Την προίκα του Σοϊμπλε και.. τα μάτια σας.

Γιατί θα αμολήσει τα σκυλιά. Το παρήγορο είναι ότι μαζί με όλα του δίνουμε τον Λατση, Σαλλα ,Βγενοπουλο ,και λοιπούς  λήσταρχους, για προσάναμμα στους φούρνους του.
Με μια τεράστια περιουσία εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ προικοδοτείται το Ταμείο Εθνικού ή Δημόσιου Πλούτου, το οποίο πρέπει να συσταθεί με βάση το τρίτο Μνημόνιο. Μια δημόσια περιουσία που περιλαμβάνει ακίνητα, υποδομές, συμμετοχές σε κρατικές εταιρείες και μετοχές τραπεζών.
Ωστόσο, το νέο Ταμείο, μετάλλαξη του ΤΑΙΠΕΔ, θα στηριχθεί κατά κύριο λόγο στην παραχώρηση ακινήτων – φιλέτων που παραμένουν εδώ και δεκαετίες ανεκμετάλλευτα. Στόχος η είσπραξη εσόδων είτε απευθείας είτε με τιτλοποιήσεις μελλοντικών εισπράξεων για ακίνητα που μπορούν να αξιοποιηθούν σε βάθος χρόνου.
Άλλωστε, η συμφωνία με τους δανειστές προβλέπει τη δημιουργία ενός αποθέματος 50 δισ. σε βάθος 30ετίας, δηλαδή θα…….

……..

μπορούσε το κράτος να εισπράττει από αποκρατικοποιήσεις ή ακίνητα περί το 1,7 δισ. ευρώ ετησίως.
Βασικός κορμός της νέας «προίκας» του Ταμείου των 50 δισ. ευρώ θα είναι τα 1.000 ακίνητα που είχαν περάσει στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ. Παράλληλα, αν και είναι δύσκολο το «ξεκαθάρισμα» της δημόσιας περιουσίας, το Ταμείο έχει τον έλεγχο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Η εταιρεία αυτή έχει ένα χαρτοφυλάκιο άνω των 70.000 ακινήτων σε όλη την Ελλάδα, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή για το αποθεματικό που πρέπει να δημιουργηθεί.
Παράλληλα, στο Ταμείο θα περιέλθουν λιμάνια, αεροδρόμια, ξενοδοχεία, ιαματικές πηγές, μαρίνες, ολυμπιακές εγκαταστάσεις και πιθανότατα συμμετοχές του Δημοσίου σε κρατικές εταιρείες όπως ο ΟΣΕ, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, οι τράπεζες ή ακόμη και μελλοντικά έσοδα από τους διαγωνισμούς για τους υδρογονάνθρακες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ταμείο θα δημιουργηθεί στα πρότυπα ενός sovereign fund που διαθέτουν αρκετές αραβικές χώρες.
 Η «προίκα»
Ξεχωριστή «προίκα» στο νέο υπερ-ταμείο θα αποτελέσουν τουλάχιστον 25 νησιά και βραχονησίδες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προσελκύοντας επενδυτές από τον χώρο του τουρισμού. Πρόκειται για μια λίστα που είχε ξεχωρίσει η προηγούμενη κυβέρνηση και τα οποία θα μπορούσαν να παραχωρηθούν προς ενοικίαση για 99 χρόνια. Η επιλογή έγινε από τα 598 συνολικά που έχει στην κατοχή του το ελληνικό δημόσιο. Τα 25 αυτά ακίνητα έχουν μια συνολική έκταση άνω των 15.500 στρεμμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 598 καταγεγραμμένα νησάκια που ανήκουν στο κράτος και υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας, τα 400 είναι πλήρως ελεύθερα, ενώ για τα υπόλοιπα υπάρχουν διεκδικήσεις από ιδιώτες ή από μοναστήρια.
Ωστόσο, και από τα 400, σύμφωνα με τα στοιχεία από τα μητρώα των Κτηματικών Υπηρεσιών, μόλις 50 ή το πολύ 100 νησάκια θα μπορούσαν να ενταχθούν σε ένα εθνικό σχέδιο αξιοποίησης με σύμπραξη δημοσίου με ιδιώτες.
Πάντως, υπάρχουν αρκετά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν ώστε να υπάρξει αξιοποίησή τους. Μεταξύ αυτών, το μέγεθος του νησιού και η μορφολογία του, καθώς πολλά από τα 598 τέτοια νησιά δεν πληρούν τις σχετικές προδιαγραφές. Ακόμη, οι χρήσεις γης, η απόσταση από την ακτή, η σύνδεση με τα δίκτυα, δηλαδή ρεύμα, νερό, λύματα.
Τι θα γίνει με την περιουσία των τραπεζών;
Υπάρχουν και πολλά άλλα «ασημικά» για τα οποία δεν έχουν γίνει ακόμη συγκεκριμένες προτάσεις. Στο Ταμείο φαίνεται πάντως ότι θα ενταχθούν τα λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου για τα οποία υπάρχουν αντιδράσεις ως προς την ιδιωτικοποίησή τους. Επίσης, τα έσοδα από την πώληση των 14 αεροδρομίων στη γερμανική Fraport και πιθανότατα ο ΟΣΕ και ο ΑΔΜΗΕ η Εγνατία Οδός, μαρίνες, ενεργειακές εταιρείες. Δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει με την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου κι αν η περιουσία αυτή εντάσσεται στο Ταμείο Εγγυοδοσίας.
Ιδιαίτερο κεφάλαιο στην προσπάθεια αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας αποτελούν οι τράπεζες και η περιουσία που οι ίδιες κατέχουν. Όχι μόνο οι θυγατρικές τους, όπως η Financebank για την Εθνική, αλλά και τα σημαντικά ακίνητα που διαθέτουν.
Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες κατέχουν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία και συμμετοχές σε εταιρείες real estate. Για παράδειγμα, η Eurobank είναι ακόμη μέτοχος στην Grivalia με ένα ποσοστό γύρω στο 20%. Η τράπεζα διαθέτει επίσης σημαντικό χαρτοφυλάκιο κατοικιών, οικοπέδων, επαγγελματικών ακινήτων που τα διαχειρίζεται η Eurobank Property Services.
Στην Εθνική Τράπεζα ανήκει το 34% της Εθνικής Πανγαία, η οποία διαθέτει 269 εμπορικά ακίνητα αξίας περίπου 1 δισ. ευρώ και ετοιμάζεται να εισέλθει στο ΧΑ με όχημα την Mig Real Estate, την οποία απέκτησε προ μηνών. Χαρακτηριστικά ακίνητα της εταιρείας είναι το κτίριο Καρέλα που στεγάζεται η Cosmote, τα 14 κτίρια του Δημοσίου που απέκτησε με sale and leace back κ.λπ.
Η Πειραιώς διαθέτει σημαντικά ακίνητα σε Ελλάδα και Βαλκάνια, καθώς και το σύνολο των μετοχών της Trastor. Τέλος η Alpha έχοντας την Alpha Αστικά Ακίνητα διαθέτει σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων.

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 28 Ιουλίου 2015, in ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3, ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ, ΤΑΙΠΕΔ. Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

 1. ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

  «Πώς ημείς δυνάμεθα να επιτρέψωμεν συμμετοχήν Εβραίων εις τον πολιτισμόν μας του οποίου την πηγήν και την προέλευσιν αρνούνται»;
  Γ Κ Α Ι Τ Ε

  Πρόλογος (απόσπασμα)

  (…)Εις το έργον μας τούτο δεν επιχειρούμεν να γράψωμεν την ιστορίαν του Εβραϊκού έθνους αλλ’ απλώς περιοριζόμεθα ν’ αποκαλύψωμεν το καταχθόνιον έργον του δια μέσου των δυο τελευταίων χιλιετηρίδων, εναντίον του χριστιανισμού και του εθνισμού όλων των λαών…

  Τι είναι η εβραϊκή θρησκεία; (αποσπάσματα)
  Δεν είναι θρησκεία, αλλά πολιτική οργάνωσις του Εβραϊκού λαού από της επιστροφής του Εσδρά εις Ιερουσαλήμ και ήτις αντικατέστησε την θρησκείαν του Ιεχωβά εν τω ναώ της Ιερουσαλήμ.

  (…)Η διδασκαλία των Εβραίων γίνεται κατά Σάββατον και τας εορτάς, οπότε αναγιγνώσκεται η Πεντάτευχος, ήτις σχολιάζεται και συμπληρούται υπό της Ταλμούθ (Ταλμούδ). Όλη αυτή η διδασκαλία αποβλέπει εις δύο τινά: α) εις το να κρατή εν υπερδιεγέρσει το εθνικόν αίσθημα και β) να κρατή το εβραϊκόν έθνος τυφλώς πειθήνιον εις την διοικητικήν αρχήν του, ήτις καλείται θρησκευτική διεύθυνσις. Κατά τον χρόνον της διδασκαλίας απαγορεύεται αυστηρώς η παρουσία ξένων. Αι σχολαί αυτών εκπαιδεύουν ειδικούς διοικητικούς υπαλλήλους εις τας θέσεις των δικαστηρίων και άλλων υπηρεσιών της Γκαγκάλ (ονομασία συμβουλίου τους), η οποία είχε εντολήν να διοική το διεσπαρμένον ανά την υφήλιον Εβραϊκόν έθνος και η οποία έχει τόσην μεγάλην δύναμην, όσην και μυστικότητα εις την δράσιν και τας ενεργείας της. Η υπερκυβέρνησις η εβραϊκή διοικεί εκ των παρασκηνίων, μετ’ απιστεύτου μυστικότητος, όλον τον κόσμον, η δε ενότης και αλληλεγγύη του εβραϊκού λαού παραλύει όλους τους λαούς και τας θρησκείας αυτών, τούτο δε διότι οι Εβραίοι εις όλα τα Κράτη δι’ αφθάστου επιτηδειότητος προκαλούν και προπαρασκευάζουν εσωτερικάς ραδιουργίας, αλληλοσπαραγμούς και κατά συνέπειαν εξασθένισιν και παράλυσις αυτών. Η γιγαντιαία δε αύτη αράχνη, ο Εβραϊσμός, ήτις περιέβαλεν όλον τον κόσμον με το δίκτυόν της, εξακολουθεί το από αιώνων έργον της, τουτέστι τας απομυζήσεις πάσης οικονομικής ικμάδος όλων των λαών της υφηλίου και ήτις απομύζησις κατέστη τελείως αισθητή μετά τον Ευρωπαϊκόν πόλεμον.

  Προφητικώτατον και εν πλήρη επιγνώσει εξεφώνησε λόγον ο Ραββίνος της Βίλνας κατά το 1905 και τον οποίον λόγον παραθέτω κατωτέρω ως χαρακτηριστικωτάτην ομολογίαν του εβραϊκού έργου και του σκοπού, τον οποίον επιδιώκει.

 2. Ο Ιουδαϊσμός δεν είναι οργανική δύναμις, αλλά δημιούργημα αυστηρού και απάνθρωπου συστήματος διοικήσεως, δυνάμει των νόμων της οποίας ο λαός ούτος κρατείται εις αέναον τρομοκρατίαν από τους ιδίους αδελφούς του, διότι έκαστος εξ αυτών κατά τον νόμον της πίστεώς των υποχρεούται να προδώση τον αδελφόν του, όστις παρέβη τον νόμον και αι τοιαύται παραβάσεις τιμωρούνται δια του «Ζερόμ» ο εστί συστηματική καταδίωξις του παραβάτου δι’ ομαδικών συκοφαντιών και άλλων μέσων ή επιβάλλεται εις αυτόν το «Καρέτ», ήτοι καταστροφή αυτού δι’ όλων των ανθρωπίνων μέσων. Η εφαρμογή και η εκτέλεσις αυτών των φοβερών τιμωριών δια τους απειθούντας εις την εβραϊκήν αλληλεγγύην δεν είναι δύσκολος, διότι αι κυβερνήσεις των διαφόρων Κρατών φέρονται αδιαφόρως προς την εβραϊκήν αυτοδιοίκησιν και ως επί το πλείστον την συντρέχουν και τούτο εκ τελείας αγνοίας της εσωτερικής ζωής των Εβραίων και διότι δεν γνωρίζουν ότι η δήθεν θρησκευτική αυτοδιοίκησις είναι απλούστατα πολιτική και αποτελεί Κράτος εν Κράτει.

  Ουδέν παράδειγμα υπάρχει αφομοιώσεως αυτών μετά του λαού, όστις τους φιλοξενεί, τους τρέφει και τους πλουτίζει. Η μυστική των Εβραίων διοικητική οργάνωσις είναι πανίσχυρος εν τη μυστικότητί της, επιτρέπει δε και διατάσσει την απάτην, την αισχροκέρδειαν απέναντι των Χριστιανών και θεωρεί ταύτην ως υπηρεσίαν προσφερομένην προς τον Ιεχωβά, όστις ως βασιλεύς του λαού τούτου, απαιτεί την καταστροφήν των άλλων λαών.
  Εφ’ όσον υφίσταται η μυστική υπερκυβέρνησις των Εβραίων, όλα τα έθνη θα υφίστανται εσωτερικούς σπαραγμούς, εξωτερικούς πολέμους και οικονομικάς δυσχερείας. Όλα αυτά τα επιτυγχάνουν, διότι γνωρίζουν να εξαπατούν τους διανοουμένους και μη των Χριστιανών δια των ποικιλωνύμων μυστικών εταιρειών, καθιστώντες αυτούς ασυνείδητα όργανα καταστροφών των εθνών και των συμφερόντων αυτών προς επικράτησιν της οικονομικής και πολιτικής κοσμοκρατορίας ενός ψυχοπαθούς λαού.

  ΠΗΓΗ: Ο ΙΟΥΔΑΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ, Οι Αφανείς Εχθροί της Ανθρωπότητας, ΔΡος Αριστείδου Ι. Ανδρόνικου, 1927 Αθήναι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: