Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ και ουδέποτε η προηγούμενη κυβέρνηση υπέβαλε αίτημα παράτασης του ΕΣΠΑ

espa_3«Η «ευγενική απραξία» της προηγούμενης κυβέρνησης και η επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων οδήγησαν σε σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων ΕΣΠΑ 2007-2013 και είναι, εδώ και αρκετό καιρό, ορατός ο κίνδυνος αναστολής εργασιών και διακοπής σημαντικών έργων, καθώς και απώλειας ευρωπαϊκών πόρων.

Με σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων και ανακοινώσεων επισημαίναμε τους κινδύνους, την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του ζητήματος και την υποβολή αιτήματος παράτασης, ώστε να μην χαθούν τα χρήματα του ΕΣΠΑ. Η απελθούσα κυβέρνηση με πρωτοφανή αβελτηρία και αδράνεια έπραττε απολύτως τίποτα και παράλληλα μας απαντούσε ψευδώς, και μάλιστα εγγράφως στη Βουλή, μέσω του πρώην Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Σταθάκη και του Γενικού…..

Γραμματέα κ. Αλέξανδρου Χαρίτση, πως υπέβαλαν αίτημα παράτασης του ΕΣΠΑ το οποίο, μάλιστα, απερρίφθη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σήμερα περίτρανα αποκαλύπτεται: α) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι ουδέποτε η προηγούμενη κυβέρνηση υπέβαλε αίτημα παράτασης του ΕΣΠΑ και β) ότι γίνονται προσπάθειες από την υπηρεσιακή κυβέρνηση για παράταση του ΕΣΠΑ, εκτιμώντας μάλιστα ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για θετική έκβαση της προσπάθειας αυτής.    

Οι αποκαλύψεις αυτές καθιστούν υπόλογους τόσο τον κ. Σταθάκη για ψευδείς δηλώσεις και για την απώλεια πόρων πλέον των 2,5 δισ. ευρώ για έργα ΕΣΠΑ, όσο  και τον κ. Χαρίτση, ο οποίος μάλιστα καθίσταται επικίνδυνος αφού εξακολουθεί να παραμένει στη θέση του  Γενικού Γραμματέα.

Αποτελεί μέγιστο θεσμικό ατόπημα η παραπληροφόρηση και η παροχή ψευδών απαντήσεων από στελέχη της πρώην κυβέρνησης μέσα μάλιστα στο ίδιο το Κοινοβούλιο. Αποτελεί κίνδυνο όχι μόνο για το κρίσιμο ζήτημα της απώλειας σημαντικών ευρωπαϊκών πόρων, αλλά και για την ίδια τη δημοκρατία.

Οι ψευδείς δηλώσεις, οι ανακρίβειες και η λασπολογία για την κάλυψη της ανικανότητάς τους συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και περίσσιο θράσος από τα στελέχη της απελθούσας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Τομεάρχη Λ. Αυγενάκη αναφορικά με τις ψευδείς δηλώσεις των κ.κ. Σταθάκη και Χαρίτση για το ΕΣΠΑ:

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 11 Σεπτεμβρίου 2015, in ΔΙΑΨΕΥΣΗ, ΕΣΠΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΨΕΜΑ, ΣΤΑΘΑΚΗΣ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: