ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ…. Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ!! Νέο μέτωπο στην Υγεία μετά από τις αντιφατικές δηλώσεις Γεωργιάδη


 ΣΧΕΤΙΚΟ:ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΣΥ…ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ Ο ΑΔΩΝΗΣ

«Νέο μέτωπο φαίνεται πως ανοίγει στην Υγεία μετά από δηλώσεις του υπουργού Υγείας για το ζήτημα των απολύσεων γιατρών του ΕΟΠΥΥ ώστε να συμπληρωθούν οι απολύσεις που ζητά η τρόικα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης αρχικά δήλωσε πως «η είδηση για τις 1.370 απολύσεις, δεν ισχύει» και πως δεν θα γίνουν απολύσεις, ωστόσο στη συνέχεια ανέφερε: «Αυτούς που χρειαζόμαστε, τους κρατάμε. Αυτούς που δε χρειαζόμαστε, δε μπορούμε να τους πληρώνουμε και αυτό να σημαίνει ότι θα κόβουμε τις συντάξεις των ανθρώπων για να τους πληρώνουμε». Άμεση ήταν η αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος με ανακοίνωσή τους διεμήνυσε ότι «ο ιατρικός κόσμος και οι ασθενείς πολίτες δεν θα αναχθούν καμία απόλυση ούτε στην Πρωτοβάθμια , ούτε στη Δευτεροβάθμια περίθαλψη», ενώ ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τονίζει πως είναι «οδυνηρό να μην αντιλαμβάνεται ο υπουργός πως με τη δήλωσή του προκαλεί σύγχυση και την αίσθηση μιας πολιτικής ηγεσίας χωρίς φερεγγυότητα, χωρίς πρόγραμμα και με μόνη επιδίωξη να είναι η ικανοποίηση των αριθμών που οι δανειστές μας επιβάλλουν»

Στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει: «Μετά την πρωινή συνάντηση του Προέδρου του ΙΣΑ Γιώργου Πατούλη με τον Υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη και τη δέσμευση του ίδιου του Υπουργού στον ΙΣΑ ότι οι γιατροί των Μονάδων ΕΟΠΥΥ δε θα απολυθούν, ακολούθησε ΝΕΑ δήλωση του κ.Γεωργιάδη, λίγες ώρες μετά, περί «αξιολόγησης» των γιατρών και παραμονής στο σύστημα «όσων χρειαζόμαστε. Αυτούς που δε χρειαζόμαστε, δε μπορούμε να τους πληρώνουμε» όπως είπε.

Ο ΙΣΑ δηλώνει ευθαρσώς ότι ο Ιατρικός Κόσμος, αλλά και οι Ασθενείς Πολίτες, δε θα ανεχθούν καμία απόλυση, ούτε στην Πρωτοβάθμια ούτε στη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, διότι υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις, όχι μονο στις άγονες γραμμές της χώρας μας, αλλά και στον αστικό πληθυσμό, τόσο σε πρωτοβάθμιο όσο και σε δευτεροβάθμιο επίπεδο. Βεβαίως πρέπει να πληρωθούν οι Συντάξεις, αλλά πρωτίστως πρέπει να παραμείνει ζωντανός ο πληθυσμός μας και υγιής ο πολίτης, ώστε να εργαστούν όλοι για να ξεπληρώσουν τα χρωστούμενα και να μπορέσουν να φτάσουν στη σύνταξη».

«Μόλις νωρίτερα το μεσημέρι ο Υπουργός Υγείας κος Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στους εκπροσώπους των Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Ιατρών ΕΟΠΥΥ πως “δεν ισχύουν οι απολύσεις ιατρών του ΕΟΠΥΥ που προβλήθηκαν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τις προηγούμενες ημέρες και πως το οποιοδήποτε Σχέδιο που θα εφαρμοστεί θα συζητηθεί πρωτίστως με τα θεσμικά όργανα του ιατρικού κλάδου”», αναφέρει από την πλευρά του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και συνεχίζει:

«Λίγες ώρες μετά την σαφή αυτή δήλωση, είδαμε με έκπληξή μας πως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στο μέλλον να απολυθούν ιατροί του ΕΟΠΥΥ μετά την διαδικασία αξιολόγησης των Μονάδων Υγείας του Οργανισμού. Είναι τουλάχιστον οδυνηρό να μην αντιλαμβάνεται ο κος Υπουργός, πως, με τις σημερινές του δηλώσεις – δηλώσεις που αναιρούν δεσμεύσεις τις οποίες είχε αναλάβει προ ολίγων εβδομάδων στους εκπροσώπους του ΠΙΣ λέγοντας τότε χαρακτηριστικά πως “κανείς ιατρός δεν πρόκειται να απολυθεί και καμία μονάδα του ΕΟΠΥΥ δεν θα κλείσει”, προκαλεί σύγχιση σε ιατρούς και ασθενείς και δημιουργεί την αίσθηση μίας ηγεσίας χωρίς φερεγγυότητα, χωρίς πρόγραμμα και με μόνη επιδίωξη να είναι η ικανοποίηση των αριθμών που οι δανειστές μας επιβάλλουν».

Νωρίτερα και μετά από τη συνάντηση που υπήρξε μεταξύ εκπροσώπων των γιατρών και του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη είχαν εκδοθεί ανακοινώσεις περί διάψευσης της πληροφορίας για απόλυση γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Υπουργός Υγείας διαψεύδει τα περί απολύσεων 1.200 ιατρών από τον ΕΟΠΥΥ – Άμεση προτεραιότητα η δημόσια υγεία στη χώρα». Επιπλέον στην ανακοίνωσή του ανέφερε πως ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι «εντός της ημέρας θα προβεί σε σχετική δήλωση η οποία θα διαψεύδει την απόλυση γιατρών του ΕΟΠΥΥ».

Η εν λόγω δήλωση έγινε αλλά τελικά
ο υπουργός Υγείας άφησε ανοιχτό το ζήτημα των απολύσεων. «Η είδηση για τις 1.370 απολύσεις, δεν ισχύει. Γενικά για το τι θα γίνει στον ΕΟΠΥΥ, θα έχουμε την πλήρη εικόνα όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγησή του και θα μπορούμε μετά από μακρό διάλογο με όλους τους γιατρούς και τις ενώσεις τους να παρουσιάσουμε και να συμφωνήσουμε για το πλήρες σχέδιο», τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε εάν θα γίνουν απολύσεις σε δεύτερη φάση και εφόσον τα κενά καλυφθούν, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι απολύσεις σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία και την κινητικότητα μεταξύ των νοσοκομείων δεν θα υπάρξουν. Σε ό,τι αφορά δε τη μετακίνηση μεταξύ ΕΟΠΥΥ και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας τόνισε ότι η όποια συζήτηση είναι πρόωρη εφόσον δεν γίνει αξιολόγηση και δεν έχουν διαπιστωθεί τα ακριβή κενά ή οι ακριβείς ειδικότητες. «Αυτούς που χρειαζόμαστε, τους κρατάμε. Αυτούς που δε χρειαζόμαστε, δε μπορούμε να τους πληρώνουμε και αυτό να σημαίνει ότι θα κόβουμε τις συντάξεις των ανθρώπων για να τους πληρώνουμε», υπογράμμισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις φωτογραφίες με τα ράντζα στους διαδρόμους του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», ο υπουργός είπε ότι το θέμα έχει γίνει λίγο «γραφικό», ενώ σε σχέση με το παρελθόν τα ράντζα στο νοσοκομείο έχουν μειωθεί. Ράντζα, είπε, υπήρχαν στην Ελλάδα. «Κακώς υπάρχουν και πρέπει να κάνουμε το παν για να τα μειώσουμε και να τα εξαφανίσουμε. Τώρα να κυνηγάνε με μια φωτογραφική μηχανή πίσω από τους ασθενείς, να δουν ποιος είναι σε ράντζο, είναι λίγο άκομψο. Έχουμε πει ότι η μεταρρύθμιση την οποία κάνουμε, είναι για να λυθούν αυτά τα φαινόμενα. Δεν λύνονται τα προβλήματα σε 24 ώρες. Είμαστε καθ’ οδόν», είπε.

 tvxs

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 11 Νοεμβρίου 2013, in ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: