ΚΟΜΙΣΙΟΝ : "…ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟ ΕΠΟΠΤΕΙΑ (ΚΑΤΟΧΗ) ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ 75% ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΛΑΒΑΤΕ"

Παραμύθι η έξοδος από το μνημόνιο

paramithi

Ενώ υπουργείο Οικονομικών και Τράπεζα της Ελλάδος είναι στα μαχαίρια για το αν έχουμε πλεόνασμα ή έλλειμμα, μια απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, ξεκαθαρίζει ότι για να βγει μια χώρα από την Εποπτεία της Κομισιόν πρέπει να έχει αποπληρώσει το 75% των δανείων που έχει λάβει!.

Η απάντηση αυτή ακυρώνει όλο το σενάριο εξόδου από τη μνημονιακή πίεση… του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, γι΄ αυτό η διαγραφή χρέους (όχι κούρεμα) θα καταστεί κεντρική ελληνική επιδίωξη.

Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι στο 8μηνο το πρωτογενές πλεόνασμα ανέρχεται στα 3 δισ. ευρώ. Η Τράπεζα της Ελλάδος όμως λίγη ώρα αργότερα παρουσίασε τα δικά της στοιχεία από τα οποία προκύπτει πρωτογενές έλλειμμα 3,2 δισ, ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών υποστήριζε πως ο κρατικός προϋπολογισμός σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης εμφάνισε πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3 δισ. ευρώ στο πρώτο οκτάμηνο του έτους, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 2,5 δισ. την ίδια περίοδο. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 2.922 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 1.414 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2012.

Η Τράπεζα της Ελλάδος που βασίζεται στα ταμειακά στοιχεία, την περίοδο Ιανουαρίου- Αυγούστου 2013 το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 9,041 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 6,371 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού υποχώρησαν σε 28,7 δισ. ευρώ από 30,593 δισ. ευρώ πέρυσι.

Το υπουργείο Οικονομικών απάντησε ότι η διαφορά του αποτελέσματος προκύπτει καθώς στους υπολογισμούς που κάνει η Τράπεζα της Ελλάδος, περιλαμβάνονται οι δαπάνες ύψους περίπου 4.632 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και για αυτό προκύπτει έλλειμμα. Όμως, το ποσό αυτό των 4,6 δισ. ευρώ κατευθύνεται σε φορείς της γενικής κυβέρνησης και για αυτό δεν πρέπει να υπολογίζεται στην επεξεργασία των στοιχείων που κάνει η Τράπεζα της Ελλάδος.

 http://rizopoulospost.com/

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 13 Σεπτεμβρίου 2013, in ΚΟΜΙΣΙΟΝ, ΧΟΥΝΤΗΣ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: