωνήσει σε μια τέτοια κατεύθυνση.
 Αυτό που σταθερά υπερασπιζόμαστε  είναι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας η καθολική ισχύς και η επέκταση τους που η τρόικα θέλει να καταργήσει δεν διαπραγματεύονται και δεν θα μπουν στην κλίνη του Προκρούστη όπως επιθυμούν οι εργοδοτικοί κύκλοι και βρίσκουν ευήκοον ους  στους δανειστές.
Καλώ τους εργαζόμενους στην γενική  απεργίας μας στις 15 Δεκέμβρη να δώσουν καθολικό παρόν συμμετοχής στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση. Οι  καιροί είναι δύσκολοι και μόνο με αγώνες μπορούμε να απαντήσουμε και να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας και τις επιθέσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Ερώτηση: Έγινε τελικά συνάντηση με τους Εργοδότες  ή έστω μια διερευνητική επαφή με δεδομένο το γεγονός ότι το ΠΑΜΕ ματαίωσε τη συνάντηση στο Υπουργείο; Δεν πρέπει να υπάρξει κάποιος διάλογος κάποιο αποτέλεσμα;
Όπως εσείς είπατε οι συνδικαλιστές του κομμουνιστικού κόμματος δεν επέτρεψαν να συζητήσουμε για να δούμε που το πάει η κυβέρνηση μετά  το επικαιροποιημένο  μνημόνιο και τι ακριβώς θέλουν οι εργοδότες. Εμείς έχουμε ξεκάθαρες θέσεις.
Εμείς δεν αρνούμεθα  τον διάλογο θέτουμε όμως την αδιαπραγμάτευτη θέση μας. Κανένας διάλογος δεν μπορεί να οδηγήσει σε καταστρατήγηση του συλλογικού δικαίου και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να οδηγήσει σε περικοπές στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 2 Δεκεμβρίου 2010, in ΓΣΕΕ, ΚΟΡΟΙΔΙΕΣ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

  1. ΔΕΝ ΣΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΕ, ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΑ ΑΛΗΘΕΥΕΙ

  2. Μπράβο συνήγοροι του κατάπτυστου Παναγόπουλο. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πιστέουν ότι αυτό το βδελυρό υποκείμενο προασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων? Σε ποιά ακριβώς χώρα ζείτε? Ντροπή σας που τον υπερασπίζεστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: