Ένταλμα σύλληψης κατά Αμερικανού για τις υποκλοπές σε βάρος του Καραμανλή

Ένταλμα σύλληψης κατά Αμερικανού για τις υποκλοπές σε βάρος του ΚαραμανλήΣε έναν πρώην υπάλληλο της πρεσβείας των ΗΠΑ οδήγησε η έρευνα των δικαστικών αρχών για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών τόσο σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή όσο και μελών της κυβέρνησής του.

Πριν από λίγο, ο ανακριτής Δημήτρης Φούκας που χειρίζεται την υπόθεση εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον αμερικανό πρώην …..

……..υπάλληλο της πρεσβείας William B. ο οποίος φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο φέρεται να ήταν επιχειρησιακό στέλεχος του κλιμακίου της CIA στην Αθήνα από τα μέσα της δεκαετίας του ‘90 εμφανίζεται από τα στοιχεία της έρευνας να αγόρασε τον Ιούνιο του 2004 από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στον Πειραιά, τέσσερις συσκευές κινητών τηλεφώνων, οι τρεις από τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν ως καρτοκινητά σκιές στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών. Από την άρση του απορρήτου που ακολούθησε προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η μια τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή στην οποία ενεργοποιήθηκε και δεύτερη σύνδεση με στοιχεία συνδρομητή «Πρεσβεία ΗΠΑ Βασ. Σοφίας 91». Μάλιστα, ο κατηγορούμενος φέρεται, μόλις ήρθε στο φως της δημοσιότητας η υπόθεση να έφυγε από την Ελλάδα για να επιστρέψει τον Αύγουστο του 2005 με διπλωματική πλέον ιδιότητα ως πρώτος γραμματέας της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Οι πληροφορίες θέλουν τη σύζυγό του να έκανε τις αγορές των τηλεφωνικών συσκευών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε συνεργασία με τις ελληνικές υπηρεσίες κυρίως σε θέματα αντιμετώπισης τρομοκρατίας με πλέον χαρακτηριστική τη συμμετοχή του σε επιχείρηση με την κωδική ονομασία «δίχτυ» η οποία αφορούσε στην απομάκρυνση μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών από την πρεσβεία του Ιράκ το 2003. Ελέγχεται ακόμα η πιθανή εμπλοκή του και στο σχέδιο «Πυθία» που φέρεται να αφορούσε σε σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Το καλοκαίρι, ο δικηγόρος του είχε έρθει σε επαφή με τον κ. Φούκα προκειμένου να τον ενημερώσει ότι ο πελάτης του πρόκειται να προσέλθει και να συνεργαστεί με την ανάκριση, δίνοντας ενδεχομένως χρήσιμες πληροφορίες. Ωστόσο αυτό δεν έγινε. Έκτοτε ο ανακριτής συγκέντρωσε και άλλα στοιχεία, τα οποία οδήγησαν στον εντοπισμό κτηρίου στα Νότια Προάστια όπου είχε τοποθετηθεί κεραία από τους δράστες των υποκλοπών, και προφανώς ήταν το «στρατηγείο» τους. Στο ίδιο σημείο μάλιστα φαίνεται να λειτουργούσε στο παρελθόν και δεύτερη κεραία, η οποία ήταν – όπως εκτιμάται – κεραία υποδοχής πληροφοριών.

sofokleousin

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 16 Φεβρουαρίου 2015, in ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: