Στην Ελλάδα είναι σε εξέλιξη μια «έγχρωμη επανάσταση»

image.ashx.jpgΠολύ πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη συνενοχή των ΑΝΕΛ, προειδοποιούσαμε ότι η ανεύθυνη πολιτική των ανοικτών συνόρων που εξήγγειλε ότι θα εφαρμόσει, θα καταστήσει την Ελλάδα ελκυστικό προορισμό όχι μόνο για τους πρόσφυγες της Συρίας, αλλά για όλους τους κατοίκους του πλανήτη που είχαν ως όνειρο να ζήσουν σε μια χώρα της Ευρώπης. Τελικώς, η κυβέρνηση δεν έλαβε υπ’ όψιν της καμία προειδοποίηση και εφάρμοσε την πολιτική της.

Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε και τα υφιστάμεθα όλοι μας – κυρίως οι κάτοικοι των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, ο Πειραιάς, και οι περιοχές στις οποίες υπάρχουν καταυλισμοί προσφύγων.

Αφού οι δουλέμποροι-διακινητές το 2015, που εφαρμόστηκε η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, κέρδισαν …………………

πάνω από 6 δισ. ευρώ, αφού δώσαμε την ευκαιρία στην Τουρκία να μετατρέψει το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό σε υπερόπλο με το οποίο εκβιάζει ανερυθρίαστα την ΕΕ, την Κύπρο και την Ελλάδα, αφού αναβαθμίσαμε γεωπολιτικά εκτός από την Τουρκία ΚΑΙ τα Σκόπια, μεταφέροντας τα σύνορα της Ευρώπης από το Αιγαίο βορείως της Ειδομένης, αφού βάλαμε την Τουρκία «συνέταιρο» στο Αιγαίο μέσω των κοινών περιπολιών του ΝΑΤΟ, αφού επηρεάστηκε η εύρυθμη λειτουργία του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, του Πειραιά, και αυτών της Χίου και Μυτιλήνης, αφού διακόπηκε η σιδηροδρομική σύνδεση με την Ευρώπη εξαιτίας της Ειδομένης, αφού κτυπήθηκε ο τουρισμός και η κρουαζιέρα σε πολλές περιοχές της χώρας, τώρα είμαστε αντιμέτωποι με την κατάλυση του κράτους από τους προσφυγομετανάστες, τις ΜΚΟ και τους «αλληλέγγυους», που κόβουν τους δρόμους και κάνουν ελέγχους ταυτότητας σε Έλληνες πολίτες!

Αυτό που συμβαίνει με τη δράση των ΜΚΟ και των λεγόμενων αλληλέγγυων δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Είναι η συνέχεια της καταστροφής και της λεηλασίας της Αθήνας τον Δεκέμβρη του 2008, της πυρπόλησης και της δολοφονίας των τεσσάρων ανθρώπων στη Marfin, της χρησιμοποίησης των μεταναστών από τους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων ομάδων της άκρας Αριστεράς στη Βίλα Αμαλία και την Πλατεία Συντάγματος, της δημιουργίας του «κινήματος των αγανακτισμένων» και άλλα πολλά.

Πολύ απλά, τώρα βρισκόμαστε στη φάση της εξελικτικής διαδικασίας μιας ιδιότυπης «έγχρωμης επανάστασης» που διαμορφώνεται στην πατρίδα μας από τον Δεκέμβρη του 2008, με φανερό πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ και κρυφούς πρωταγωνιστές διάφορες ομάδες που δρουν στις παρυφές και με την ανοχή-υποστήριξη του κυβερνητικού κόμματος και των διαφόρων ΜΚΟ, που αποκτούν ρόλο και ιδιαίτερη δύναμη τώρα, με την περίπτωση των προσφυγομεταναστών.

Το κράτος δεν έχει καταλυθεί, πολύ απλά είναι στην υπηρεσία όλων αυτών των κύκλων και των ΜΚΟ και της «έγχρωμης επανάστασης» που είναι σε εξέλιξη και μετεξέλιξη.

Τα φαινόμενα της Χίου και της Ειδομένης-Πολυκάστρου, όπου η αστυνομία και τα ΜΑΤ, που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκαν εναντίον Ελλήνων στην πρώτη περίπτωση και στη δεύτερη άφησαν απροστάτευτους τους Έλληνες σε απίστευτες προκλήσεις των προσφυγομεταναστών, αποτελούν απόδειξη ότι το κράτος είναι πλέον στην υπηρεσία της «έγχρωμης επανάστασης» και όχι στην υπηρεσία του Έλληνα πολίτη.

Και το θέμα είναι ότι η πατρίδα είναι σχεδόν αιχμάλωτη, αφού από τη μια πλευρά το πολιτικό σύστημα, διεφθαρμένο και καταχρεωμένο (με τα δυο κόμματα να χρωστούν στις τράπεζες περισσότερα από 350 εκατ. ευρώ) αδυνατεί να προβάλει αντίσταση και να εμπνεύσει τους πολίτες, ενώ από την άλλη οι ΜΚΟ, φυσικοί σύμμαχοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, διεκδικούν το ρόλο ενός ιδιότυπου παρακράτους, το οποίο σταδιακά μετατρέπεται σε μια λερναία Ύδρα, ειδικά μετά την απόφαση της ΕΕ να διαθέσει τα 700 εκατομμύρια που προορίζονται για τη διαχείριση του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού στις ΜΚΟ.

Μπορεί οι «παππούδες» της επανάστασης να τρίβουν τα χέρια τους και να νιώθουν ασφαλείς, κομπορρημονώντας ότι μόνον αυτοί μπορούν να κατεβάζουν κόσμο στο δρόμο και κανείς άλλος, όμως μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο απλός κόσμος είναι σε απόγνωση και σε πολλά τμήματα της κοινωνίας ξεχειλίζει η οργή, που δεν είναι καλός σύμβουλος σε τέτοιες στιγμές. Και όταν αρχίζουν να κόβονται κι άλλο οι συντάξεις, τότε δεν θα μπορέσουν να σώσουν την σύμμαχό τους κυβέρνηση μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οικονομικά κατεστραμμένοι, οι προσφυγομετανάστες και οι στρατευμένοι δημοσιογράφοι (που διαγράφουν σταλινικώ τω τρόπω συναδέλφους τους επειδή υποστήριξαν το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, λες και οι ίδιοι που υποστήριξαν το ΟΧΙ είναι άμωμα αρνιά…).

Σε πολύ λίγο θα αντιληφθούν όλοι αυτοί ότι δεν φτάνουν τα κουκιά.

Και τότε θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση…

Σάββας Καλεντερίδης

Advertisements

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 11 Απριλίου 2016, in ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ, ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ, Uncategorized. Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

 1. Οι κάτοικοι του σημερινού Πόντου λένε «είμαστε Ρωμιοί σαν και εσάς» σε άπταιστα ποντιακά (βίντεο) !

  «Είμαστε Ρωμιοί σαν εσάς» λένε τωρινοί κάτοικοι του Πόντου και προσθέτουν «να μας δείξετε στη δική σας τηλεόραση και όχι στην τηλεόρασή εδώ, γιατί θα μας σκοτώσουν!» αποδεικνύοντας ότι παρά την Γενοκτονία και τον εποικισμό του Ιερού Πόντου με Τούρκους κατοίκους το ελληνικό στοιχείο δεν ξεριζώθηκε ποτέ και ακόμα παραμένει ισχυρό προκαλώντας τρόμο στην Άγκυρα που ανησυχεί για μαζική αφύπνιση Κρυπτοχριστιανών (που κυρίως βρίσκονται ανάμεσα στις τάξεις των Αλεβιτών) και Ελλήνων που έχουν γνώση της πραγματικής τους καταγωγής.

  Όταν το τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής «World Party» επισκέφθηκε την Τραπεζούντα και τα γύρω χωριά για τα γυρίσματα του επεισοδίου με στόχο ο Σ. Τανιμανίδης να βρει το χωριό της οικογενείας του, συνάντησαν δύο ηλικιωμένες γυναίκες που έκαναν γεωργικές εργασίες στα χωράφια τους και μιλούσαν άπταιστα ποντιακά με την χαρακτηριστική αρχαία ελληνική προφορά.

  «Κι εμείς είμαστε Ρωμιοί σαν εσάς!» ανέφερε η μία από αυτές, «να μας δείξετε στη δική σας τηλεόραση και όχι στην τηλεόρασή εδώ, γιατί θα μας σκοτώσουν!».

  Tις δηλώσεις αυτές θα τις δείτε μετά το 36ο λεπτό της εκπομπής. Στην Άγκυρα ανησυχούν και για έναν επιπλέον λόγο καθώς η «φλόγα» της σύγκρουσης με τους Κούρδους έχει φτάσει στην Τραπεζούντα και στην ευρύτερη περιοχή του Πόντου μετά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που εκδηλώθηκαν τον Αύγουστο του 2015 και συνεχίζονται μέχρι τώρα, από αντάρτες του ΡΚΚ, θυμίζοντας τα γεγονότα της δεκαετίας του ενενήντα όταν στην περιοχή του Πόντου μαίνονταν ο εσωτερικός πόλεμος με διάφορες τοπικές ανταρτικές ομάδες, ελληνικής ποντιακής συνείδησης και κρυπτοχριστιανικών καταβολών.

  Ο εκνευρισμός των Τούρκων είναι πολύ μεγάλος, καθώς πριν λίγα μόλις χρόνια στον Πόντο από την δεκαετία του 90 μέχρι και τα πρώτα χρόνια μετά το 2000 , είχε εμφανιστεί τοπικό «Αντάρτικο Σώμα» από Τούρκους υπηκόους που μιλούσαν όμως όλοι Ποντιακά.

  Αρχηγός τους ήταν τότε μια 28χρονή κοπέλα… η πολυάριθμη αυτή ομάδα δεν είχε σχέση με τις κουρδικές οργανώσεις ή άλλες ακροαριστερές. Θύμιζε το «Ποντιακό Αντάρτικο» του 1920, όταν πάνω από 25.000 Πόντιοι, απομεινάρια της «Αυτοκρατορίας των Κομνηνών», έλαβαν τα όπλα και κήρυξαν την ανεξαρτησία τους. Για τουλάχιστον 5 χρόνια (1925) Τούρκος δεν πάτησε στον «Ανεξάρτητο Πόντο».
  Τότε οι τουρκικές αρχές ασφαλείας αναγκάστηκαν να μεταθέσουν τους επικεφαλείς αξιωματικούς από το Ντιγιαρμπακίρ, Βάν κλπ., στον Πόντο. Οι έμπειροι Τούρκοι αξιωματούχοι με πολυετή πείρα απέναντι σους Κούρδους αντάρτες , επιβάλλουν σε πολλά ορεινά χωρία, κυρίως της επαρχίας Ορντού, αποκλεισμό.

  Οι κάτοικοι αγοράζουν τα προϊόντα τους με δελτία πλέον, για να μην δίνονται εφόδια στους Πόντιους αντάρτες. Η αντάρτικη ομάδα, καταφέρνει σοβαρά χτυπήματα, σε πολλούς σταθμούς Διοίκησης της Στρατοχωροφυλακής, ενώ είχαν απαγάγει και έναν τοπικό Δήμαρχο. Οι Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, αδυνατούσαν να ελέγξουν την κατάσταση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα υπάρχει ακόμη και σήμερα και κάνει την εμφάνισή της συχνά στην περιοχή.

  Χιλιάδες Πόντιοι της Τουρκίας, παραμένουν τις νύχτες συντονισμένοι στους Ποντιακούς Ραδιοσταθμούς που εκπέμπουν από την Γεωργία και την Αρμενία. Συνολικά 114 σύλλογοι Ποντίων έχουν ιδρυθεί στην περιοχή αλλά και στην Κων/πόλη.
  Οι κάτοικοι άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι μιλούν την ίδια γλώσσα με άλλους στις γειτονικές χώρες που δεν είναι Τούρκοι…και ας είναι Μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα (αν και ακούγεται ότι είναι όλοι κρυπτοχριστιανοί).

  Όταν πριν μερικά χρόνια άνοιξε τις θύρες της ξανά η Παναγία του Σουμελά συνέρευσαν χιλιάδες πιστοί να προσκυνήσουν.
  Ο τότε πρωθυπουργός Ρ.Τ.Ερντογάν είχε τρομάξει ρωτώντας τους αξιωματούχους του «από που ξεφύτρωσαν όλοι αυτοί;».
  Δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι η περιοχή είχε τόσους κρυφούς Χριστιανούς καθώς δεν είχε καταγραφή τόσο μεγάλη εισροή επισκεπτών από το εξωτερικό. Φυσικά οι τουρκικές αρχές ανησύχησαν σφόδρα, διότι έγινε αντιληπτό, ότι οι κάτοικοι της περιοχής είχαν γνώση του ποιοι είναι. Η Τουρκία με αφορμή το κουρδικό ζήτημα είναι ένα «ηφαίστειο» εθνοτήτων έτοιμο να εκραγεί.

  Σε αυτό βοήθησε και ο Ρ.Τ.Ερντογάν με τον ισλαμικό χαρακτήρα που έδωσε στο τουρκικό κράτος,κάνοντας τις θρησκευτικές και εθνικές μειονότητες να νιώσουν ως ξένα «σώματα» που σκέφτονται ότι ήρθε ίσως η ώρα να τραβήξουν το δικό τους δρόμο.

  Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός το είχε προβλέψει άλλωστε «1/3 των Τούρκων θα γίνουν Χριστιανοί»,και σύμφωνα με στοιχεία έρευνας τουρκικής εφημερίδας, που καταγράφει μεταξύ 2009-2012 στην Τουρκία τον εξωφρενικό αριθμό… των 8.000.000 πωλήσεων Αγίων Γραφών, στην τουρκική γλώσσα, μας κάνει να αναρωτιόμαστε μήπως είναι πραγματικά πολλά εκατομμύρια οι Κρυπτοχριστιανοί στην Τουρκία.

  Οι τουρκικές αρχές το αναρωτιούνται πάντως. Oι Τούρκοι φοβούνται δύο πράγματα: Τις υψηλές πωλήσεις της Αγίας Γραφής στην Τουρκία και την ύπαρξη 15.000.000 Αλεβιτών (σιιτική αίρεση με χριστιανικές προεκτάσεις) οι οποίοι θεωρούνται εν δυνάμει Χριστιανοί σε κάποια μελλοντική συγκυρία. Στην Τουρκία ανησύχησαν σφόδρα όταν τα προγούμενα αχρόνια πωλήθηκαν 8.000.000 αντίτυπα της Αγίας Γραφής προκαλώντας φόβο ότι κάποιοι έψαχναν τις ρίζες τους και ήταν πάρα πολλοί αυτοί. Θεωρείται ότι πολλοί Χριστιανοί προσχώρησαν στον Αλεβιτισμό ο οποίος έχει σαφείς χριστιανικές επιροές (δέχονται τον Τριαδικό Θεό) για να αποφύγουν την βαριά φορολόγηση και τους κινδύνους της ζωής μέσα στο οθωμανιό κράτος. Επειδή η Οθωμανική Αυτκρατορία ήταν πολυεθνική και πολυφυλετική επεδίωκε με κάθε μέσο να έχει θρησκευτική ομοιογένεια, ή τουλάχιστον γλωσσική.

  Με το μπλε σημειώνονται οι περιοχές που έχουν έντονο αλεβιτικό στοιχείο.

  Έτσι έβαζε βαρύτατους φόρους στους Χριστιανούς με αντάλλαγμα την γλώσσα ή την θρησκεία για την απαλλαγή τους. Αυτός είναι και ο λόγος της ύπαρξης των Ελληνορθόδοξων Γκαγκαούζιων που μιλούν όμως τουρκικά διότι επέλεξαν να «δόσουν» την γλώσσα όχι όμως την Θρησκεία.

  ΠΗΓΗ: http://www.pronews.gr/portal/20160411/defencenet/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%83/%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CE%B5-%C2%AB%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CE%AF-%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9
  Αναρτήθηκε από socratesnios

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: