ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ, ΠΡΙΝ ΜΑΣ “ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ”

null
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ  
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΔΗΜΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ
Ούτε ο τόπος ούτε ο λαός μας μπορούν να αντέξουν τα αλλεπάλληλα πακέτα μέτρων που έχει αρχίσει να καταθέτει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του τρίτου καταστροφικού μνημονίου.
Δεν μπορούν να αντέξουν το αντιασφαλιστικό έκτρωμα με νέες δραματικές περικοπές συντάξεων ύψους 1,8 δισ. ευρώ.
Δεν μπορούν να αντέξουν το νέο εξουθενωτικό πακέτο άμεσων φόρων 1,8 δισ, πακέτα που κατατέθηκαν μαζί σε ένα ενιαίο νομ/διο λαιμητόμο.
Ο τόπος και ο λαός μας δεν μπορούν να αντέξουν, επίσης, το νέο πακέτο έμμεσων φόρων, μεταξύ …………

των οποίων η εξοργιστική αύξηση του υψηλού συντελεστή Φ.Π.Α. από 23% σε 24%, το οποίο είναι στα σκαριά και ακολουθεί το προηγούμενο νομ/διο.
Δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά, ακόμα, νέα μέτρα ύψους 3,7 δισ. (συνολικά με τα προηγούμενα 9,1 δισ!), στα οποία επιμένει το ΔΝΤ και τα οποία, όλα δείχνουν, ότι θα προωθηθούν από την κυβέρνηση, με εκείνη ή την άλλη μορφή.
Η κουτοπόνηρη μεθόδευση να ψηφισθούν τώρα αυτά τα μέτρα ύψους 3,7 δισ. και να εφαρμοστούν, εφ’ όσον χρειαστεί, δεν πείθουν κανένα. Το ευρύτερο αντιλαϊκό τσουνάμι θα επέλθει κατά κύματα, με την φρούδα ελπίδα ότι θα καταπραϋνθούν με αυτόν τον τρόπο οι λαϊκές αντιδράσεις.
Ακόμα περισσότερο, δεν μπορούν να περάσουν και να εφαρμοστούν μέτρα που εκχωρούν τα “κόκκινα δάνεια”, το μεγαλύτερο μέρος, δηλαδή, της ιδιωτικής περιουσίας, σε ξένα κερδοσκοπικά fund, τα οποία θα μπορούν να εκπλειστηριάσουν μαζικά έως και τις πρώτες κύριες κατοικίες των νοικοκυριών.
Επιπλέον είναι αδιανόητο να ψηφιστεί στη Βουλή νομ/διο με το οποίο όλος ο εθνικός δημόσιος πλούτος, επιχειρήσεις και ακίνητα, θα περάσει προς υποθήκευσηδιαχείριση και εκποίηση σε ένα υπερταμείο, το οποίο θα συνδιαχειρίζονται οι “θεσμοί”!
Όπως συνιστά εθνικό έγκλημα η αποφασισθείσα πορεία ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ και διάλυσης τηςΔΕΗ και η απόφαση για ευθεία άμεση ιδιωτικοποίηση 27 δημόσιων στρατηγικών επιχειρήσεων και στρατηγικών ακινήτων, όπως η ΕΥΔΑΠ, τα ΕΛΠΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το Ελληνικό κλπ κλπ.
Και όμως όλα τούτα είναι προαπαιτούμενα για να περάσει η Ελλάδα την “αξιολόγηση” των νεοαποικιοκρατών της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. “Αξιολόγηση” που μας πιπιλίζουν τα αυτιά πως είναι το άνοιγμα της πόρτας του παραδείσου.
Πως, όμως, μπορεί να αξιολογηθεί θετικά μια οικονομική και κοινωνική γενοκτονία, όταν και αυτός ο ίδιος ο Schaeuble εκφράζει ζωηρή αμφιβολία για την επιτυχία του προγράμματος;
Αυτές οι ώρες δεν μπορεί να αφιερώνονται από τους πολίτες στην παθητική παραλυτική ενατένιση της τραγωδίας, η οποία συχνά επενδύεται από τους ίδιους με οργήαπογοήτευσηγκρίνιααγανάκτησηπρος πάσα κατεύθυνση και ακόμα συχνότερα με την μοιρολατρία του όλοι ίδιοι είναι, τίποτε δεν γίνεται και δεν υπάρχει άλλη λύση, ο λαός αυτός δεν βάζει μυαλό και άλλα τέτοια τινά προς τέρψιν τωνκρατούντων.
Σήμερα όλες οι ζωντανές και ανυπότακτες ριζοσπαστικές αριστερές, πατριωτικές, δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις του ελληνικού λαού οφείλουν να συστρατευθούν σε ένα μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο. Σε ένα νέο σύγχρονο ΕΑΜ που θα φέρει στο προσκήνιο μια νέα εθνική, δημοκρατική, κοινωνική και ταξική αντίσταση του ελληνικού λαού ικανή να σαρώσει τα άθλια μέτρα και τα μνημόνιαπου τα γεννούν και μετατρέπουν αυτόν τον τόπο σε έρημη χώρα.
Όλοι/ες με ένα νέο ΕΑΜ, των σύγχρονων περιστάσεων και των συνθηκών του 2016, μπορούμε να σαρώσουμε τους νεομνημονιακούς, παραδομένους κυβερνώντες και τους παλαιομνημονιακούς καιροφυλακτούντες, που θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη.
Ο ερχομός του ΠΑΣΧΑ δεν πρέπει να ανακόψει τη λαϊκή αφύπνιση. Αντίθετα να την διεγείρει!
Η μεγάλη βδομάδα, αντί να είναι μεγάλη βδομάδα των διπλών “παθών”, μπορεί να γίνει η αρχή και η αφετηρία ενός μεγάλου λαϊκού αγωνιστικού ρεύματος αντίστασης, ελπίδας και λαϊκής νίκης.
Από δω και μπρος η προσπάθεια όλων μας πρέπει να έχει ένα στόχο που αφορά, πλέον την επιβίωση του τόπου και του λαού μας.
Όλο και περισσότεροι/ες στους δρόμους των πόλεων.
Όλο και περισσότεροι/ες στις πλατείες της Ελλάδας.
Όλο και περισσότεροι/ες στο Σύνταγμα.
Όλο και περισσότεροι/ες μέχρι να πλημμυρίσει η Ελλάδα με το λαό και τη νεολαία σε ένα πάνδημο συναγερμό, όπως στην κατοχή και όπως στο πρόσφατο μεγάλο “ΟΧΙ” του δημοψηφίσματος.
Αν το πιστέψουμε και το επιδιώξουμε μπορούμε.
Πολύ περισσότερο το μπορούμε γιατί εδώ που φτάσαμε έχουν κοπεί οι γέφυρες της επιβίωσης μας με στοιχειώδη αξιοπρέπεια.
Και μην ξεχνάμε: κορυφώνουμε τους αγώνες μέχρι τις 16 Μαΐου, μέρα παγκόσμιας κινητοποίησης, με σημαία τις ολονύκτιες κινητοποιήσεις της Γαλλίας, στην οποία όλοι/ες συμμετέχουμε ολόθερμα, πρώτα απ’ όλα οι νέοι και οι νέες.
iskra.gr
Advertisements

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 22 Απριλίου 2016, in ΚΑΛΕΣΜΑ, Uncategorized. Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

 1. Έχω μια αδερφή κουκλίτσα αληθινή, τη λένε Βόρειο Ήπειρο, στην πραγματικότητα ποτέ δε με απασχόλησε πολύ…

  Της Μελίνας Κονταξή
  Ιστορικός – Δρ. Βαλκανικού Πολιτισμού

  Το 1913 ο ελληνικός στρατός ελευθερώνει τις πόλεις της Βορείου Ηπείρου. Δυο κάστρα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, η Χειμάρρα και η Κορυτσά είχαν απελευθερωθεί νωρίτερα (1912). Ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει το κατεχόμενο βόρειο τμήμα της ενιαίας Ηπείρου από τους Οθωμανούς Τούρκους.

  Το 1914 ο Ελληνικός στρατός ξαναελευθερώνει την Βόρεια Ήπειρο. Το τεχνητό κράτος που δημιούργησαν Αυστριακοί και Ιταλοί ούτε την τάξη δεν μπορούσε να επιβάλλει. Η Βόρειος Ήπειρος ενώθηκε για λίγο με την Ελλάδα.

  Το 1940 τρίτη απελευθέρωση. Η βοήθεια των Βορειοηπειρωτών στον ελευθερωτή στρατό είναι μεγάλη. Yποδέχονται πανηγυρικά τον ελληνικό στρατό και πολλοί κατατάσσονται εθελοντές. Από την φροντίδα για την φιλοξενία και την τροφή των Ελλήνων φαντάρων ως την συμμετοχή του στον αγώνα και την φροντίδα για την ταφή των νεκρών ηρώων, ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός έδειξε την πίστη και την αγάπη του στο έθνος, όχι ότι την είχε δείξει τότε για πρώτη φορά.
  Από την συμμετοχή στην Φιλική εταιρεία ως τον Σπυρομηλιό και το εθελοντικό σώμα των Χειμαρριωτών του, οι Βορειοηπειρώτες αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση του έθνους.

  Το 1914, αφού πουλήθηκαν από την Ελληνική κυβέρνηση, μετά το δίλημμα που τέθηκε από τους δήθεν συμμάχους… ‘‘ξεχάστε την Βόρειο Ήπειρο αν θέλετε τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου’’ υπερασπίστηκαν όλοι οι Ηπειρώτες την ελληνικότητα της αρχαίας ελληνικής πατρίδας που η κυβέρνηση είχε αποφασίσει αβασάνιστα να θυσιάσει.
  Πολλά μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση σε διάφορες περιπτώσεις, να παζαρέψει με τους διεθνείς νταβατζήδες, να δει ποιος έδινε τα περισσότερα, να εκμεταλλευτεί τις αντιθέσεις τους αντί να υπακούει και να διαλέγει στρατόπεδα. Ο Άθεος Κεμάλ συνάσπισε τους μουσουλμάνους στο όνομα της τζιχάντ για να πολεμήσει τον ελληνικό στρατό και να εφαρμόσει την σχεδιασμένη γενοκτονία των γηγενών μη Τούρκων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και πήρε με το μέρος του από τους Άγγλους καπιταλιστές ως τους Μπολσεβίκους. Δεν χρειάζεται να είσαι ο γενοκτόνος που ήταν, για να ξέρεις ότι οι ισχυροί ξέρουν μόνο την γλώσσα του συμφέροντος.

  Μόνοι τους λοιπόν οι Ηπειρώτες με την κήρυξη της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Βορείου Ηπείρου παλεύουν για την διαφύλαξη της ταυτότητας τους που την έσωσαν από τους Οθωμανούς για να την πουλήσουν οι νταβατζήδες της Δύσης χωρίς να τους ρωτήσουν. Ο Αυτονομιστικός Αγώνας που κατέληξε στην Αυτόνομη Δημοκρατία της Βορείου Ηπείρου και στην ελληνική υποχώρηση του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, έδειξε τον ηρωισμό και την αγάπη των Ηπειρωτών για το έθνος. Το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας που έχει υπογραφεί από την Αλβανία και εγκριθεί από τις Μεγάλες Δυνάμεις, αναγνώριζε στην πραγματικότητα την αυτονομία της περιοχής, συν εκπαιδευτική, γλωσσική και θρησκευτική ελευθερία.

  Η Ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου έχει αναγνωριστεί από μια σειρά ξένων νομοθετικών οργάνων, όπως η Γερουσία των ΗΠΑ, όπου το 1946 η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων ψηφίζει ότι τα Δωδεκάνησα και η Βόρειος Ήπειρος θα έπρεπε να αποδοθούν στην Ελλάδα. Το ίδιο πίστευαν και ξένοι διπλωμάτες και πολιτικοί καθώς ήταν ευνοϊκοί στην παραχώρηση της Βορείου Ηπείρου στην Ελλάδα. Το 1935 το Διεθνές δικαστήριο της Χάγης καταδικάζει την Αλβανία για το κλείσιμο των σχολείων της Ελληνικής μειονότητας.

  Και τι έκαναν οι Ελληνικές πολιτικές δυνάμεις για τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου που δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται για τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα;

  Η αριστερά εγκλωβισμένη στην ιδεοληψία της υπερασπίστηκε τον αλβανικό εθνικισμό. Ο κομμουνιστής Ενβέρ Χότζα και η εθνικιστική οργάνωση Μπαλί Κομπετάρ (που από ένα σημείο και μετά συνεργάστηκε απόλυτα με τους κατακτητές), πολεμούσαν και οι δυο εναντίον του Μετώπου για την Απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου, πάνω από όλα Αλβανοί. Η Μονομερής άρση του εμπολέμου χωρίς καμιά αλβανική υποχώρηση, ήρθε επί σοσιαλισμού.
  Η δεξιά και το κέντρο όντας υποτελείς στην Δύση δεν έκαναν τίποτα, πέρα από λεκτικές κορώνες.

  Η μόνη προσπάθεια για την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου που δεν προήλθε από τους Βορειοηπειρώτες έγινε από το έθνος, από Κύπριους που θέλησαν να οργανώσουν αντάρτικο στην Βόρειο Ήπειρο αλλά οι εξελίξεις στην Κύπρο δεν το επέτρεψαν.

  Σήμερα οι Αλβανοί αρπάζουν γη Βορειοηπειρωτών, καταστρέφουν εκκλησίες και το κράτος, όχι μόνο οι πολιτικοί του, σιωπά.

  Ελλάδα δεν είναι μόνο το ελλαδικό κράτος που δεν σχημάτισε το έθνος αλλά σχηματίστηκε (όσα κομμάτια έγινε κατορθωτό να απελευθερωθούν) από αυτό. Από το 1920 και μετά όμως ειδικά το κομμάτι του έθνους που κατοικεί στο κράτος φαίνεται να το έχει ξεχάσει.

  Όχι, δεν είναι δικαιολογία η οικονομική κατάσταση, όπως δεν ήταν και το 1920. Αν δεν δίνεις δεκάρα τσακιστή για τον αδερφό σου που θυσιάστηκε κι αυτός για να πάρετε πίσω το κοινό σας οικόπεδο, γιατί δεν έβλεπε δικό μου και δικό σου αλλά ένα οικόπεδο, αλλά το δικό του κομμάτι δεν μπόρεσε να το απελευθερώσει, τότε δεν θα υπερασπιστείς τίποτα. Γιατί αν αδιαφορείς για τον αδερφό σου θα αδιαφορήσεις και για τον γείτονα, τον συνάδερφο, τον κάτοικο του κράτους που δεν έχετε τα ίδια συμφέροντα. Όλα εξηγούνται.

  Σήμερα οι Αλβανοί αρπάζουν γη Βορειοηπειρωτών, γκρεμίζουν εκκλησίες και η ελληνική πολιτεία, η επιλεκτικά ευαίσθητη αριστερά, σιωπά, ενώ ο λαός του κράτους πετάει μερικές κορώνες, το ίδιο και οι ελληνισμός της διασποράς.

  Ή θα γίνει συνείδηση ότι το έθνος είναι ένα, από την Λευκωσία ως την Χειμάρρα και από τα πολυβασανισμένα απομεινάρια του Ελληνισμού στην Συρία ως τους εξισλαμισμένους Πόντιους ή δε θα σκλαβωθούμε μόνο για 400 χρόνια.

  Σταδιακά θα καταντήσουμε αυτό που έχουμε ήδη αρχίσει να γινόμαστε, καρικατούρα… απολίθωμα… ανάμνηση.

  ΠΗΓΗ: http://aftonomi.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: