«ΓΙΑΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΙΝ;;», τελειώνει με το ερώτημα:

 Ευριπίδης Μπίλλης    

«Τα ανωτέρω είναι προφανώς άγνωστο που θα  οδηγήσουν, αν ληφθεί και υπ όψη το μάλλον σίγουρο BREXIT της Αγγλίας».

Συμπληρώνοντας το ερώτημα αυτό με τη φράση «που θα οδηγήσουν και για το καλό του Ελληνισμού», η απάντηση είναι μία και μοναδική:……….

 

 •  «Προφανώς όχι σε ένα από τα ίδια. Δηλαδή, όχι σε Κυριάκο και λοιπούς για  υπόδουλη την Ελλάδα  και εξοντωνόμενο τον Ελληνισμό.  
 • Και άμεσο δημοψήφισμα για επιστροφή στο Εθνικό νόμισμα και σωτηρία του Ελληνισμού από τον αφανισμό της γερμανικής φασιστικής νεοταξικής μπότας.»   
 • Και όσον αφορά το τρομοκρατικό και δήθεν δίκαιο επιχείρημα που επεκαλέσθη και ο κ. Τσίπρας, ότι δηλαδή με επιστροφή στο Εθνικό νόμισμα,  θα έρθουν όσοι βγάλανε έξω τα χρήματα τους (κυρίως από φόβο κουρέματος τους παρόμοιου με αυτόν της Κύπρου) «για να αγοράσουν όλη την Ελλάδα», η απάντηση είναι μία:
 • Μακάρι, εγγυημένα προφανώς,  να γυρίσουν στην Ελλάδα τα 150 δις (ως λέγεται) και να επενδυθούν στην Ελλάδα.  

Τότε και για αυτόν επιπλέον τον λόγο, θα έχουμε μεγάλη ανάπτυξη.

              

 

‘Hellenic Professors and PhDs Electronic Forum’

Κάπου  προφανώς θα στηρίζεται  η καγκελάριος Μέρκελ, δηλαδή η Γερμανία, για να επιμένει σε όχι κούρεμα του χρέους, και σε πρωτογενές 3,5%  που απαιτεί τρομερά μέτρα εναντίον του Ελληνισμού. Δηλαδή την εξόντωση του;;

Ακόμα και ο πρόεδρος του Eurogroup Jeroen (René Victor Anton) Dijsselbloem, είπε, παραδεχόμενος έμμεσα το λάθος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%, πώς  είπε, μπήκε πέρσι το καλοκαίρι γιατί βιαζόντουσαν να κλείσουν τη συμφωνία. Και που δυστυχώς το απεδέχθη πέρσι το καλοκαίρι η Ελλάδα (σελίδα 1, παράγραφος 1 του http://europa.eu/rapid/attachment/IP-15-5270/en/List%20of%20prior%20actions%20-%20version%20of%2026%20June%2020%2000.pdf

Ο Τόμσεν του ΔΝΤ επισημαίνει το σκληρότατο μέτρο του 3,5% και προτείνει τη μείωση του στο 1,5%.   Σε ενάντια περίπτωση επισημαίνει ότι απαιτούνται και άλλα εξοντωτικά μέτρα πολλών δις ευρώ. Που τα περιγράφει ζητώντας να επιβληθούν με διαφόρους τρόπους.

Η Ελλάδα  αντί να πιαστεί από το ανέφικτο της επίτευξης του δολοφονικού 3,5% που θέλει η καγκελάριος Μέρκελ  και να ζητήσει τη μείωση του, τα βάζει με το  ΔΝΤ που ζητεί επιπλέον μέτρα  εφ όσον ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος παραμείνει, όπως παρέμεινε, 3,5% .

Το ΔΝΤ πιέζει επίσης για κούρεμα του χρέους, ώστε αυτό να γίνει βιώσιμο.  Που η καγκελάριος Μέρκελ όμως, που πριν  για να μην ζημιώσουν καθόλου οι γερμανικές  και γαλλικές τράπεζες με κούρεμα του Ελληνικού χρέους, «έξυπνα» το 2010 και 2011 μετέτρεψε το Ελληνικό χρέος,  από χρέος προς αγορές ανυπόθηκο και κουρευόμενο, σε ενυπόθηκο χρέος προς χώρες της ΕΕ, τώρα αρνείται και  το κούρεμα.

Επίσης αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για το χρέος, πριν να εφαρμοστούν και παγιοποιηθούν για πάντα, τα νέα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα. Που θα ήταν αχρείαστα αν είχε κουρευτεί το Ελληνικό χρέος.

Ως γνωστόν μία οικονομία καταρρέει αν το ρευστό στην αγορά της, ελαχιστοποιηθεί. Τότε χρεοκοπεί και η χώρα (όχι με τη στενή έννοια του όρου) αλλά και οι περισσότεροι ιδιώτες.

Και τότε δημεύεται λόγω των κρατικών και ιδιωτικών χρεών, ο Εθνικός και ιδιωτικός πλούτος. Και με τα τελευταία μέτρα που αποτελούν «χαριστική» βολή, θα εκποιηθεί ο εθνικός πλούτος της κατάστασης του Δ 1.3 τουhttp://www.hradf.com/sites/default/files/attachments/20150610-financial-statement-hradf-el.pdf . Επίσης σύντομα θα αρχίσει να εκποιείται και ο ιδιωτικός πλούτος, επειδή μειώθηκαν οι απολαβές των Ελλήνων (ανεργία, μειώσεις συντάξεις και μισθοί) χωρίς αντιστοιχεί μείωση των υποχρεώσεων τους σε τράπεζες κτλ.

Εν ολίγοις οικονομικό αδιέξοδο, με διακηρύξεις για ανάπτυξη, που είναι όμωςαδύνατη χωρίς κοινό με αγοραστική δύναμη και υπερφορολογημένο.

 

Για την ανάπτυξη τραγικά αστείο στην πραγματικότητα του, είναι το βίντεο:

Κάθε χρόνο, η ανάπτυξη προβλέπεται… του χρόνου ! http://www.youtube.com/watch?v=ASO0Gn3iDh8#t=101 .

Δηλαδή είναι προφανές ότι στόχος της μη  αναδιάρθρωσης του χρέους είναι και το να  δημευθεί όλος ο Εθνικός πλούτος και να  εξαθλιωθούν και χρεοκοπήσουν όλοι οι Έλληνες, ώστε να δημευθεί η περιουσία τους.

Τέλος μετά από τα ανωτέρω (δήμευση των πάντων),  η Γερμανία θέλει να επιβάλει αντί κούρεμα, αναδιάρθρωση του χρέους με επιμήκυνση της εξόφλησης του. Ώστε η Ελλάδα να είναι πάντα χρεωμένη σε αυτούς και προτεκτοράτο τους

Με τη λύση αυτή, οι Έλληνες θα παραμένουν εξαθλιωμένοι με μισθούς Αφρικής, χωρίς αγοραστική δύναμη, χωρίς ανάπτυξη, χωρίς  εργατική νομοθεσία κτλ.  Δηλαδή θέλουν την Ελλάδα μία σκέτη ανθρώπινη ζούγκλα.

Τα ανωτέρω είναι προφανώς άγνωστο που θα  οδηγήσουν, αν ληφθεί και υπ όψη το μάλλον σίγουρο BREXIT της Αγγλίας.

Ευριπίδης Μπίλλης

Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Advertisements

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 20 Απριλίου 2016, in ΜΠΙΛΛΗΣ, Uncategorized. Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

 1. ΤΟ ΘΕΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΘΕΟΥ

  Το σκεύος, τον ναό-σώμα.
  Το κατοικητήριο της ψυχής και της ομοίωσης και εικόνας του Θεού, αντί να το γεμίσουν με το γάλα της αγνότητος και τα βιβλία της Σοφίας του Θεού, το γέμισαν με του διαβόλου τους την γνώση.
  Να ζει ο άνθρωπος θνητός σκλάβος σε ανθρώπους από μόνους τους θεούς.
  Μαγείες, σατανάδες και δαιμόνια, φοβίες, φθόνο και αποξενισμό της θείας φύσης του ανθρώπου από τον αδιαίερετο Τριαδικό Θεό.

  Αυτοί γνωρίζουν ως θεοί, πως ο Θεός αν είναι άγνωστος για τον άνθρωπο τότε ο άνθρωπος δεν είναι άνθρωπος αλλά ά-λογο ζώο μακράν της φύσης του θεϊκού είναι του.
  Λελυμένοι και συγχωρεμένοι οι ού γαρ οίδασι το τί ποιούσι.

  Μα ουαί στην γενιά του ψεύδους και της έχιδνας που καταριέται και σταυρώνει τον Ιησού Χριστό· δηλαδή, της ιάσεως της ψυχής την αλήθεια που λυτρώνει τον άνθρωπο και τον ανυψώνει ως τον ουρανό.
  Ουαί σε αυτούς που ποτίζουν στις καρδιές των ανθρώπων το πνεύμα το πονηρόν, διότι διάολον πότισαν εις του ανθρώπου τα μυαλά και τον διάολο θα βρούνε στης κόλασης του σατανά τους την αιώνια αγκαλιά.

  Εσείς τυφλοί, βαπτισμένοι με τη χλιδή….
  Ιδού το γάλα της Πανάγιας Αγίας Εκκλησίας με την ευλογία του Ιησού Χριστού μας, ας φωτιστείτε… και γνωρίστε την ιερή του Έλληνα την ψυχή, την καταγωγή και ποιο το άναρχο τέλος της.

  Έλλην δεν είναι τζιχάντ.
  Έλλην δεν είναι η μπούρκα.
  Έλλην είναι η ανθρωπιά.
  Έλλην είναι Χριστός.
  Έλλην είναι Αυτός ο προαιώνιος Θεός, που σιχαίνεται και αιώνια καταριέται ο προαιώνιος εχθρός ο Ισραήλ ο Πάπας.

  Ελήλυθεν η ώρα του τελευταίου Πάσχα των Εβραίων, και η Ανάστασις του Πάσχα των Ελλήνων.
  Και θα γιορτάσει η Ελλάδα πολύ ταχιά την έξοδο των Εβραίων από την Ελλάδα.

  Αδέρφια μου Έλληνες, Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν εστί και τα καλά, και τα κακά, για το καλό μας βγαίνουν.
  Κι ας αρχίσουμε να βλέπουμε τα πράγματα με την Πατερική του Θεού Αγία Σοφία, και την μεταπτωτική εμπειρία που αποκτήσαμε ας γίνει αφορμή της μετάβασης εις την ανοδική πορεία.

  Ιδού ακούστε το θείο κάλεσμα του Πατέρα μας Θεού.
  Αδέρφια μου, εν αρχή ην ο Λόγος και ο Λόγος ην προς τον Θεό διό Θεός ην ο άνθρωπος που νοεί τον Λόγο και γεννά τα Ιερά Γράμματα που αναγεννούν Αυτόν.

  Η συνέχεια στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο και μόνον εις το αρχαίο κείμενο.

  Ιωάννης B

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: