Έκθεση κόλαφος για τα έργα και τις ημέρες της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (TASK FORCE)


Σε μία έκθεση 64 σελίδων το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, με πολύ κόπο και προσπάθεια, καταφέρνει να μην φωνάξει προς την Task Force: «αποτύχατε, ξοδέψατε χρήματα χωρίς έλεγχο σκοπιμότητας και αποτελεσμάτων, δεν προσφέρατε λύσεις τουναντίον προσθέσατε προβλήματα».
Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνονται οι συστάσεις του Συνεδρίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ένας προσεκτικός αναγνώστης μπορεί ίσως να διακρίνει και υπόνοιες κατασπατάλησης προϋπολογισμού που εγείρουν σοβαρά ερωτήματα. Τόσο για την επιλογή προσώπων και παρόχων υπηρεσιών, όσο και …………

για την επιστημονική και τεχνοκρατική επάρκεια των εμπειρογνωμόνων της Ομάδας Δράσης.

Συγκεκριμένα συνιστάται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

  • να δημιουργήσει μια δεξαμενή εξωτερικών εμπειρογνωμόνων οι οποίοι θα μπορούν να τοποθετούνται, αναλόγως των αναγκών, σε έργα τεχνικής βοήθειας στα κράτη μέλη (ευθεία αμφισβήτηση της επιστημονικής και τεχνοκρατικής επάρκειας των μελών της Task Force)

 

  • να εξορθολογίσει τον αριθμό των εταίρων με σκοπό να διασφαλιστεί η συνοχή και να απαιτούνται λιγότερες προσπάθειες συντονισμού των πολιτικών (ευθεία αναφορά σε ασυνεννοησία και λανθασμένες επιλογές πολιτικής),

 

  • να επιλέγει παρόχους υπηρεσιών βάσει συγκριτικής ανάλυσης των διαθέσιμων επιλογών και να καθορίζει σαφώς το πεδίο αναφοράς της τεχνικής βοήθειας (λίγο απέχει από το να εγείρει υποψίες για τον λόγο επιλογής ανεπαρκών παρόχων υπηρεσιών που κατέληξαν σε άχρηστες συστάσεις)

 

  • να διασφαλίσει ότι η υλοποίηση της τεχνικής βοήθειας παρακολουθείται και αξιολογείται συστηματικά, καθώς και ότι τα διδάγματα που αντλούνται αξιοποιούνται στην όλη διαδικασία (ουσιαστικά καταλογίζει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αδράνεια τόσο σε σχέση με την παρακολούθηση, όσο και την αξιολόγηση της τεχνικής βοήθειας).

Σοφία Σακοράφα

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 18 Φεβρουαρίου 2016, in ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΕΚΘΕΣΗ, ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, TASK FORCE, Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: