Γερμανοί μας «συμβούλεψαν» να δώσουμε τα αεροδρόμια στην Γερμανική Fraport

StefanSchulteFraportΚαταγγελία από τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή  και ερώτηση στην Κομισιόν!

  • «Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν προκειμένου να πουλήσουν τα αεροδρόμια στους Γερμανούς»
  • «Πρόβλημα νομιμότητάς, σύμφωνα και με την κοινοτική νομοθεσία, δημιουργείται από το γεγονός ότι η εταιρία που συμβούλευσε την ελληνική κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση των 14 αεροδρομίων είναι θυγατρική της αγοράστριας γερμανικήςεταιρίας Fraport»

Ερώτηση Νίκου Χουντή προς την Κομισιόν

 Σύγκρουση συμφερόντων κατά τη διαδικασία πώλησης των 14 αεροδρομίων από το ΤΑΙΠΕΔπρος την Fraport, που ενδεχομένως θέτει και πρόβλημα νομιμότητας της όλης ……….

διαδικασίας σύμφωνα και με την κοινοτική νομοθεσία, αναδεικνύει με ερώτησή του ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής, σε ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς την Κομισιόν,κατονομάζει ως «προφανή σύγκρουση συμφερόντων» το γεγονός ότι ο επίσημοςσύμβουλος πώλησης, προκειμένου για την πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ των 14 αεροδρομίων που αγόρασε η γερμανική Fraport, ήταν η Lufthansa Cοnsulting Gmbh,θυγατρική της Lufthansa, η οποία είναι μέτοχος της αγοράστριας Fraport!!

Ο Νίκος Χουντής θεωρεί ότι υπάρχει προφανής σύγκρουση συμφερόντων, επικαλούμενος την Οδηγία 2014/24 ΕΕ και συγκεκριμένα:

Το άρθρο 24 της Οδηγίας, που αναφέρει ότι:«Η έννοια της σύγκρουσης συμφερόντων καλύπτει τουλάχιστον οποιαδήποτε κατάσταση κατά την οποία ….. πάροχος υπηρεσιών προμηθειών…..ενεργούντος εξ ονόματος της αναθέτουσας αρχής (εν προκειμένω το ΤΑΙΠΕΔ)μπορεί να επηρεάσει την έκβασή της αν έχει άμεσα ή έμμεσα ….συμφέρον που θα μπορούσε να εκληφθεί ως στοιχείο που θίγει την αμεροληψία και την ανεξαρτησία του στο πλαίσιο της διαδικασίας προμήθειας».

Το άρθρο 41, που αναφέρει ότι: «Εάν ένας υποψήφιος ……που έχει παράσχει συμβουλές … έχει εμπλακεί με οποιανδήποτε τρόπο στην προετοιμασία της διαδικασίας προμήθειας,η αναθέτουσα αρχή λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για να διασφαλίζει τη μη στρέβλωση του ανταγωνισμού …..».

Το άρθρο 84, που αναφέρει ότι: «Η αναθέτουσα αρχή συντάσσει γραπτή έκθεση που περιλαμβάνει τουλάχιστον: κατά περίπτωση τις συγκρούσεις συμφερόντων που εντοπίστηκαν και τα επακόλουθα μέτρα που ελήφθησαν».

Καταλήγοντας στην ερώτησή του, ο Νίκος Χουντής, αφού εκφράζει την διαφωνία του με την πολιτική πώλησης των αεροδρομίων, ζητά να μάθει και επισήμως «αν ηLufthansaCοnsultingGmbh συνδέεται καθ ‘οιονδήποτε τρόπομε την αγοράστρια εταιρία Fraportκαι ποια η αμοιβή της», και καλεί την Κομισιόν να παρουσιάσει «τα μέτρα»που ελήφθησαν «για την εξασφάλιση της αμεροληψίας και ανεξαρτησίας κατά την διαδικασία των προσφορών», όπως σαφώς ορίζει η Οδηγία.

 

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 1 Μαρτίου 2016, in ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ, Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: