ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.-ΑΠΑΝΤΗΣΗ -ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ "ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΝΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ "

 

Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2011
                                                                                   Αριθμ. Πρωτ.: 1062
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) δηλώνει ότι, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους και προχωρούν σε ενίσχυση των ομάδων περιφρούρησης στα Δημοτικά κτίρια και τους Χ.Υ.Τ.Α. που τελούν υπό κατάληψη.
Το τελεσίγραφο και οι απειλές που εκτόξευσε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης αποκαλύπτουν τις προθέσεις και τα πραγματικά σχέδια της κυβέρνησης. Ουδέποτε υπήρξε πολιτική βούληση για ουσιαστικό διάλογο και επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που…. αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τα επώδυνα οικονομικά μέτρα, όπως τεχνηέντως επιχειρούσε να περάσει η κυβέρνηση στην κοινή γνώμη από κατευθυνόμενα δημοσιεύματα συγκεκριμένων ΜΜΕ. Το αντίθετο μάλιστα. Ο κ. Χ. Καστανίδης μοίραζε αόριστες υποσχέσεις.
Αποκαλύφθηκε επίσης ότι, η κυβέρνηση μεθοδεύει την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στην καθαριότητα των Ο.Τ.Α. με την προώθηση της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Αποκρύπτει σκοπίμως όμως πώς μία τέτοια ενέργεια εξυπηρετεί συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως επανειλημμένως έχει καταγγείλει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και θα επιβαρύνει σημαντικά τους πολίτες.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση λένε, «δεν θα τους περάσει». Συνεχίζουν και θωρακίζουν τον αγώνα τους. Στο πλαίσιο αυτό, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. θα έχει συνάντηση στις 11.00 το πρωί με την Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), στις 1.00 το μεσημέρι με την Π.Ε.Δ.Α. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής) και στις 1.30 με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Αλέξη Τσίπρα στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προετοιμάζονται επίσης για τη μαζική συμμετοχή τους στο Πανδημοσιοϋπαλληλικό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 (θα γίνει προσυγκέντρωση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. στις 10.00 το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας – Καρόλου 24 – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα) και για τη Γενική Απεργία που έχουν προκηρύξει για 19 και 20 Οκτωβρίου 2011 η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 14 Οκτωβρίου 2011, in ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ, ΟΤΑ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: