ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΠΕ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΨΕΜΑΤΑ

lapabitsas-k-708Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, με αφορμή επιστημονική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, κάνει επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Σε κείμενό του αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Στον ΣΥΡΙΖΑ είχε ακουμπήσει η ελπίδα του ελληνικού λαού, ιδίως στον πολλά υποσχόμενο και νέο αρχηγό του. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια ένα μνημονιακό κόμμα και η ηγεσία του είπε ατελείωτα ψέματα. Η εκλογική στήριξη που ακόμη έχει είναι αυτή που πάντα απολαμβάνει ο διαχειριστής της εξουσίας – ψυχρή και υπολογισμένη. Τίποτε παραπάνω».

Το κείμενο του Κώστα Λαπαβίτσα

Η ελπίδα θα γεννηθεί ξανά βήμα-βήμα…………..

Στις 26-27 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ερευνών Κοινωνικής και Οικονομικής Πολικής (ΕΔΕΚΟΠ) διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα το Μέλλον της Ευρώπης. Θα παρουσιαστούν εναλλακτικές προτάσεις για την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη γενικότερα, με στόχο να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα μετά από οκτώ χρόνια κρίσης. Το ΕΔΕΚΟΠ θα προτείνει λύσεις που θα στηρίζονται σε γνώση των οικονομικών στοιχείων και σε ρεαλιστική ανάλυση της ευρωπαϊκών μηχανισμών και θεσμών. Οι προτάσεις του  θα είναι  πειστικές και εφαρμόσιμες.
Η πολιτική σημασία της πρωτοβουλίας του ΕΔΕΚΟΠ θα παρουσιαστεί σε ανοιχτή ομιλία στον κινηματογράφο Αλέξανδρο στις 27 Απριλίου, 7.00 μμ, με κεντρικούς ομιλητές τον Όσκαρ Λαφοντέν και τον Κώστα Λαπαβίτσα. Θα παραστούν και θα χαιρετήσουν μέλη ελληνικών και ευρωπαϊκών πολιτικών οργανώσεων και κομμάτων.
Πρόκειται για μια μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας στις σημερινές δύσκολες συνθήκες. Στον ΣΥΡΙΖΑ είχε ακουμπήσει η ελπίδα του ελληνικού λαού, ιδίως στον πολλά υποσχόμενο και νέο αρχηγό του. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια ένα μνημονιακό κόμμα και η ηγεσία του είπε ατελείωτα ψέματα. Η εκλογική στήριξη που ακόμη έχει είναι αυτή που πάντα απολαμβάνει ο διαχειριστής της εξουσίας – ψυχρή και υπολογισμένη. Τίποτε παραπάνω.

Ο θάνατος της ελπίδας επέτρεψε στο μνημονιακό στρατόπεδο να επανακάμψει, διεκδικώντας μάλιστα και ηθικούς επαίνους. «Θυσιάστηκαν» για μας οι πρώην του ΠΑΣΟΚ, έσωσαν την Ελλάδα, λοιδωρήθηκαν, υπέφεραν. Πιο επιθετικοί οι της Νέας Δημοκρατίας, ετοιμάζονται ξανά να κυβερνήσουν ως οι μόνοι «επαρκείς», αν και ο νέος αρχηγός τους είναι καταφανώς ανεπαρκής, πράγμα που είναι γνωστό σε όσους τον έχουν δει από κοντά, αλλά και που γίνεται αντιληπτό από όλο και μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.  Σε ένα πράγμα όμως όλοι συμφωνούν: ο «λαϊκισμός» κατέστρεψε την Ελλάδα και όχι τα μνημόνια, που πρέπει να εφαρμοστούν ταχύτατα.

Τα εργατικά και μεσαία στρώματα, ιδίως η νεολαία, κοιτάει με δυσπιστία τους πάντες. Γνωρίζει πολύ καλά ο ελληνικός λαός ότι ο μνημονιακός δρόμος δεν θα φέρει ανάπτυξη και ευημερία, ό,τι κι αν λέει η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση και το μνημονιακό σινάφι στα ΜΜΕ. Ανησυχεί βαθύτατα για την απώλεια εθνικής κυριαρχίας, καταλαβαίνει ότι η χώρα του άγεται και φέρεται από τους δανειστές, αλλά και τους γείτονες, νιώθει την καταρράκωση της εθνικής αξιοπρέπειας. Δεν βλέπει όμως που μπορεί να ακουμπήσει πια.

Η σκληρή αλήθεια είναι ότι δεν έχει απομείνει παράγοντας αξιοπιστίας στο πολιτικό σύστημα. Ακόμη περισσότερο, τα στρώματα εξουσίας στη χώρα έχουν χρεοκοπήσει ιστορικά. Δεν έχει υπάρξει άλλη τέτοια συγκυρία στη μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας. Χωρίς να έχουν δικό τους εθνικό σχέδιο, περιμένουν να λάβουν οδηγίες από τους Ευρωπαίους δανειστές για να δουν ποιες θα εφαρμόσουν και που θα δοκιμάσουν να τους ξεγελάσουν. Κι ελπίζουν ότι κάτι θα γίνει για να σωθούν.

Συμβαίνει δε αυτό σε μια στιγμή που ολόκληρη η Ευρώπη μπαίνει σε όλο και βαθύτερη κρίση. Για μια ακόμη φορά η Γερμανία αποδεικνύεται κατώτερη των ιστορικών απαιτήσεων της ηγεμονίας. Η νομισματική ένωση έχει αποτύχει οδηγώντας την ήπειρο στους χειρότερους ρυθμούς ανάπτυξης από όλες τις περιοχές του ώριμου καπιταλισμού. Δεν υπάρχει καμία προοπτική γρήγορης ανάπτυξης και σύγκλισης των χωρών της ΕΕ. Ακόμη πιο απειλητικός είναι ο περιορισμός της δημοκρατίας και της λαϊκής βούλησης, ιδιαίτερα στις χώρες της περιφέρειας.
Ό, τι κι αν ψηφίσουν οι λαοί, η κατάληξη είναι λιτότητα και μνημονιακές πολιτικές. Το επιστέγασμα είναι η αντιμετώπιση των προσφύγων και των μεταναστών που έχει μετατρέψει ολόκληρη την ένωση σε κλειστό φρούριο και την Ελλάδα σε υγειονομική ζώνη με περιορισμένη κυριαρχία.

Η άποψη ότι η αποδιάρθρωση της ΕΕ θα απαντηθεί με «περισσότερη Ευρώπη» πείθει μόνο τους βολεμένους γραφειοκράτες των Βρυξελλών και τους ακαδημαϊκούς της περιφέρειας που δεν μπορούν να διανοηθούν τον κόσμο χωρίς τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει στην πράξη, όπως δείχνει το βρετανικό δημοψήφισμα. Αν πλειοψηφήσει το Ναι το πλήγμα θα είναι καταλυτικό. Αλλά ακόμη κι αν επικρατήσει το Όχι, η ΕΕ θα βγει αποδυναμωμένη γιατί θα πρόκειται για ψήφο απλής ανοχής.

Η πραγματική εναλλακτική πρόταση για την Ευρώπη σήμερα θα ξεκινήσει από την τόνωση της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας, πράγμα απολύτως απαραίτητο για την τόνωση της δημοκρατίας. Το σύνθημα της «περισσότερης Ευρώπης» ανήκει στη δεκαετία του 1990 και 2000. Εκφράζει καθαρά τα μεγάλα συμφέροντα και τις ιδεολογικές εμμονές που έχουν φέρει την ήπειρο στο αδιέξοδο. Η ανάκτηση της κυριαρχίας φυσικά είναι αδύνατη χωρίς εθνικό έλεγχο στη νομισματική πολιτική. Η Ευρώπη πρέπει να απαλλαγεί από ένα νομισματικό σύστημα που την πνίγει.

Το μόνο θετικό στοιχείο από την τραγική αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι κατέδειξε την απόλυτη ανάγκη για πειστική και εφαρμόσιμη εναλλακτική πολιτική που θα απορρίπτει το «περισσότερη Ευρώπη». Η πρωτοβουλία του ΕΔΕΚΟΠ στην Θεσσαλονίκη στις 26-27 Απριλίου είναι ένα βήμα στην κατεύθυνση αυτή και θα ακολουθήσουν και άλλα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η ελπίδα θα γεννηθεί ξανά βήμα-βήμα.

Πηγή: iefimerida.gr

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 26 Απριλίου 2016, in ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ, Uncategorized. Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

 1. Οι Σύγχρονοι Διώκτες του Ελληνισμού: Στα Χέρια Αλβανών Δολοφόνων οι Περιουσίες Ελλήνων στη Βόρειο Ήπειρο

  Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
  Έχουμε πολλές φορές στο παρελθόν αναφερθεί στα ύπουλα σχέδια του Αλβανικού Κράτους, να αλλοιωθούν πληθυσμιακά οι περιοχές της Βορείου Ηπείρου με κύριο στόχο αυτές της Χιμάρας και των Αγ. Σαράντα. Είδαμε λοιπόν για το σκοπό αυτό ενοποιήσεις δήμων και υφαρπαγές των περιουσιών των Ελλήνων με ψεύτικα στοιχεία και η απόδοση τους σε Αλβανούς, δηλαδή σχέδια εθνοκάθαρσης που αποκαλύφθηκαν μάλιστα στο παρελθόν, για άλλους λόγους, επίσημα από τους Ράμα και Μπερίσα.
  Μάθαμε επίσης πρόσφατα, μέσω επίσημων ανακοινώσεων του Αλβανικού κράτους ποιες είναι μέχρι τώρα οι 123 οικογένειες που χάνουν τις περιουσίες τους στις Δρυμάδες. Τώρα σιγά σιγά βλέπουμε σε ποιους εποίκους καταλήγουν οι κλαπείσες περιουσίες των Ελλήνων, εγκληματίες και δολοφόνοι που σταδιακά θα εκδιώξουν μεγάλο μέρος της Ελληνικής μειονότητας από τις πατρογονικές εστίες τους.

  Έτσι, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πριν λίγες ημέρες συνελήφθη (για πολλοστή φορά) ένα διαβόητος εγκληματίας της Αλβανίας ο όποιος είναι αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης με πλούσια δράση τα τελευταία 20 χρόνια στην Αλβανία που συμπεριλαμβάνει δολοφονίες, απαγωγές, εκβιασμούς πολιτικών και επιχειρηματιών, διακίνηση ναρκωτικών, καταστροφή περιουσίας με εκρηκτικά, κα.
  Όπως προκύπτει από στοιχεία σε τίτλο ιδιοκτησίας που δημοσίευσε η ιστοσελίδα HashtagAlbania, ο συλληφθέντας είναι συνιδιοκτήτης σε ακίνητο αξίας μερικών εκατομμυρίων ευρώ στο Δυρράχιο μαζί με τον διαχειριστή της κατασκευαστικής εταιρίας EUROCOL Shpk. Η εταιρεία EUROCOL Shpk έχει αδειοδοτηθεί για την κατασκευή ενός τουριστικού θέρετρου στο χωριό Δρυμάδες στην Χιμάρα. H άδεια κατασκευής έχει δοθεί στην εταιρεία EUROCOL Shk για την κατασκευή του τουριστικού θέρετρου «Shkembinjt e Bardhe» με έκταση 19.100τμ στο χωριό Δρυμάδες από την Εθνική Επιτροπή Πολεοδομίας και φέρει την υπογραφή του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

  Το κτήμα με έκταση 19.100τμ πάνω στο οποίο έχει εγκριθεί η κατασκευή του τουριστικού θέρετρου, ανήκει σε δύο ελληνικές οικογένειες από το χωριό Δρυμάδες, οι οποίες είχαν μπλοκάρει τις εργασίες με δικαστική απόφαση καθώς διαθέτουν νόμιμο τίτλο ιδιοκτησίας για το κτήμα αυτό. Τα ονόματα των δύο οικογενειών βρίσκονται στην διαβόητη λίστα με τις 123 οικογένειες από Δρυμάδες που οι Αλβανικές αρχές τους ακυρώνουν τους τίτλους ιδιοκτησίας. Ο εγκληματίας που συνελήφθη, έχει κατηγορηθεί και καταδικαστεί στο παρελθόν για πολλά και διάφορα εγκλήματα αλλά οι ποινές φυλάκισης ποτέ δεν ξεπερνούσαν τους 12 μήνες σε κάθε περίπτωση. Για το λόγω αυτό η Αλβανική αντιπολίτευση είχε δηλώσει ότι ο κακοποιός «έχει πολιτική προστασία από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και συνεργάζεται στενά με τον υπουργό εσωτερικών και τον πρωθυπουργό της Αλβανίας». Η ιστοσελίδα Lapsi.al αποκαλύπτει επίσης πως η κατασκευαστική εταιρεία EUROCOL Shpk έχει κατασκευάσει την νέα κατοικία του πρωθυπουργού της Αλβανίας στην οποία μετακόμισε πρόσφατα.

  Θεωρούμε ότι η Αλβανική Κυβέρνηση που κόπτεται για την φιλία με την Ελλάδα … και μάλιστα ζητά και άρση του εμπολέμου από την Ελληνική Βουλή, αποκαλύπτει με αυτά τα βρώμικα σχέδια της τις πραγματικές προθέσεις της που δεν είναι άλλες από τον πλήρη αφανισμό της Ελληνικής μειονότητας.

  Μάλιστα ταυτόχρονα με την αρπαγή των περιουσιών των Ελλήνων στην Αλβανία μας έρχονται στο νου και οι διεκδικήσεις τους περί περιουσιών τσαμουριάς, περί όψιμων αντιρρήσεων οριοθέτησης ΑΟΖ και αναρωτιόμαστε έτσι άραγε σκέφτονται τη φιλία με την Ελλάδα και έτσι ανταποδίδουν τις ανοιχτές πόρτες της Ελλάδας όταν πεινούσανε … για να μην θυμηθούμε και τα κλειστά σύνορα που επιδιώκουν σε συνεργασία με την Ιταλία …

  Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
  Στρατηγικός Αναλυτής
  Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
  στη ΝΑ Μεσόγειο

  πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/04/%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%87%ce%ad%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%b2%ce%b1%ce%bd%cf%8e%ce%bd-%ce%b4%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%86%cf%8c%ce%bd%cf%89%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%85.html#ixzz46s608wd7

 2. O LAPABITSAS SAN OIKONOMOLOGOS GIATI DEN ANAFERH OTI H ELLADA EINE APO TA YDRITIKA KRATOI TOY Δ.Ν.Τ KAI OTI EXEI TERASTIA KEFALAIA TRIS,OXI DIS
  DEN TA GNORIZHS AFTA KYRIE LAPABITSA?GIATI KANHS THN PAPIA

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: