Κόλαση και πάλι η Λέσβος – Με χημικά αντιμετωπίζονται (προς το παρόν) οι θρασείς και εξαγριωμένοι εισβολείς

images (27)Οι κάτοικοι σε άμεσο και διαρκή κίνδυνο – Η μπίζνα της λαθροφιλίας ανθεί – Η χώρα χορεύει στο ρυθμό της επικίνδυνης ιδεοληψίας της γιαγιάς Τασίας και του ΣΥΡΙΖΑ…
Για ακόμα μια φορά η κατάσταση τη Λέσβο, όσον αφορά τις ροές μεταναστών και προσφύγων, γίνεται ασφυκτική. Οι μεγάλοι αριθμοί αφίξεων σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια υποδομών στο Κέντρο Καταγραφής στη Μόρια, το γνωστό πλέον και ως hotspot, δεν επιτρέπουν την άμεση καταγραφή και την αναχώρηση όλων αυτών …….

των ανθρώπων για την άλλη Ελλάδα και από εκεί για τον προορισμό τους. 

Θησαυρίζουν οι απατεώνες
Όπως καταγγέλλεται, λόγω της αδυναμίας του συστήματος να διαχειριστεί τη μεταναστευτική ροή πωλούνται πλαστά έγγραφα -περί απλών έγχρωμων φωτοτυπιών ο λόγος- έναντι 400 ευρώ, κυρίως σε Σύρους πρόσφυγες. Αρχικά επιτήδειοι αφήνουν να διαρρεύσει ότι απαιτούνται 600 ευρώ για την έκδοση των νόμιμων δικαιολογητικών και στη συνέχεια προωθούν φωτοτυπίες έναντι 400 ευρώ προς όσους θέλουν τουλάχιστον να αποφύγουν την αναμονή.
Έξαρση παρουσιάζει επίσης και το φαινόμενο μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων, κυρίως από την περιοχή του Μανταμάδου, έναντι αμοιβής. Αυτοκίνητα, κυρίως τις βραδινές ώρες, μεταφέρουν κόσμο στα περίχωρα της Μυτιλήνης, παίρνοντας από 20 έως 50 ευρώ από τον καθένα. Κι αυτό γιατί η κατάσταση στο Κέντρο Καταγραφής της Μόριας δημιουργεί πιέσεις στους χώρους υποδοχής στη βόρεια και βορειοανατολική Λέσβο, από το Μόλυβο μέχρι της Συκαμνιά κι από εκεί μέχρι το Μανταμάδο. Τα δρομολόγια των λεωφορείων που μεταφέρουν πρόσφυγες μειώθηκαν προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στο κέντρο καταγραφής.

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 20 Οκτωβρίου 2015, in ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: