ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ 3 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ «ΒΓΑΙΝΕΙ» Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ 15000 ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Οργή Σαμαρά για τρεις Υπουργούς - Ποιοι είναιΣημαντικές καθυστερήσεις, οι οποίες αν συνεχιστούν αναμένεται να θέσουν σε κίνδυνο την επίτευξη του στόχου των 15.000 απολύσεων μέχρι το τέλος του 2014, παρατηρούνται στη διαδικασία αξιολόγησης των εποπτευόμενων Φορέων των Υπουργείων και των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ) αυτών.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ……

………του epoli.gr, έχει εξοργίσει τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, καθώς μέσα από την αξιολόγηση των Φορέων αυτών και την εν συνεχεία μείωση του προσωπικού, αναζητούνται, περίπου, 1.000 υπάλληλοι, που θα ενταχθούν στις συνολικές απολύσεις του τρέχοντος έτους.

Σε δυσμένεια τρεις Υπουργοί

Ποιοι είναι, όμως, οι Υπουργοί, που έχουν πέσει στη δυσμένεια του Πρωθυπουργού για το συγκεκριμένο θέμα;

Κατ’ αρχήν, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην εποπτεία του οποίου ανήκει ο μεγαλύτερος αριθμός Ν.Π.Ι.Δ. με χιλιάδες εργαζόμενους.

Ο Πρωθυπουργός, παρά το γεγονός ότι, διατηρεί και προσωπική σχέση με τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, του χρεώνει την καθυστέρηση που υπάρχει στη μείωση του προσωπικού, κατά 850 υπαλλήλους.

Ένας ακόμη Υπουργός, που το Υπουργείο του διαθέτει μεγάλο αριθμό Ν.Π.Ι.Δ., είναι ο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης.

Σύμφωνα με τη μνημονιακή δέσμευση της Χώρας μας, από τα Ν.Π.Ι.Δ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων θα πρέπει να απολυθούν 150 υπάλληλοι.

Το ίδιο πρόβλημα, υπάρχει και με τον Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, Κώστα Τασούλα, αφού από τα Ν.Π.Ι.Δ. του Υπουργείου του, θα πρέπει να απολυθούν 90 υπάλληλοι.

Εφόσον και οι τρεις Υπουργοί συνεχίσουν να δείχνουν την αδράνεια που επιδεικνύουν, σήμερα, είναι πολύ πιθανό στο τελικό άθροισμα να λείπουν 1.090 υπάλληλοι, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με την Τρόικα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση, ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω, για να πείσει τους τρεις Υπουργούς να προχωρήσουν στην αξιολόγηση των Ν.Π.Ι.Δ., που διαθέτουν τα Υπουργεία τους.

epoli

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 26 Νοεμβρίου 2014, in ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: