ΚΑΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ… "ΒΛΕΠΕΙ" ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ "ΠΑΝΓΑΙΑ"

«Λεόντειο» συμφωνία ανάμεσα στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και εταιρεία Ισραηλινών συμφερόντων, η οποία λειτουργεί σε βάρος της ΕΤΕ, καταγγέλλει με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.
Όπως ειδικότερα αναφέρεται, «η Εθνική Τράπεζα κατήρτισε λεόντειο συμφωνία εις βάρος της και υπέρ της ισραηλινών συμφερόντων Invel του κ. Στάινμετζ για την πώληση της θυγατρικής της ΠΑΝΓΑΙΑ αντί 600 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων η Invel θα καταβάλει μόνον 140 εκατομμύρια ευρώ και τα υπόλοιπα 460 εκατομμύρια θα τα δανειστεί από την ΕΤΕ με επιτόκιο 2,72%. Παραλλήλως θα εκμισθώσει στην ΕΤΕ 8 ακίνητα με μίσθωμα απόδοσης 9%».
Ο κ. Κακλαμάνης επικαλείται και πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας υπήρξε έντονη αμφισβήτηση και καλεί τον κ. Στουρνάρα να διερευνήσει το ζήτημα που έχει «οσμή σκανδάλου».
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες διαβιβάστηκε στη Βουλή έγγραφο του ΤΑΙΠΕΔ σύμφωνα με το οποίο «χαρτοφυλάκιο συνολικά 14 ακινήτων, κατακυρώθηκε προσωρινά στην Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, έναντι ποσού 115,5 εκατομμυρίων ευρώ». Ανάμεσα στα ακίνητα αυτά εντάσσεται και ακίνητο των Αποθηκών της Καπνοβιομηχανίας ΚΕΡΑΝΗ στη Λ. Θηβών στο οποίο θα στεγαστούν τα Δικαστήρια Πειραιά με ετήσιο μίσθωμα 2,6 εκατομμυρίων ευρώ.

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 26 Νοεμβρίου 2013, in ΠΑΝΓΑΙΑΣ, ΣΚΑΝΔΑΛΟ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: