Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν αγκάλιασαν το κοινωνικό κίνημα και το πλήρωσαν

newego_LARGE_t_1101_54270380_type12713
Από την πρώτη στιγμή που η μνημονιακή κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ, ο κόσμος αγκάλιασε τον αγώνα των εργαζομένων και συγκεντρώθηκε έξω από το Ραδιομέγαρο  με επαναστατικές διαθέσεις. Ταυτόχρονα ολόκληρη η ανθρωπότητα είχε στραμμένη την προσοχή της στην ΕΡΤ, ενώ η κυβέρνηση ούτε που διανοούταν να επέμβει με τις μνημονιακές μονάδες καταστολής. Τότε ακριβώς ήταν η ευκαιρία να συνδέσουν οι εργαζόμενοι τον αγώνα τους με τα κοινωνικά κινήματα ανατροπής και να μετατρέψουν την ΕΡΤ σε ένα νέο «Πολυτεχνείο».
Δυστυχώς όμως, εκεί ακριβώς έκαναν την εμφάνισή τους κάποια συστημικά κόμματα, τα οποία καπέλωσαν τον αγώνα των εργαζομένων, τον οδήγησαν σε δαιδαλώδεις δικαστικές διεκδικήσεις και χάθηκαν στις διαφορετικές ερμηνείες των σκεπτικών του κάθε δικαστή και της κάθε ΠΝΠ. Τα αποτελέσματα τα γνωρίζουμε όλοι μας. Στη συνέχεια η κυβέρνηση ίδρυσε την ΔΤ και διέλυσε την ενότητα των εργαζομένων, προσλαμβάνοντας πολλούς από την πρώην ΕΡΤ. Η σημερινή εκκαθάριση του Ραδιομεγάρου από τις μνημονιακές δυνάμεις ήταν απλά ένα διαδικαστικό θέμα χρόνου.
Από την αρχή ταχθήκαμε εναντίον του τρόπου αγώνα που επέλεξαν οι εργαζόμενοι και συστήσαμε να κάνουν πέρα τα κόμματα και να καλέσουν το λαό να μπει στο Ραδιομέγαρο για να μιλήσει ελεύθερα στα μικρόφωνα της ΕΡΤ, την οποία παρακολουθούσαν όλοι μέσα από το διαδίκτυο. Και ενώ τα κοινωνικά κινήματα και πλήθος λαού είχαν προσέλθει αυθόρμητα και αγωνιστικά στην ΕΡΤ, δυστυχώς όμως, κατά έναν «περίεργο τρόπο», οι εργαζόμενοι που είχαν καταλάβει το Ραδιομέγαρο, εξακολουθούσαν να καλούν στα στούντιο τους ίδιους γνωστούς πανελίστες, όπως και πριν, ωσάν να μην άλλαξε τίποτα.
Μετά από αυτό, το κοινωνικό κίνημα αδιαφόρησε για την ΕΡΤ, αποτραβήχτηκε γιατί είδε πως δεν ήταν η ΕΡΤ ο τόπος για να δώσει τον αγώνα του και τώρα, παρά τις φωνές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, προφανώς για τους δικούς τους λόγους, το κοινωνικό κίνημα αδιαφορεί πλήρως.
Πέτρος Χασάπης

πηγη

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 8 Νοεμβρίου 2013, in ΕΡΤ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

  1. Στη χώρα του ΔΝΤ, της φτώχειας και των αυτοκτονιών κάποιοι συνεχίζουν να κάνουν με θράσος φωτογραφικές προσλήψεις! Eνώ όλοι ασχολούνται με τους άμοιρους τσιγγάνους όλοι ξέχασαν τα τρόικα boys…To Πανεπιστήμιο Αιγαίου (το χειρότερο στην Ελλάδα σύμφωνα με τις λίστες που το ίδιο το κράτος δίνει) συνεχίζει να προσλαμβάνει κόσμο.Εδώ η προκήρυξη:http://www.ru.aegean.gr/announcement/attachment/1035/Prosklisi_30katigories_Orthi-signed.pdfΔιαβάστε την πριν την κατεβάσουν. Έχετε ξαναδεί να ζητάνε συγκεκριμένο master ή διδακτορικό (που το έχουν μόνο κάποιοι στην Ελλάδα) και να θεωρείται αυτό αντικειμενικότητα και αξιοκρατία; Και αν το έχετε ξαναδεί αυτό πως αλλιώς λέγεται αν όχι φωτοπρόσληψη (φωτογραφίζεται από πριν ποιος πρέπει να προσληφθεί…)Αφού λοιπόν είχαν αποφασίσει από πριν κοροιδέψαν τον κόσμο με συνεντεύξεις για να πάρουν πάλι αυτούς που είχαν αποφασίσει από πριν. Κοινώς μας δουλεύουν. Και τα λεφτά είναι των ΕΣΠΑ!Εμφανίστηκαν λοιπόν άτομα για τις θέσεις με περισσότερα προσόντα και βέβαια δεν τους πήρανε. Στις ενστάσεις του κόσμου το πανεπιστήμιο Αιγαίου δεν απαντάει ποτέ εγγράφως, ενώ Πρύτανης και αντιπρύτανης δεν απαντάνε στα τηλέφωνα αν θες να ρωτήσεις για τις φωτογραφικές προσλήψεις.Ο εισαγγελέας τι κάνει; Οι δημοσιογράφοι στη Μυτιλήνη και στη Χίο; Οι φοιτητές;ασε τους φοιτητοπατέρες ξέρουμε, όπως και οι ίδιοι ξέρουν το μέλλον τους-φωτοπροσλήψεις…αμεση διερεύνηση του θέματος. Να απαντήσει το πανεπιστήμιο δίνοντας επιτέλους λίστες επιτυχόντων (επιτέλους) με τα προσόντα των επιλαχόντων.ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ!!&Om
    icron;ΧΙ ΑΛΛΑ ΤΡΟΙΚΑ BOYS!!

  2. Στη χώρα του ΔΝΤ, της φτώχειας και των αυτοκτονιών κάποιοι συνεχίζουν να κάνουν με θράσος φωτογραφικές προσλήψεις! Eνώ όλοι ασχολούνται με τους άμοιρους τσιγγάνους όλοι ξέχασαν τα τρόικα boys…To Πανεπιστήμιο Αιγαίου (το χειρότερο στην Ελλάδα σύμφωνα με τις λίστες που το ίδιο το κράτος δίνει) συνεχίζει να προσλαμβάνει κόσμο.Εδώ η προκήρυξη:http://www.ru.aegean.gr/announcement/attachment/1035/Prosklisi_30katigories_Orthi-signed.pdfΔιαβάστε την πριν την κατεβάσουν. Έχετε ξαναδεί να ζητάνε συγκεκριμένο master ή διδακτορικό (που το έχουν μόνο κάποιοι στην Ελλάδα) και να θεωρείται αυτό αντικειμενικότητα και αξιοκρατία; Και αν το έχετε ξαναδεί αυτό πως αλλιώς λέγεται αν όχι φωτοπρόσληψη (φωτογραφίζεται από πριν ποιος πρέπει να προσληφθεί…)Αφού λοιπόν είχαν αποφασίσει από πριν κοροιδέψαν τον κόσμο με συνεντεύξεις για να πάρουν πάλι αυτούς που είχαν αποφασίσει από πριν. Κοινώς μας δουλεύουν. Και τα λεφτά είναι των ΕΣΠΑ!Εμφανίστηκαν λοιπόν άτομα για τις θέσεις με περισσότερα προσόντα και βέβαια δεν τους πήρανε. Στις ενστάσεις του κόσμου το πανεπιστήμιο Αιγαίου δεν απαντάει ποτέ εγγράφως, ενώ Πρύτανης και αντιπρύτανης δεν απαντάνε στα τηλέφωνα αν θες να ρωτήσεις για τις φωτογραφικές προσλήψεις.Ο εισαγγελέας τι κάνει; Οι δημοσιογράφοι στη Μυτιλήνη και στη Χίο; Οι φοιτητές;ασε τους φοιτητοπατέρες ξέρουμε, όπως και οι ίδιοι ξέρουν το μέλλον τους-φωτοπροσλήψεις…αμεση διερεύνηση του θέματος. Να απαντήσει το πανεπιστήμιο δίνοντας επιτέλους λίστες επιτυχόντων (επιτέλους) με τα προσόντα των επιλαχόντων.ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ!!&Om
    icron;ΧΙ ΑΛΛΑ ΤΡΟΙΚΑ BOYS!!

  3. το αρθρο αυτό είναι πολύ σωστά διατυπωμένο και συγκεκριμένα όταν λέει:οι εργαζόμενοι που είχαν καταλάβει το Ραδιομέγαρο, εξακολουθούσαν να καλούν στα στούντιο τους ίδιους γνωστούς πανελίστες, όπως και πριν, ωσάν να μην άλλαξε τίποτα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: