Είδες ο πρώην συνδικαλιστής και νυν υπουργός; – Το «κόλπο» της κυβέρνησης για να αποφύγει τις αγωγές στρατιωτικών που θα τις κάνουν οι δικαστικοί!

Το “μεγάλο κόλπο” της κυβέρνησης για να εξουδετερώσει την απειλή των μαζικών αγωγών αποκάλυψε μάλλον άθελά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου σε συνομιλία που είχε με δικαστές κατά την διάρκεια του εορτασμού του Αγίου Διονυσίου ,εορτή των δικαστών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δικαστών για το πότε θα πάρουν τα αναδρομικά τους …………

……….

-τα οποία και περιμένουν από τον Ιούνιο- ο κ.Αθανασίου αποκάλυψε κάτι που αφορά άμεσα και τους στρατιωτικούς.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε:

 • Δεν θα υπογραφεί κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών για τα αναδρομικά των δικαστών . Θα υπάρξει στις αρχές της εβδομάδας νομοθετική ρύθμιση στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται και οι στρατιωτικοί.

•Η νομιθετική ρύθμιση θα προβλέπει επιστροφή στους μισθούς του Αυγούστου του 2012 σε ποσοστό 100% και για τους δικαστές και για τους στρατιωτικούς. Υπάρχει και συνέχεια όμως.

•Για τα αναδρομικά θα υπογραφεί στην συνέχεια κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εθνικής Άμυνας,Δικαιοσύνης και Οικονομικών η οποία θα προσδιορίζει το ΠΟΤΕ θα αρχίσουν να δίνονται αναδρομικά σε δόσεις. Σίγουρα από το 2015 και μετά. Δεν θα λέει όμως το ΠΟΣΑ αναδρομικά θα δοθούν. Κι εδώ είναι το μυστικό.

•Ο κ.Αθανασίου φέρεται να έχει πει σε συνομιλία του με δικαστές ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να επιστρέψει το 50% των αναδρομικών! Επιφυλάχθηκε να τους ενημερώσει μετά από επικοινωνία που είπε ότι θα έχει με τον πρωθυπουργό. Μέχρι στιγμής τέτοια ενημέρωση δεν έχει υπάρξει.

Γιατί κάνουμε λόγο για “μεγάλο κόλπο”; Η επιστροφή στους μισθούς του 2012 , επιστρέφει στην τσέπη των στρατιωτικών λίγα χρήματα. Τα αναδρομικά είναι το θέμα. Η κυβέρνηση όμως πετυχαίνει τρία πράγματα μ΄ αυτόν τον ελιγμό:

1.Παρουσιάζει στρατιωτικούς και δικαστές στην υπόλοιπη κοινή γνώμη ως “προνομιούχους” που πήραν πίσω λεφτά πολλά.

2.Αποφεύγει τις μαζικές αγωγές αφού είναι δεδομένο ότι πάρα πολλοί στρατιωτικοί θα καθησυχαστούν από την επιστροφή των μισθών του στα επίπεδα του 2012 και θα αποφύγουν να μπουν σε νέα ταλαιπωρία και έξοδα για την κατάθεση αγωγής. Το θέμα είναι ότι αν επαληθευτεί το 50% της επιστροφής αναδρομικών θα έχουν χάσει το δικαίωμα της αγωγής!

3.Η κυβέρνηση θα εμφανιστεί ότι ευθυγραμμίζεται απολύτως με την απόφαση του ΣτΕ.

Οι δικαστές είναι έτοιμοι όπως λένε οι πληροφορίες για “νομικές μάχες”! Αναμένουν την κατάθεση του σχεδίου προϋπολογισμού την Δευτέρα για να βγάλουν οριστικά συμπεράσματα και να προχωρήσουν.

Στοχασμός Πολιτική

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 5 Οκτωβρίου 2014, in ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΕΝΣΤΟΛΟΙ, ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ, ΣΤΕ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: