«Σταματήστε τώρα τη λεηλασία της χώρας»- Οι ΕΔ στενάζουν αλλά οι μετακλητοί χιλιάδες

ImageΤου Κωνσταντίνου Φράγκου

Ελληνικό Κόμμα εστί ομάς ανθρώπων
ειδότων ν’ αναγιγνώσκουσι και ν’ αθρογραφώσιν,
εχόντων χείρας και πόδας υγιείς,
αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν,
οίτινες ενούμενοι υπό ένα, οποιονδήποτε,
Αρχηγόν, ζητούσι να αναβιβάσουσι αυτόν
δια παντός μέσου εις τον θώκο του
Πρωθυπουργού, ίνα παράσχει αυτοίς τα μέσα
να ζώσιν χωρίς να σκάπτωσιν.
Το Κρατικόν χρήμα δαπανάται εις
συντήρησιν κοπαδιών κομματικών κηφήνων.
Εμμανουήλ Ροΐδης (1885)

Έχει, έκτοτε, αλλάξει τίποτα; Έχει αλλάξει, κατά τι, ο ορισμός του Ελληνικού Κόμματος του οποίου ο στόχος είναι, πάντοτε, η κατάληψη και νομή της Εξουσίας;
Ομολογώ ότι χάρηκα με την εκλογή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη διότι τόλμησε να καταψηφίσει ως ΠτΔ τον κ. Πάκη Παυλόπουλο καταγγέλοντάς τον ως ολετήρα της Δημοσίας Διοίκησης αφού επί της θητείας στο ΥΠΕΣ (2004-2009) διόρισε στο Δημόσιο χιλιάδες, μη αναγκαίους, υπαλλήλους. Βεβαίως, ο κ. Π.Π. προτάθηκε, αξιοκρατικά από την, πρώτη φορά, Αριστερά Κυβέρνηση και…………..

εξελέγη, επάξια, πανηγυρικώς. Γι’ αυτό του οφείλουμε βαθύ σεβασμό τον οποίον και έχει.

Εισερχόμενοι, το 2010 (με χειροκροτήματα και αλαλαγμούς, του τότε Πρωθυπουργού Γεωργίου Β΄ Παπανδρέου του επιλεγόμενου Καστελοριζιώτη και των φίλων του) στο ΔΝΤ και ΣΙΑ, το πρώτο που μας επισημάνθηκε είναι το εξής:

Κύριοι χρεωκοπημένοι, με ανίκανες και άθλιες Ηγεσίες, βασική αιτία της κατάντιας σας είναι το υπερδιογκωμένο Δημόσιο, ο απαράμιλλος Κρατισμός σας και οι επιδόσεις σας στις πελατειακές σχέσεις.

Αρχίστε από εκεί κάνοντας περικοπές και απολύσεις για να αναρρώσετε. Υπέδειξαν μάλιστα την άμεση απόλυση των 252 «δικών μας παιδιών» που διόρισε ο απίθανος Πετσάλνικος στη Βουλή και μερικές χιλιάδες Παυλοπουλοπαίδων. Δεν εισακούσθηκαν. Συνέβη τ’ αντίθετο. Οι Κυβερνήσεις, διαδοχικά, Παπανδρέου και ΣαμαροΒενιζέλων διόριζαν μανιωδώς, κατά προτίμηση μετακλητούς, συμβούλους, παρασυμβούλους, παρακοιμωμένους κ.λπ. Τέτοιο ήταν το όργιο που διόρισαν ένα… οδοντίατρο, διευθύνοντα Σύμβουλο στα ΕΑΣ και ένα Συνταγματολόγο ως Πρόεδρο της Επιτροπής Χρηματαγοράς (Σ.Σ. Αντιλαμβάνεσθε ποια προσόντα απαιτούνταν για τη μία θέση και ποία για την άλλη). Επίδειξη παντελούς ασυνειδησίας. Μιλάμε για ασυδοσία και έλλειψη στοιχειώδους πατριωτισμού, αφιλοτιμία, χυδαιότητα. Πότε όλα αυτά; Όταν η Χώρα βυθιζόταν, οι πολίτες γδέρνονταν από αισχρές φορολογίες, εκτίναξη της ανεργίας, αυτοκτονίες.

Στρατιές, ειδικά, μετακλητών, αργόσχολων, θαμώνων των γραφείων των κομμάτων. Στις υψηλές θέσεις – κλειδιά άσχετοι κομματικοί «ειδήμονες». Οι δανειστές είχαν εκπλαγεί. Επί μήνες, επί χρόνια, επαναλαμβάνουν τα ίδια «Το Δημόσιο θα σας ρημάξει». Τίποτα, οι άθλιες πολιτικές μας Ηγεσίες της λεηλασίας και της αρπαχτής. Περιμέναμε κάποια αλλαγή. Ο Λαός, οι πολίτες αηδιασμένοι στράφηκαν στην Αριστερά του κ. Αλέξη Τσίπρα καίτοι η σύνθεσή της (Λαφαζάνηδες, Στρατούληδες, Ήσυχοι, ΚΟΤΑ, Ρόζες, Νταβανέλοι, κ.ά.) προκαλούσε. Εν τούτοις, ο κ. Τσίπρας υποσχόταν κατάργηση του αισχρού θεσμού των μετακλητών και εξαφάνιση του νεποτισμού.

Η απογοήτευση
Δεν υπάρχει αριστερή και δεξιά ρουσφετολογία. Μία είναι και ένα είναι το εμβόλιο. Ψάξτε να το βρείτε πριν μολυνθείτε όλοι.
Γιάννης Πανούσης (ΝΕΑ 14-01-15)

Δεν άργησε να έλθει η απογοήτευση. Οι καταλαβόντες την Εξουσία προς νομή (όπως ακριβώς τα έλεγε ο Ροΐδης) έδωσαν το σύνθημα εισβολής στα χειμερινά Ανάκτορα του Δημοσίου εκατοντάδων και χιλιάδων πελταστών – αργόσχολων, υποψηφίων βουλευτών, μελών του κόμματος. Οι Διορισμοί – διορισμοί ενώ η Χώρα καταρρέει, ο Λαός έχει γονατίσει από τους φόρους. Οι ΕΔ δεν έχουν καύσιμα και ανταλλακτικά να ενεργοποιήσουν τα μέσα τους! Μετά τους Αττίλες, τους Τσέγκις Χαν της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι Αριστεροί του Τσίπρα και οι δεξιόστροφοι Καμμένου, αντάμα.
Φυσικά και τα Υπουργεία χρειάζονται Γεν. Γραμματείς, συμβούλους, βοηθούς του Υπουργού κ.λπ. Δεν έχω αντίρρηση. Αλλά εδώ πλάκωσε όλο το συγγενολόι. Ποτέ Χώρα δεν κυριαρχείτο από τον νεποτισμό όσο σήμερα.
Θα ζητωκραύγαζα αν οι προσληφθέντες ήταν το 50% αυτών της φαύλης εποχής των Αντωνομπένηδων. Νομίζω ότι συμβαίνει το ίδιο σε μέγεθος και όγκο. Διερωτώμαι: Όλοι αυτοί, ιδιαίτερα οι υποψήφιοι βουλευτές, ήσαν ανεπάγγελτοι; Την «εισβολή» περίμεναν για ν’ αποκατασταθούν επαγγελματικά; Το Κράτος γκρεμίζεται, δυστυχώς ακόμη χειρότερα από την προηγούμενη 10ετία.

Η δήλωση Γέρουντ Ντάϊσεμπλουμ (14.01.2016)
Η Δημόσια Διοίκηση, λαφυραλογείται συστηματικά, από τον νικητή των Εκλογών. Δεν έχει καμία αντίσταση στον κομματικό εξανδραποδισμό τους.
Παύλος Τσίμας (ΝΕΑ 12/01/14)

Τις στιγμές που βλέπουμε τον αξιόλογο Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκ. Τσακαλώτο να τρέχει και να εκλιπαρεί τους δανειστές – λωποδύτες (γιατί είναι λωποδύτες το έχω εξηγήσει άλλη φορά και τους επέτρεψαν να είναι έτσι οι άφρονες Πρωθυπουργοί κ. Κ. Σημίτης, Κ. Καραμανλής και οι Κυβερνήσεις τους) ώστε να μας δώσουν ευνοϊκούς όρους έρχεται ο κ. Γέρουντ Ντάϊσεμπλουμ, το σκληρό καρύδι, το τυφλό όργανο του Σόϊμπλε να δηλώσει: Σταματήστε, επί τέλους, τους κομματικούς διορισμούς, να δείτε άσπρη μέρα. Έχει άδικο. Η δήλωση αυτή πνίγηκε από τα ΜΜΕ. Δεν έπρεπε να στεναχωρηθεί η Εξουσία…

Ρουσφετολογία και ΕΔ
Αν επικρατήσει ο Νόμος η
Ελληνική φυλή κινδυνεύει.
Γιάννης Τσαρούχης

Το Υπουργείο Άμυνας, δεδομένου ότι εκπροσωπεί τον σημαντικότερο τομέα της Χώρας, θα έπρεπε να είναι υπόδειγμα νοικοκυροσύνης, οργάνωσης και οικονομίας. Έπρεπε να έχει απαλλάξει τις ΕΔ και την οικονομία του Χώρου από τον παρασιτισμό.
Τώρα μάλιστα που τα στελέχη αγκομαχούν από τις άδικες περικοπές και τη φορολογία και βλέπουν, με θλίψη, τα μέσα να μην λειτουργούν, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών. Περισσεύει χρήμα ώστε να διοχετεύεται ανέτως σε τακτοποίηση «ημέτερων»;
Δεν θα πάρω μεζούρα να μετρήσω πόσοι υπεράριθμοι και περιττοί υπάρχουν εκεί της κομματικής νομενκλατούρας (π.χ. η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ κ. Χρυσοβελώνη «τακτοποίησε» υπό την ταπεινή σκέπη του Προέδρου των ΑΝΕΛ θυγατέρα και γραμματέα της). Απλά αντιγράφω πληροφορίες Τύπου (ΕΘΝΟς 20.01) σύμφωνα με τις οποίες το Δεκέμβριο 14 υπήρχαν στο ΥΕΘΑ 14 μετακλητοί και τον ίδιο μήνα του 2015 39 (!). Προχώρησα ακόμη περισσότερο και έμαθα ότι στον ΑΝΥΕΘΑ κ. Δημ. Βίτσα υπηρετούν έξι (6), εξ ων δύο (2) ΑΜΕΑ (Ολιγώτεροι απ’ αυτούς που διέθετε η κ. Φώφη Γεννηματά).
Άρα στο Υπουργικό Γραφείο θα βρούμε 33!!!.
Μου προκαλούν θυμηδία οι επιθετικές κριτικές που ασκούν στην Κυβέρνηση, για το θέμα, οι Πασοκονεοδημοκράτες που αυτοί δεν περιοριζόντουσταν στους μετακλητούς, που είναι προσωρινοί, αλλά διόριζαν λεγεώνες κομματικών φίλων. Γράφει ο κ. Γ. Παπαχρήστου, ο οποίος συμπαθεί, τα ήκιστα, τον ΣΥΡΙΖΑ (ΝΕΑ 20.1) «Νου – δυο, μην προκαλείτε, παρακαλώ, την συλλογική μνήμη διότι δεν σας συμφέρει! Η Κυβέρνησή σας 2005 – 2009 βούλιαξε τον κρατικό κορβανά διορίζοντας πάνω από 300.000 άτομα στο Δημόσιο με γελοίες μεθοδεύσεις…».
Ανεξάρτητα από αυτά το πράγμα ξεπέρασε κάθε όριο θράσους και ιταμότητας με τους διορισμούς που επέβαλε στο Δημόσιο ένα μειράκιο, ο Γραμματέας Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που «βόλεψε» αδελφό και μητέρα θεωρώντας συνάλλαγμα ανταλλάξιμο την ιστορία των παπούδων του με διορισμούς. Ξεπέρασε τα όρια της ύβρεως, όπως την θεωρούσαν οι Αρχαίοι.
Θεωρώ επίσης αγοραία τη δικαιολογία της Κυβέρνησης ότι «τα ίδια κάνατε κι εσείς» προς ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.
Αν η Κυβέρνηση συνεχίσει να κρατά τους ίδιους ρυθμούς με τους βάρβαρους ορνεοκέφαλους , για να θυμηθούμε λίγο Ελύτη, που κατέστρεψαν τη Χώρα, τότε θα πάρει θέση στο Πάνθεο των ολετήρων
Κύριε Πρωθυπουργέ, δώστε ένα τέλος στον τρισάθλιο νεποτισμό και την πελατειακή τακτική. Ο νόμος του κ. Βερναρδάκη που είναι υπό διαβούλευση σας δίνει την ευκαιρία.

Υ.Γ. Όταν ο Μαύρος Καβαλάρης, αείμνηστος Στρατηγός Πλαστήρας, ήταν Πρωθυπουργός, ο αδελφός του εργαζόταν ως φορτωτής στου FIX. Αρνήθηκε να τον διορίσει αργόμισθο του Δημοσίου.

onalert

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 24 Ιανουαρίου 2016, in ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, ΗΜΕΤΕΡΟΙ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: