«ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΤΑ 250 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ;» – Αλήθεια, το ΠΑΣΟΚ, πως ή π ο ι ο ς θα ξεπληρώσει τα εκατομμύρια που χρωστάει;

ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ

Στη χώρα που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ αυτοκτονιών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρωστούν πάνω από 250 εκατ. ευρώ και αποτελεί επιτακτική ανάγκη τα λεφτά αυτά να επιστραφούν στα ταμεία του κράτους. 

Για το θέμα κατέθεσαν ερώτηση στους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου και Στάθης Παναγούλης, οι οποίοι ζητούν να υπάρξει και δέσμευση των περιουσιών Σαμαρά και ……

…..Βενιζέλου αν δεν αποπληρωθούν τα δάνεια των κομμάτων τους.

Οι δυο βουλευτές αναφέρονται μόνο στα χρήματα που χρωστούν τα δυο κόμματα στην Εθνική και στην Αγροτική και όχι στα υπόλοιπα χρήματα που χρωστούν σε δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες, τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ τα 250 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως υποστηρίζουν οι κύριοι Νάσος Αθανασίου και Στάθης Παναγούλης πρόκειται για προκλητική ενέργεια τη στιγμή που ελληνόπουλα λιποθυμούν στα σχολειά από την ασιτία.
Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το κράτος οφείλει να ζητήσει άμεσα τα χρήματα αυτά που ελήφθησαν από τα δύο κόμματα με θολές διαδικασίες και …
εγγυήσεις, ενώ ζητούν από τα αρμόδια υπουργεία να εξετάσουν το ενδεχόμενο δέσμευσης των περιουσιών Σαμαρά και Βενιζέλου σε περίπτωση που δεν αποπληρωθούν τα συγκεκριμένα δάνεια.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης Παναγούλη – Αθανασίου:
«ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Προς τους Υπουργούς:
• Οικονομικών
• Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
ΘΕΜΑ: «ΠΩΣ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΠΟΣΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 250.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΕΥΡΩ, ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ»
Σύμφωνα με ομολογία των αρχηγών των κομμάτων, της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά και του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, τα κόμματά τους χρωστούν στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και στην (πρώην) Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος, ποσόν, το οποίον συνολικώς υπερβαίνει τα 250.000.000 (διακόσια πενήντα εκατομμύρια) ευρώ. Πρόκειται, περί προκλητικού γεγονότος, ειδικότερα στην παρούσα χρονική περίοδο, όπου τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, φανερώνουν ότι οι μισές από τις 6.000 αυτοκτονίες στον τόπο μας, οφείλονται στην εξοντωτική λιτότητα των μνημονίων. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι το 25% των μαθητών της Αττικής υποσιτίζονται, λόγω των ανέργων γονέων τους, αυτά τα στοιχεία καταγράφονται, σε έρευνα του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου.
Επίσης επιβάλλεται να τονιστεί, ότι την ίδια αυτή χρονική περίοδο, οι αρχηγοί των δύο κομμάτων τύγχαναν μεγάλων προνομίων. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, απελάμβανε τις μετακινήσεις του με αυτοκίνητο αξίας 750.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχα ο Αντώνης Σαμαράς, κατεδέχετο ως πρωθυπουργός να εισπράττει επίδομα «κίνησης» 170 ευρώ, για κάθε μέρα παρουσίας του, στο εξωτερικό.
Παρακαλούνται οι κ.κ. Υπουργοί να απαντήσουν:
1. Ποιο είναι το ακριβές ποσό που οφείλει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και σε ποιες Τράπεζες χρωστούν τα παραπάνω ποσά;
2. Με ποιες εγγυήσεις δόθηκαν τα παραπάνω ποσά;
3. Με ποιο τρόπο σκοπεύει η Κυβέρνηση να διεκδικήσει την πλήρη εξόφληση των δανειακών τους υποχρεώσεων;
4. Ποιος είναι οι νομικές δυνατότητες αν δεν συμμορφωθούν οι κύριοι Α. Σαμαράς και Ε. Βενιζέλος; Υπάρχει το ενδεχόμενο να δεσμευτούν οι περιουσίες τους ώστε να μην χρεωθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες την κακοδιαχείριση των αρχηγών των κομμάτων της ανθρωπιστικής καταστροφής;
5. Να κατατεθούν στη Βουλή πλήρη αντίγραφα των δανειακών συμβάσεων των παραπάνω κομμάτων.

Οι ερωτώντες και αιτούντες βουλευτές
ΣΤΑΘΗΣ Β. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΝΑΣΟΣ) ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ»

Εδώ «μιλάμε» μόνο για τις πολιτικές εξελίξεις

Εντάξει η Ν.Δ. μπορεί να πει ότι έχει κάποιο μέλλον, αλλά η… Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη-ΠΑΣΟΚ που ε ξ α φ α ν ί σ τ η κ ε ; (εκτός κι αν αναλάβει την αρχηγία η πολιτική ογκόλιθος Φώφη…)
ro12mar15

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου, ζήτησαν εκ νέου τα στοιχεία για τις δανειακές υποχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Συγκεκριμένα, οι βουλευτές ζήτησαν να μάθουν με ποιο τρόπο σκοπεύει η κυβέρνηση να εισπράξει τα 200 εκατομμύρια ευρώ, που χρωστάνε στην Εθνική Τράπεζα και στην πρώην Αγροτική η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
«Σύμφωνα με ομολογία των αρχηγών των κομμάτων, της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά και του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, τα κόμματά τους χρωστούν στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και στην (πρώην) Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος, ποσόν, το οποίον συνολικώς υπερβαίνει τα 250.000.000 ευρώ», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές.
Συγκεκριμένα ρωτούν:
  • Ποιο είναι το ακριβές ποσό που οφείλουν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. και σε ποιες τράπεζες χρωστούν τα παραπάνω ποσά;
  • Με ποιες εγγυήσεις δόθηκαν τα παραπάνω ποσά;
  • Με ποιο τρόπο σκοπεύει η κυβέρνηση να διεκδικήσει την πλήρη εξόφληση των δανειακών τους υποχρεώσεων;
  • Ποιος είναι οι νομικές δυνατότητες αν δεν συμμορφωθούν οι κύριοι Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος; Υπάρχει το ενδεχόμενο να δεσμευτούν οι περιουσίες τους ώστε να μην χρεωθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες την κακοδιαχείριση των αρχηγών των κομμάτων της ανθρωπιστικής καταστροφής; [Κουτί της Πανδώρας]
Σημειώνουμε: Μέχρι το τέλος του 2012 (τώρα έχουμε 2015!) το ΠΑΣΟΚ με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (Στα ποσά αυτά είναι πολύ πιθανόν να έχουν προστεθεί και άλλα ποσά, αφού κάθε μήνα που περνάει το ΠΑΣΟΚ είναι αναγκασμένο είτε να παίρνει δανικά, είτε να αυξάνει το χρέος του σε πιστωτές για την αποπληρωμή ενοικίων ή και άλλων καθημερινών λειτουργικών εξόδων.)
Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες του exedra.gr το ΠΑΣΟΚ χρωστάει τα εξής :

ΑΓΡΟΤΙΚΗ 92.292.536 (λήξη δανείου 2013)
ΕΘΝΙΚΗ 8.776.889
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 6.154.000
ATTICA 5.205.875
EUROBANK 5.166.000
MARFIN 3.162.000 (λήξη δανείου 2015)
ΣΥΝΟΛΟ  120.757.300

Η αδυναμία αποπληρωμής των δανείων αυτών είναι πολύ εύκολα να αιτιολογηθεί αφού το ΠΑΣΟΚ το 2012 έλαβε ως κρατική επιχορήγηση 6.215.410,12 ευρώ, ενώ το 2013 μόνο 1.370.991,12 ευρώ  και 122.409,92 για έρευνα και επιμόρφωση. (επαναλαμβάνουμε: είμαστε στο 2015!)
Όσον αφορά τα πραγματικά χρέη του ΠΑΣΟΚ; Το ομολόγησαν τα ίδια τα στελέχη της Ιπποκράτους στην πρόσφατη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με συγκεκριμένους αριθμούς.
Το 2003 το ΠΑΣΟΚ είχε χρέη από δάνεια 13,3 εκατομμύρια ευρώ. Στο τέλος του 2012 τα χρέη από δάνεια ήταν 135 εκατομμύρια ευρώ.
Κάθε χρόνο από το 2003 έως το 2011 στα χρέη του κόμματος προστίθεντο επιπλέον δέκα εκατομμύρια ευρώ. Κοινώς, το ΠΑΣΟΚ είχε ετήσια έσοδα 20 εκατομμύρια ευρώ και δαπάνες 30 εκατομμύρια ευρώ!
Τον Μάρτιο του 2012 το κόμμα είχε δεκάδες χιλιάδες ευρώ οφειλές σε λογαριασμούς ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και τηλεφώνων, ενώ οι οργανισμοί απειλούσαν την Ιπποκράτους με διακοπή. Εκ παραλλήλου, το ΠΑΣΟΚ είχε στα χέρια του τρία εκατομμύρια σε ανεξόφλητες επιταγές. Στην πενταετία 2006-2011 το ΠΑΣΟΚ πήρε από τράπεζες δάνεια ύψους 200 εκ. ευρώ. Συγχρόνως όμως έκανε και προσλήψεις (60 στο σύνολο) ανεβάζοντας τον αριθμό των υπαλλήλων σε περίπου 300! Για το συνέδριο του 2008, το ΠΑΣΟΚ δαπάνησε 3,5 εκατομμύρια ευρώ!!!
Τα στοιχεία αυτά αναδεικνύουν την κάκιστη εικόνα των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ που οδηγούν μαθηματικά πλέον στην οριστική οικονομική χρεοκοπία του κόμματος. [πηγή]

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 17 Μαρτίου 2015, in ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΧΡΕΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: