Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΣΥΖΗΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ… ΧΩΡΙΣ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ… ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ… ΤΟ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ…
Το νέο προϋπολογισμό που θα παρουσιάσει το μεσημέρι ο Ευάγγελος Βενιζέλος συζητά το υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει από το πρωί υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Ιδιαίτερες χρονικές δυνατότητες να αλλάξουν οι βασικές παραδοχές του νέου προϋπολογισμού ο κ. Παπαδήμος δεν είχε. Άλλωστε, τα βασικά στοιχεία του προϋπολογισμού δεν αποκλίνουν σημαντικά από τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία των βασικών δεικτών της ελληνικής οικονομίας.
Αυτό που δεν θα πρέπει να διαφύγει της προσοχής είναι ότι ακόμη κι αν υπάρξουν νέες αποκλίσεις στα βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού, ο νέος πρωθυπουργός θα έχει τη δυνατότητα διορθωτικών κινήσεων. Κι αυτό διότι από το αναμενόμενο κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου κατά 50% θα προκύψει σημαντική ελάφρυνση, ως αποτέλεσμα της διαγραφής τόκων που καλείται να πληρώσει η χώρα τα επόμενα χρόνια.
Οι παλαιοί υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και οι «νεοφερμένοι» της ΝΔ και του ΛΑΟΣ καλούνται σήμερα να βρουν τρόπο συνεννόησης, δεδομένης και της πρόσφατης παρατήρησης του κ. Παπαδήμου ότι «αν υπάρχουν αδυναμίες, αν υπάρχουν καθυστερήσεις, αν υπάρχουν αποκλίσεις αποτελεσμάτων από τους στόχους, έστω και σε λίγους τομείς, το συνολικό έργο δεν θα είναι αποτελεσματικό».
Στη συνεδρίαση εξετάζεται τοι νέο εφιαλτικό σκηνικό στην ευρωπαϊκή οικονομία με τις εντεινόμενες επιθέσεις των αγορών κατά χωρών όπως η Ιταλία, η Γαλλία αλλά και η Αυστρία με την Ολλανδία καθώς και άλλες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης για το αμέσως επόμενο κρίσιμο χρονικό διάστημα…Σύμφωνα με πληροφορίες, υπουργοί εκφράζουν την ανησύχία τους για τις αποκλίσεις που υπάρχουν στην επίτευξη των κρίσιμων οικονομικών στόχων. Κυρίως όμως προβληματίζονται μηπώς απαιτηθεί να ληφθούν νέα μέτρα για να καλυφθούν οι τρύπες στον προϋπολογισμό που έχουν δημιουργηθεί από τη συνεχιζόμενη ύφεση και το
έλλειμμα στα έσοδα.

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 18 Νοεμβρίου 2011, in ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ, ΧΟΥΝΤΑ ΛΑΟΣ, ΧΟΥΝΤΑ ΝΔ, ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

  1. Ακουστε συνεργατες των δυναμεων κατοχηςΕΤΣΙ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ [που ετσι και αλλιως θα παμε εντος ολιγου]ΑΛΛΑ ΣΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΡΕΜΑΛΙΑ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ [ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥΣ]ΟΤΙ Η ΜΟΙΡΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΥΝΤΑΣΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΜΕ…………..ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: