Σταθάκης: Σε ποιούς θα διαγάψουμε τα «κόκκινα δάνεια»

Σταθάκης: Σε ποιούς θα διαγάψουμε τα «κόκκινα δάνεια»Τον οδικό χάρτη του υπουργείου Οικονομίας για την επίλυση του καυτού προβλήματος των «κόκκινων δανείων», έδωσε ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης , διαβεβαιώνει ότι για τα «κόκκινα» δάνεια των νοικοκυριών που αντικειμενικά αποδεικνύεται ότι αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, θα προβλέπεται και διαγραφή.

Ο υπουργός Οικονομίας μιλώντας στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» προανήγγειλε και την σύσταση δημόσιου φορέα που θα….

………..διαχειριστεί τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των νοικοκυριών, τα οποία βρίσκονται στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα προωθηθεί τους προσεχείς μήνες , ενώ μέχρι τη σύσταση του νέου φορέα θα υπάρξει δια νόμου απαγόρευση των πλειστηριασμών.

Ο κ. Σταθάκης δηλώνει πως θα υπάρχει και επιμήκυνση και απομείωση επιτοκιών ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του κάθε οφειλέτη.

Σε ό,τι, δε, αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς αναφέρει: «Θα θέσουμε κριτήρια με βάση τη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, το μηνιαίο εισόδημα και τις τραπεζικές καταθέσεις, έτσι ώστε επί της ουσίας να κλείσουμε το οποιοδήποτε θεσμικό περιθώριο για πλειστηριασμούς».

Για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια των μικρομεσαίων προαναγγέλλει τροποποιήσεις του νόμου με ενίσχυση του εξωδικαστικού συμβιβασμού και δημιουργία νέων κανόνων διευθέτησης. Σημειώνει πως με τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια «θα γίνεται συμψηφισμός των οφειλών προς το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ θα μπει ένα αθροιστικό όριο για τη μηνιαία δόση, το οποίο δεν θα υπερβαίνει το 40% επί των κερδών των επιχειρήσεων».

tribune.gr/

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 14 Φεβρουαρίου 2015, in ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΣΤΑΘΑΚΗΣ, ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: