Το τελευταίο (;) ταγκό στο Παρίσι για συμφωνία σε απολύσεις και μισθολόγιο

Με βασικά θέματα στην ατζέντα του, το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, αλλά και τις 5500 απολύσεις που απομένουν μέχρι το τέλος του έτους προκειμένου να συμπληρωθεί ο συμφωνημένος αριθμός αποχωρήσεων, προσέρχεται στις σημερινές επαφές με την τρόικα στο Παρίσι, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ, Μητσοτάκης.

Από το υπουργείο πάντως, μεταφέρεται το κλίμα ότι όλες οι υποχρεώσεις βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης και δεν υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα.

Συγκεκριμένα……………

………… για τις απολύσεις που απομένουν αυτές έχει ήδη συμφωνηθεί να προέλθουν από επίορκους, «διαθέσιμους», από τους συμβασιούχους που υπηρετούσαν με προσωρινές διαταγές και τελικώς απομακρύνθηκαν μετά την έκδοση οριστικών δικαστικών αποφάσεων, αλλά και από τα νομικά πρόσωπα των υπουργείων Μεταφορών, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε αυτή την τελευταία κατηγορία πάντως παρατηρούνται καθυστερήσεις και απροθυμία από τα υπουργεία να προχωρήσουν σε λουκέτα στους φορείς που εποπτεύουν.

Σε ό,τι αφορά το νέο μισθολόγιο, από το 2105 αναμένεται να ισχύσει ο «δόκιμος μισθός» για τους νεοεισερχόμενους στο δημόσιο, ο οποίος θα είναι αντίστοιχος με το βασικό μισθό του ιδιωτικού τομέα και μετά την πάροδο της δοκιμαστικής διετίας θα αναπροσαρμόζεται για όσους κριθούν ικανοί να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Οι αλλαγές που θα υπάρξουν για τους υπόλοιπους υπαλλήλους με την κατάργηση της λεγόμενης «προσωπικής διαφοράς» που εισπράττουν υπάλληλοι διαφόρων υπουργείων, αυτή αναμένεται να καταργηθεί από το 2106, αλλά ειδικά για το υπουργείο οικονομικών, πιλοτικά, από τον Ιούλιο του 2015.

Με δεδομένο ότι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι οικονομικά ουδέτερες, τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τις παραπάνω παρεμβάσεις σχεδιάζεται να αναδιανεμηθούν σε υπαλλήλους που υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης, αλλά και ως μπόνους σε αποδοτικούς υπαλλήλους.

localit,gr

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 25 Νοεμβρίου 2014, in ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: