ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ 3 ΔΙΣ € ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΨΗΦΙΣΤΕΙ!

αρχείο λήψης.jpgΑΛΕΞΗΣ Π. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ.                                                                        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18/4/2016

 

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ 3 ΔΙΣ  € ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΨΗΦΙΣΤΕΙ !

ΙΔΟΥ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ !

Με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις του κ.Πολ Τόμσεν, υπεύθυνου του ΔΝΤ για την Ευρώπη, πολλά κυβερνητικά στελέχη αλλά και στελέχη της μνημονιακής αντιπολίτευσης απορούν και εξανίστανται τις τελευταίες ημέρες για τις …«νέες» και …«προκλητικές» απαιτήσεις του κ.Τόμσεν και του ΔΝΤ.

Αποκρύπτουν ή αγνοούν ότι τα μέτρα ύψους 3 δις € περίπου (1,5-2% του ΑΕΠ), που δήθεν ……………..

τώρα εισηγείται ο κ.Τόμσεν, έχουν ήδη ψηφιστεί με τον νόμο του γ’ Μνημονίου 4336/2015 (ΦΕΚ Α 94/14-8-2015), άλλα ρητά (1,8 δις €) και άλλα προληπτικά (0,5-1% του ΑΕΠ)!

Μάλιστα τα ίδια αυτά στελέχη που δείχνουν τώρα να αιφνιδιάζονται έχουν ψηφίσει «τα μέτρα Τόμσεν» τον Αύγουστο του 2015!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ, πάντα πιστή στο καθήκον αλήθειας και έγκυρης ενημέρωσης του πολύπαθου λαού μας, αποκαλύπτει σήμερα ότι τα …επιπλέον αυτά μέτρα ύψους 3 δις € περίπου, που βάζει πιεστικά και εκβιαστικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο κ.Τόμσεν και η ηγεσία του ΔΝΤ, έχουν ψηφιστεί από όλα τα κόμματα του μνημονιακού τόξου!

Ειδικότερα:

1ον) Στο άρθρο 2.1 της Παραγράφου Γ «Συμφωνία Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» και στη σελ. 1016 του γ’ Μνημονίου 4336/2015 αναγράφεται ότι:

«Επιπλέον των ανωτέρω μέτρων, οι αρχές δεσμεύονται να θεσπίσουν, τον Οκτώβριο του 2015, αξιόπισταδιαρθρωτικά μέτρα που θα αποφέρουν τουλάχιστον το 3/4% του ΑΕΠ με ισχύ από το 2017 και το 1/4% του ΑΕΠ με ισχύ από το 2018 για να στηρίξουν την επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στόχου για πρωτογενές ισοζύγιο ύψους 3,5% του ΑΕΠ.».

 

2ον) Εξάλλου σύμφωνα με άλλη ρύθμιση στον ίδιο νόμο (σελ. 1016):

«Οι αρχές δεσμεύονται να λάβουν περαιτέρω διαρθρωτικά μέτρα τον Οκτώβριο του 2016, αν κριθούν αναγκαία για να διασφαλιστούν οι στόχοι του 2017 και του 2018. Τα εν λόγω μέτρα θα περιλαμβάνουν τις αμυντικές δαπάνες, την προγραμματισμένη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και το πάγωμα των υποχρεωτικών δαπανών.».

 

 

3ον) Επιπροσθέτως, με άλλη διάταξη στον ίδιο πάντα νόμο (σελ. 1016) ρυθμίζεται ότι:

«Η ελληνική κυβέρνηση θα παρακολουθεί τους δημοσιονομικούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των δικαστικών αποφάσεων, και θα λάβει αντισταθμιστικά μέτρα, στο βαθμό που αυτό απαιτείται, για την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων.».

 

Επομένως, γίνεται αντιληπτό στον καθένα ότι σωρευτικά οι δεσμευτικές αυτές για τη χώρα μας ρυθμίσεις που τώρα επικαλείται ο κ.Τόμσεν και το ΔΝΤ, αλλά και τμήμα των ευρωπαϊκών θεσμών (Σόιμπλε κ.ά.), οδηγούν σε λήψη πρόσθετων μέτρων 3 δις € περίπου, πέραν των 5,4 δις € που ευθέως και ρητώς έχουν προβλεφθεί από το γ’ Μνημόνιο!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ θα δίνει καθημερινά τη μάχη της έγκυρης και αντικειμενικής ενημέρωσης των πολιτών και θα αποκαλύπτει πάντα την αλήθεια και την όποια συμπαιγνία σε βάρος του πολύπαθου λαού μας!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ δεσμεύεται να αγωνιστεί για την κατάργηση όλων των αντικοινωνικών, αντεργατικών και αντισυνταξιοδοτικών ρυθμίσεων που έχουν ψηφίσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί όλα τα κόμματα του μνημονιακού τόξου που ψήφισαν τις παραπάνω απαράδεκτες και καταπλεονεκτικές σε βάρος της χώρας μας ρυθμίσεις του γ’ Μνημονίου να πουν αμέσως όλη την αλήθεια στον λαό και να δεσμευτούν ότι, το συντομότερο δυνατόν, θα τις καταγγείλουν αφού οδηγούν τη χώρα σε γενικευμένη ύφεση, φτώχεια και βικτωριανή κοινωνική επιδείνωση!

Για την ΕΝΥΠΕΚΚ

Ο Πρόεδρος

Αλέξης Π. Μητρόπουλος

 

Advertisements

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 19 Απριλίου 2016, in ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: