ΧΑΟΣ και ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ατην Αγορά. Το 80% ΔΕΝ πληρώνει οφειλές στον ΟΑΕΕ !

ΚΑΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ  ΠΝΙΓΟΥΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
-ΠΕΦΤΕΙ Ο ΤΖΙΡΟΣ, ΣΕ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ 2014 Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
-ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΣΟΚ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Εφιαλτικές, πλέον, διαστάσεις έχει προσλάβει η εδώ και καιρό τραγική κατάσταση τουεπαγγελματικού κόσμου της χώρας, πράγμα που αναδεικνύεται αδιάψευστα από το γεγονός ότι το80% των επαγγελματιών αδυνατεί να αποπληρώσει τις οφειλές του στον ασφαλιστικό του φορέα, τον ΟΑΕΕ, στερούμενοι οι ίδιοι και οι οικογένειές τουςιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ από την άλλη οΟΑΕΕ βαδίζει στα τάρταρα.
Η ειρωνεία είναι ότι την ίδια στιγμή…

……….

τόσο το ΙΚΑ όσο και ο ΟΑΕΕ στέλνουν κατά κύματα τα ειδοποιητήρια κατασχέσεων (απειλώντας και με πλειστηριασμούς) και τα τελεσίγραφα σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες και επαγγελματίες που δεν έχουν μπει σε ρύθμιση.
Την ίδια ώρα, η εξαγγελία της κυβέρνησης για νέα βελτιωμένη ρύθμιση χρεών ωθεί πολλούς επαγγελματίες νασταματούν να εξυπηρετούν τις δόσεις τους, αναμένοντας τα ευνοϊκότερα μέτρα, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα να επιδεινώνεται περαιτέρω η ήδη οικτρή θέση των ασφαλιστικών οργανισμών, με απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων.
Κύκλοι της αγοράς τόνιζαν ότι το τοπίο στο χώρο των επαγγελματιών χειροτερεύει διαρκώς, αφού όλα δείχνουν πως ο τζίρος στην αγορά συνεχίζει να πέφτει και η ύφεση, παρά τις αντίθετες κυβερνητικές προβλέψεις συνεχίζεται για έβδομο χρόνο και το 2014. (Πρόσφατες προβλέψεις – έκπληξη της Deutsche Bank κάνουν λόγο γιαύφεση -0,3% το 2014.)
Αυτό το τοπίο, τόνιζαν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι, μπορεί να αποτυπωθεί με δύο φρικτές λέξεις: ΧΑΟΣ καιΑΠΕΛΠΙΣΙΑ!
Αυτήν τη στιγμή χρειάζεται επειγόντως για την αναστροφή της κατάστασης μια ριζικά διαφορετική οικονομική πολιτική προοδευτικής ανάπτυξης, στο πλαίσιο της οποίας θα τονωθεί η λαϊκή ζήτηση, θα χαλιναγωγηθεί ηολιγοπώληση των αγορών, θα περιορισθεί η φορολογία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και θα ληφθούν ειδικά μέτρα σεισάχθειας για τα χρέη των μικρομεσαίων και μέτρα ασφαλιστικής ανακούφισης των επαγγελματιών.
Είναι σαφές ότι μιλάμε για μια μεγάλη προοδευτική και πολύ ριζοσπαστική ανατροπή στη χώρα, ικανή να επανεκκινήσει την οικονομία και να δώσει ελπίδα στην κοινωνία.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 18 Σεπτεμβρίου 2014, in ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: