Πέρασε τροπολογία Σπυρίδωνος-Αδωνι χουντικής νοοτροπίας….

Η “πονηρή” τροπολογία Γεωργιάδη έγινε νόμος

Η επίμαχη όσο και “πονηρή” τροπολογία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη είναι πλέον νόμος του κράτους. Από την τροπολογία προκύπτουν, κατ’ αρχάς, “αυτόματες” μειώσεις τιμών, αλλά σε πόσα φάρμακα; Οι απόψεις διίστανται. 
Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ και τον υπουργό Υγείας, οι μειώσεις τιμών αφορούν 6.000 φάρμακα. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, οι μειώσεις αφορούν 12.000 φάρμακα. Κι όμως, ο νέος πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Δημήτρης Λιντζέρης δήλωσε την περασμένη Τετάρτη, δύο φορές μάλιστα, ότι οι “αυτόματες” μειώσεις τιμών αφορούν “100 φάρμακα και τα γενόσημά τους”.Ποια είναι η αλήθεια; Η “Αυγή” της Κυριακής είναι σε θέση ναγνωρίζει ότι τα στελέχη του ΕΟΦ έχουν καταμετρήσει ένα προς ένα τα φάρμακα στα οποία θα επέλθουν “αυτομάτως” μειώσεις τιμών και αυτά είναι μόλις… 40!

Προς τι η τροπολογία, λοιπόν, αλλά και η σπουδή του Άδωνι Γεωργιάδη και της κυβέρνησης να υπερψηφισθεί, με παράκαμψη, μάλιστα, της συμβατικής διαδικασίας της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής;
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει την πιο εύστοχη και ορθή απάντηση: “Η τροπολογία Γεωργιάδη θεσμοθετεί τη διαπλοκή”, καθώς αυτή η “πονηρή” τροπολογία εξουσιοδοτεί τον υπουργό Υγείας να προχωρά κατά βούληση και κατά το δοκούν σε αυξομειώσεις στις τιμές των φαρμάκων! 
Με την υπερψήφιση της τροπολογίας, πάντως, η κυβέρνηση δεν βγήκε αλώβητη από τη Βουλή. Ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης προέβη από ραδιοφώνου στη διατύπωση πολύ σοβαρών αιτιάσεων και ενστάσεων κατά του περιεχομένου συγκεκριμένων διατάξεων της “πονηρής” τροπολογίας, ενώ κατά του ιδίου του Άδωνι Γεωργιάδη κατεφέρθη, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στη Βουλή, και ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υφυπουργός Υγείας Αθανάσιος Γιαννόπουλος… Φυσικά, καθ’ όλη τη δ
ιάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής, “πυρά” κατά της “πονηρής” τροπολογίας εκτόξευσε επίσης ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής της Ν.Δ. Μάριος Σαλμάς.
Βενιζέλος Βασίλης
Πηγή: avgi.gr

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 2 Δεκεμβρίου 2013, in ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΧΟΥΝΤΑ ΝΔ ΠΑΣΟΚ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: