Η τροπολογία της ντροπής! Θα είναι αυτοδικία ή απονομή δικαιοσύνης ότι πράξει ο Έλληνας πολίτης για να υπερασποιστεί οικογένεια, πατρίδα, ανθρώπινη αξιοπρέπεια;

Προκαλεί η συγκυβέρνηση των «success stories», υιοθετώντας τροπολογία για ακατάσχετο και ανεκχώρητο του 40% της κρατικής επιδότησης που χορηγείται στα κόμματα. Απόφαση με την οποία επιχειρεί να σώσει τη Ν.Δ., αλλά κυρίως το ΠΑΣΟΚ, του οποίου το 100% της κρατικής επιχορήγησης πηγαίνει στην αποπληρωμή των δανείων του.

Οι συγκυβερνώντες, αφού φρόντισαν να διασφαλίσουν ασυλία στα μέλη των διοικήσεων τραπεζών, που χορηγούσαν αφειδώς δάνεια στα κόμματα, τώρα προχωρούν και σε..

……….νέο δίχτυ ασφαλείας. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ χρωστάνε συνολικά περί τα 240 εκατ. ευρώ, ενώ από τον περασμένο Φεβρουάριο ο αρμόδιος επίτροπος παραδέχθηκε ότι τρεις από τις τέσσερις υπό παρακολούθηση τράπεζες έχουν χορηγήσει δάνεια στα πολιτικά κόμματα, όταν τα δάνεια αυτά στην πλεινότητά τους είναι μη εξυπηρετούμενα από τον Ιανουάριο του 2013.

Τα δανεικά κι αγύριστα του ΠΑΣΟΚ περνούν στις πλάτες των φορολογουμένων, οι οποίοι μέσω του ΤΧΣ -τα μέλη του οποίου έχουν επίσης εξασφαλίσει την ασυλία- συντηρούν τις συστημικές τράπεζες. Πρακτικά, οι τράπεζες δέχονται να μετακυληθεί το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών προς το τέλος της περιόδου αποπληρωμής, με τον οφειλέτη-κόμμα να περιορίζεται να καταβάλλει μόνο τα τρέχοντα χρεολύσια.

Αποτελεί διπλή πρόκληση για τους πολίτες, καθώς μόνο τον περασμένο Σεπτέμβριο έγιναν 18.662 κατασχέσεις για ποσά συνολικής οφειλής 357 εκατ. ευρώ. Οι κατασχέσεις ακινήτων, συντάξεων και μισθών πολιτών, που υπερφορολογούνται, συνεχίζονται, ενώ την ίδια ώρα οι συνεταίροι της εξουσίας επιλέγουν τη σωτηρία των υπερχρεωμένων κομμάτων.

Η τροπολογία, που κατατέθηκε από βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Εσωτερικών Α. Ντινόπουλο, που φάνηκε σαν έτοιμος από καιρό. Χαρακτηριστική είναι η αιτιολογική έκθεση, που συνοδεύει την τροπολογία: Χαρακτηρίζει τη ρύθμιση αναγκαία προκειμένου να διασφαλιστεί ένα ελάχιστο έσοδο στα κόμματα, ώστε να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους. Αντιθέτως, οι πολίτες θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στο στόχαστρο των τραπεζών, έστω κι αν έχουν μικρά χρέη.

Από enet

Τροπολογία-ντροπή για τα «κόκκινα δάνεια» Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ

Βουλευτές της συγκυβέρνησης πέρασαν με σκανδαλώδη τρόπο διάταξη που διασφαλίζει ότι το 40% της κρατικής χρηματοδότησης θα καταλήγει στα ταμεία των καταχρεωμένων κομμάτων και δεν θα κατάσχεται, όταν για τους πολίτες το ακατάσχετο είναι 1.500 ευρώ.

Με τροπολογία–πρόκληση η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚρύθμισαν χθες (Τετάρτη) μονομερώς τα «κόκκινα» δάνειά τους στις τράπεζες, νομοθετώντας αυθαίρετα ότι το 40% της κρατικής χρηματοδότησης δεν θα μπορεί να κατασχεθεί.

Η διάταξη αυτή ήρθε για άλλη μια φορά από την πίσω πόρτα, μεβουλευτική τροπολογία της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο για το πολιτικό χρήμα, και όλα αυτά την ώρα που για τους απλούς πολίτες το μόνο ακατάσχετο που ισχύει είναι μόλις τα 1.500 ευρώ.

Τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα, που έχουν τραπεζικό δανεισμόπερίπου 300 εκατ. ευρώ στο σύνολο και απλήρωτους τους υπαλλήλους και τους λογαριασμούς τους, προσπαθούν απεγνωσμένα να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους, ρίχνοντας ταυτόχρονα για άλλη μια φορά «λάδι στη φωτιά» της εκλογολογίας, που αποσταθεροποιεί τη χώρα στις αγορές τα τελευταία 24ωρα.

Παράλληλα, η φωτογραφική αυτή ρύθμιση έρχεται λίγες ημέρες μετά την επίθεση της κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ρίχνει λάσπη όταν καταγγέλλει σκανδαλώδεις τροπολογίες και μάλιστα εντάσσεται σε ένα νομοσχέδιο που θεωρητικά βάζει τάξη στη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Σύμφωνα με τη διάταξη που κατατέθηκε ξαφνικά χθες το πρωί για να ψηφιστεί το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, «ποσοστό 40% της συνολικής κρατικής χρηματοδότησης που λαμβάνει κάθε κόμμα και συνασπισμός κομμάτων είναι ακατάσχετο και ανεκχώρητο», ενώ η αιτιολογική έκθεση αναφέρει ότι τα κόμματα, «ως νομικά πρόσωπα δημοσίου σκοπού, χρειάζονται ένα ελάχιστο διασφαλισμένο έσοδο για να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους». Ειδικά η αναφορά για τουςσυνασπισμούς κομμάτων παραπέμπει ευθέως στο ΠΑΣΟΚ και τηνΕλιά ή Δημοκρατική Παράταξη.

Η τροπολογία ψηφίστηκε με τις ψήφους Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψηφίστηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση. Εντύπωση προκάλεσε, ωστόσο, το γεγονός ότι κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία.

Την «εξόφθαλμη διαπλοκή κομμάτων με το τραπεζικό σύστημα»κατήγγειλε πρώτη και σε υψηλούς τόνους η Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ), σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «υπάρχει διακριτική μεταχείριση από το τραπεζικό σύστημα, την ώρα που ο απλός πολίτης χειμάζεται από τράπεζες και εισπρακτικές εταιρείες».

Όπως εξήγησε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επίκειταιαναστολή επισπεύσεων και αναστολή κατασχέσεων στα δύο κόμματα και όλα αυτά «με μια φωτογραφική εκπρόθεσμη τροπολογία που δίνειασυλία και αυτοπροστασία».

Από efsyn, μέσω «Το Γρέκι«

από sibilla

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 16 Οκτωβρίου 2014, in ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: