ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ!! (ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΦΟΥ ΣΤΑ «ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ» ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ)

ΤΗΝ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΜΗ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΩΝ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΝΤΑΡΟΔΕΚΑΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ.

Στη δημοσιότητα έδωσε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Ένωση τα μέτρα στήριξης, ως απόρροια του ρωσικού εμπάργκο, για όσους παράγουν ροδάκινα και νεκταρίνια σε γεωργικές εκτάσεις.

Ανάμεσα σε άλλα, ο κανονισμός της Κομισιόν προβλέπει ότι η χρηματοδοτική συνδρομή της Ε.Ε. θα πρέπει να καλύπτει έως και το 10% κατ’ ανώτατο όριο του όγκου παραγωγής που διαθέτει στο εμπόριο κάθε οργάνωση παραγωγών. Παράλληλα, όσοι δεν ανήκουν σε κάποιο συνεταιρισμό θα πρέπει να λάβουν το 50% των ποσών που προβλέπονται στο πλαίσιο της υφιστάμενης χρηματοδοτικής συνδρομής της Ε.Ε..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Ακόμη μια κοροϊδία για τους ροδακινοπαραγωγούς»……..

 Σε δήλωση σχετικά με τις ανακοινώσεις της Ε.Ε. ο συντονιστής των θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Εύβοιας, Ευάγγελος Αποστόλου δήλωσε: «Πρόκειται για επανάληψη των γνωστών αποφάσεων της 11ης  Αυγούστου της ΕΕ. που δεν αντιμετώπιζαν ούτε κατ’ ελάχιστον το πρόβλημα. Η ΕΕ όχι μόνο δεν δέχτηκε κανένα από τα αιτήματα των ελλήνων παραγωγών, αλλά τους αντιμετωπίζει ως επαίτες με τις πενταροδεκάρες (317.215 ευρώ!!!) που θα διαθέσει για την προώθηση των προϊόντων τους σε νέες αγορές.

Ταυτόχρονα, βέβαια η απόφαση αποτελεί κόλαφο για την ελληνική κυβέρνηση, που μέχρι σήμερα παρακολουθεί τα γεγονότα, χωρίς να μπορεί  να  αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος και να αρθρώσει ένα διεκδικητικό λόγο στα αρμόδια όργανα της ΕΕ».

 

koutipandoras

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 22 Αυγούστου 2014, in ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΕ, ΕΜΠΑΡΓΚΟ.. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: