Η Ελλάδα προς μία νέα εθνική τραγωδία

null
ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΩΚΑΣ
Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί τις εξελίξεις που διαδραματίζονται στην πατρίδα του ανίκανος να αντιδράσει, καθώς αυτές ξεπερνούν τις ίδιες του τις δυνάμεις εξαιτίας της δεινής οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα αλλά και εξαιτίας του κομματικού συμφέροντος των πολιτικών και της μη κοινής εθνικής γραμμής.
Θα αναρωτηθεί κανείς όμως, το συμφέρον της πατρίδας εξαρτάται από τα ιδεολογικά συμφέροντα κάθε φορά ; Ή μήπως έχει να κάνει με ένα ξεκάθαρο πατριωτικό ορίζοντα, που σκοπό έχει να διαφυλάξει την εθνική ασφάλεια και κυριαρχία, τη διατήρηση και συνέχιση της ιστορίας μας αλλά και την προάσπιση των συμφερόντων των Ελλήνων πολιτών και κάθε νόμιμου φορολογούμενου πολίτη ξεχωριστά;
Εδώ τίθεται το ερώτημα περί ανθρωπισμού, καθώς στην παρούσα φάση, σαν να μην έφταναν όλα τα………….

προβλήματα στην πατρίδα μας, ταλαιπωρούμαστε περισσότερο απ’ όλα τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη με την προσφυγική κρίση. Ταλαιπωρούμαστε, όχι βέβαια όσο οι δυστυχισμένοι πρόσφυγες, αλλά ως κράτος και ως πολίτες αισθανόμαστε να θίγονται πολλά σημεία των εθνικών μας δικαιωμάτων, χωρίς ίσως να καταλαβαίνουμε, ακόμη κι εμείς οι ίδιοι, τις συνέπειες του μεταναστευτικού για τις ζωές μας και τη χώρα. Πολύ σημαντικό θέμα είναι ο τουρισμός και σε αυτή τη φάση είναι άγνωστο για το πως θα κινηθεί ο τουρισμός το 2016 στην Ελλάδα, ενώ είναι ολοφάνερο πως σε 5 με 6 σημαντικά νησιά του Αιγαίου, ο τουρισμός έχει πέσει σε μηδενικά ποσοστά λόγω λαθρομετανάστευσης.
Από την άλλη πλευρά, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, δεν έχουν παρθεί πραγματικά γενναίες αποφάσεις ώστε να ελαφρυνθούν οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι συνεχίζουν να αυτοκτονούν εξαιτίας της απόγνωσης, τρέχουν ταπεινωμένοι στα συσσίτια για λίγο φαγητό και ο αριθμός των Ελλήνων αστέγων αυξάνεται δραματικά. Με το τρίτο μνημόνιο μόλις στην αρχή του και τα χρέη των νοικοκυριών στα ύψη, έρχονται να προστεθούν στη χώρα μας μισό εκατομμύριο εγκλωβισμένοι πρόσφυγες. Ποιον μπορεί να πρωτοπρολάβει αυτό το ήδη μισοδιαλυμένο κρατος, ποιον να σιτίσει και ποιον να περιθάλψει ;
Και τέλος η πρόβλεψη, αυτή που φαντάζει κινδυνολογία αλλά είναι σχεδόν δεδομένη, το σενάριο όπου στους καλοκαιρινούς καύσωνες οι μεταδοτικές και μολυσματικές ασθένειες θα είναι σε έξαρση, η απόγνωση στο ναδίρ, ενώ οι φιλάνθρωποι Έλληνες πολίτες θα έχουν εξασθενήσει από τη συνεχή παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και από την άλλη οι “αμφιλεγόμενες» ΜΚΟ θα έχουν λάβει τα χρήματα τους και θα αποσύρονται σιγά σιγά για να βρουν …νέο αντικείμενο, σε άλλη χώρα-θύμα. Τότε λοιπόν τι θα κάνουμε ; Δεν σας γεννιούνται αυτά τα εύλογα ερωτήματα ;
Ο ρόλος της Τουρκίας στα παράλια της Μ. Ασιας φυσικά είναι γνωστός και ύπουλος στο θέμα της διακίνησης των μεταναστών. Ποιος όμως είναι ο ρόλος των Ευρωπαϊκών κρατών ; Ποιος ο ρόλος και η ευθύνη των μεγάλων δυνάμεων στην καθυστέρηση λήψης αποφάσεων ; Από που παίρνουν γραμμή τα Σκόπια και η Αλβανία για τις προκλητικές ενέργειες προς την Ελλάδα και γιατί ελπίζουν βάσιμα να ενταχθούν στην ΕΕ ; Μπορούν οι ίδιοι να ορθώνουν δική τους πολιτική κλειστών συνόρων ή εκτελούν εντολές με ανάλογη κάλυψη ; Γιατί οι πολιτικοί τους αντιστέκονται, ενώ οι δικοί μας όχι ; Ποιας χώρας κοινή γραμμή εξυπηρετούν όλοι μαζί, συνυπολογιζόμενης και της Ελλάδος και τι παιχνίδι παίζεται κάτω από τη μύτη μας ;
Στην Ελλάδα όμως, δυστυχώς οι Έλληνες πολίτες αρέσκονται να διχάζονται και να παίζουν το παιχνίδι των ΜΜΕ, τα οποία απειλεί (;) η κυβέρνηση με το θέμα της αδειοδότησης ώστε να προωθούν ακριβώς ό,τι τους ζητούν. Αυτό προκύπτει, για παράδειγμα, από την πλήρη συγκάλυψη αύξησης της εγκληματικότητας στον Πειραιά κατά 200% το τελευταίο 6μηνο, γεγονός που αποσιωπάται πλήρως.
Για το τέλος άφησα το γνωστό πρόβλημα των Ελλήνων πολιτικών, οι οποίοι, λαμβάνουν αποφάσεις χωρίς την σύμφωνη γνώμη των πολιτών, παραχαράσσουν την ιστορία εξευτελίζοντας τις ιστορικές αρχές μας, την παράδοση και τον πολιτισμό μας. Άραγε εσείς είδατε στον πλανήτη άλλον πολιτικό να δίνει μάχη εναντίον των συμφερόντων της χώρας του ; Αν ο κ. Μουζάλας εκτελεί τόσο σημαντικό έργο και είναι τόσο χρήσιμος στη χώρα, θα αντιλαμβανόταν το συμφέρον της χώρας του και δεν θα μας εξέθετε διεθνώς, μιλώντας για Μακεδονία αντί για Σκόπια.
Η χώρα μας βρίσκεται σε οριακό σημείο να γίνει χώρος. Δεν είμαστε μακριά από μία νέα εθνική τραγωδία. Μην νομίζετε ότι γράφονται επιπόλαια όλα αυτά τα άρθρα, μην νομίζετε ότι γίνεται επιπόλαια όλη αυτή η προσπάθεια να αφυπνιστούν οι Έλληνες. Δεν μας έμεινε πολύς καιρός. Έλληνες ξυπνήστε!
Advertisements

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 23 Μαρτίου 2016, in ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ, Uncategorized. Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

 1. Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ

  Χωρίς τον λέοντα χωριό δεν γίνεται.
  Χωρίς τον βασιλιά, κράτος δίκαιο δεν βασιλεύει, αλλά διαίρει και βασίλευε από βασιλείς χωρίς καρδιά.
  Ο Βασιλεύς είναι ο Λέων ο νόμος.
  Ο Βασιλεύς δεν είναι παπάς, δεν είναι υπουργών υπουργός.
  Ο Βασιλεύς είναι η ανθρωπιά μας.
  Ο Βασιλεύς είναι ο Χριστός Λαός.
  Και ο Βασιλιάς του Φωτός του ο Ιωάννης ο ξυπόλυτος Μελχισεδέκ.
  Ο Βασιλεύς είναι η καρδιά και Λόγος του το Αίμα του Χριστού στις φλέβες των Ελλήνων που κυλά.
  Ο Βασιλεύς είναι… ο Πατήρ Θεός στην γη, σε στρώμα πένητος που οικεί, και τις οικίες των κορμιών των θεών του Θεού, τους υιούς Έλληνες χρίζει.
  Ο Βασιλεύς είναι ο Λόγος, η φωνή του λέοντος, η φωνή του Θεού.

  ΙΩ

 2. Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ

  «…Τότε ο Χριστός έστειλε αγγελιοφόρο να ετοιμάσει τον δρόμο Του, τον πρόδρομο. Ο Ιωάννης ο πρόδρομος ήταν ξυπόλητος, αχτένιστος, γυμνός, που από πολύ μικρό τον πήγαν οι γονείς του στην έρημο για να μην τον σφάξει ο Ηρώδης μέχρι που πέθαναν οι γονείς του στην έρημο γιατί ήταν ηλικιωμένοι κι έμεινε μόνος ο πρόδρομος στην έρημο από 6 ετών.

  Εκεί μεγάλωσε ως ά-λογον ζώο, έτρωγε χορτάρια κι έπινε μέλι άγριο. Όταν πήγε 30 ετών άκουσε φωνή από τον Κύριο και του είπε «Ιωάννη, πήγαινε να κηρύξεις βάπτισμα μετανοίας». Και στέλνει τον Ιωάννη, γυμνό, ξυπόλητο, βρίσκει μια προβιά από καμήλα, την φόρεσε, και πήγε αυτός ο αγράμματος που δεν ήξερε το “α”, που δεν τον ήξερε κανείς και δεν ήταν γραμμένος πουθενά, που ήταν σαν «αγριοκάτσικο» στην έρημο… αυτός πήγε να κηρύξει μια φοβερή λέξη , την λέξη «μετα-νοείτε»!

  «Ιωάννη εσένα θα ακούσουμε τώρα; Ποιος είναι ανόητος; εγώ ο βασιλιάς, ο στρατηγός είμαστε ανόητοι και εσύ είσαι ο νοητός; εσένα θα ακούσουμε να μας βάλεις νου;» του είπαν…..
  Σε αυτή την δύσκολη θέση ήρθε ο Ιωάννης να πει όλον τον κόσμο ανόητο και αυτός μόνο ήταν ο νοητός. Και έπρεπε να ακούσουν μόνον αυτόν για να σωθούν και να βρουν τον δρόμο που ετοίμαζε για να μπουν στον δρόμο του Θεού. Πόσο δύσκολη ήταν η θέση του….ένας αγράμματος να μιλήσει για μετάνοια σε όλον τον κόσμο.

  Ποιος μπορεί να το καταλάβει αυτό και τι έλεγε ο Ιωάννης; Έλεγε απλά «μετανοείτε, γιατί ήγγικεν η βασιλεία των ουρανών». Κι έδειχνε τον Ιησού Χριστό.
  Κι έλεγαν όλοι Αυτόν τον πλανεμένο, τον τρελό, που είναι σε πλάνες και Αυτός και οι Απόστολοι Του….
  Έλεγε ο Ιωάννης ότι ο Υιός του Θεού είναι ο Χριστός.
  ***

  Εσείς τώρα αρχιερείς με την γνώση που έχετε και με τα αξιώματα και τα μυαλά τα ωραία, αν ήσασταν στο τότε θα πιστεύατε στα δύο αυτά «παιδιά», τα ξυπόλητα, 30 ετών, ο Ένας με έναν χιτώνα κι ο άλλος με μια προβιά από καμήλα;;; Θα πιστεύατε;;; Πού είναι η πίστη λοιπόν; Πίστη θα πει ΒΕΒΑΙΩΣΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΜΗ ΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ και να το εφαρμόσεις…..
  ενεργώ κατά αυτό το οποίο πιστεύω.

  Κι έλεγε ο Ιωάννης «εγώ φωνή βοώντος εν τη ερήμω», δηλαδή ακούν τα δέντρα, οι θάμνοι; άλλο τόσο και εσείς ακούτε…. έρημες οι καρδιές σας, που να συλλάβετε λόγο; μέσα σας έχετε τα γήινα και έχετε αφήσει τον Λόγο, που Λόγος είναι η αιώνια ζωή…

  ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΪΆΦΕΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΈΧΕΤΕ ΠΟΔΟΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΛΟΓΟ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩ, ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΔΡΟΓΕΙΟ…..
  ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ.

  ΕΣΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΖΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ ΣΑΣ, ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ, ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ…. ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ….
  ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΣΤΕ !!!!!!!!!!!!!
  ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΥΦΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ… ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ !

  Πίστη είναι να βλέπεις πίσω από έναν Ιωάννη Ξυπόλητο, τον μεγαλύτερο άνθρωπο της γης…
  ***
  Δεσπότης = δεσπόζει του λόγου
  Επίσκοπος = είναι σκοπός, άγρυπνος και φυλάει τα πάντα, μην μπει ούτε γάτα στο στρατόπεδο του Θεού.

  Στο σήμερα μπήκαν όχι μόνο γάτες αλλά και έχιδνες και γουρούνια και κίναιδοι και κανίβαλοι…..
  Όταν ο κληρικός θέλει χρήματα, οικόπεδα, ντουβάρια, αξιώματα, έχει θελήματα σαν τον Καϊάφα (όπως λέει ο Κύριος «δεν φτάνει εσείς που δεν σώζεστε, παίρνετε και άλλους μαζί» – στην προκειμένη περίπτωση τον ελληνικό λαό) πάει κάτω στο σκότος, γιατί κτίζει τον Ουρανό πάνω στην ύλη, τον Χριστό τον κτίζει στον χρυσό.

  Οι κληρικοί πρέπει να λένε την Αλήθεια και τότε θα σκορπιστεί το Πνεύμα το άγιο επί της γης.

  Πάντα γίνεται η μάχη μεταξύ πνεύματος και ύλης. Οι κληρικοί θα έπρεπε να είναι φως.
  Αιτία σήμερα όλων των κακών είναι ο κλήρος και μόνον. Οι παπάδες έγιναν πιο κλέφτες και από τους κοσμικούς. Όλα έγιναν αφηρημένες έννοιες, η οικογένεια, ο άνθρωπος κλπ….»

  ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ π ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ (1935-2002), απόσπασμα από την ομιλία του, “ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΚΛΗΡΟΥ”.

  http://afypnisiellinwn.blogspot.gr/2016/03/blog-post_51.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: