ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ Μ@Λ@ΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!! ΚΑΤΑΛΥΣΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ.

jesus_crucifixion_nail_thru_wrist.jpgΣΧΕΤΙΚΑ:Αυτό που έρχεται δεν είναι ένα ακόμη μνημόνιο, είναι κατοχικό διάταγμα κατάλυσης του Συντάγματος!

ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ» Ηχητικό

Για μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν σε τρία επίπεδα, βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα και θα έχουν να κάνουν με το χρέος και την ελάφρυνση του αποφάσισαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, όπως επίσης και την νομοθέτηση εκ προοιμίου του μηχανισμού των επιπλέον μέτρων, δηλαδή του αυτόματου κόφτη δαπανών. Μάλιστα ο μηχανισμός θα τίθεται αυτομάτως εν ενεργεία σε περίπτωση που υπάρξει απόκλιση από τους στόχους.

Η συνεδρίαση του Eurogroup ήταν σχετικά σύντομη καθώς δεν διήρκησε περισσότερο από 3,5 ώρες. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισλεμπλουμ ανέφερε χαρακτηριστικά πως:………

«συζητήσαμε και για ελάφρυνση χρέους και σχετικών μέτρων που θα τεθούν σε συζήτηση και εφαρμογή αν η Ελλάδα συνεχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα που έχει ψηφίσει».

«Ο μηχανισμός των επιπλέον μέτρων «υπό αίρεση» πρέπει να νομοθετηθεί προκαταβολικά να είναι αυτόματος σε περίπτωση απώλειας στόχων,  να επικεντρώνεται σε πρώτη φάση στην οριζόντια περικοπή δαπανών ακόμη και χωρίς να υπάρχει η διακριτική ευχέρεια επιλογής από την κυβέρνηση (non discretionary) ενώ στη συνέχεια θα μπορούν να αντικαθίσταται από διαρθρωτικά μέτρα και στο σκέλος των εσόδων. Η δουλειά αυτή τη στιγμή γίνεται με βάση την ελληνική πρόταση η οποία θα τροποποιηθεί κατάλληλα», τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Να σημειωθεί ότι η απαίτηση της ελληνικής πλευράς αναφορικά με τον «κόφτη» δαπανών θα έχει να κάνει με όλες τις κρατικές δαπάνες (περιλαμβάνονται μισθοί και συντάξεις) με εξαίρεση ίσως αυτές που θα αφορούν ευαίσθητoυς κοινωνικούς τομείς, όπως για παράδειγμα η άμυνα ή την κοινωνική πρόνοια.

Επίσης ο κ. Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε πως η προσέγγιση για το χρέος θα γίνει σε τρία επίπεδα, σε μακροπρόθεσμο, βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο επίπεδο

«Η προσέγγιση για το χρέος θα γίνει σε τρία επίπεδα υπό τον όρο ότι θα έχουμε συμφωνία στο επόμενο Eurogroup, ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «το ΔΝΤ πρέπει να συμφωνήσει στο μακροπρόθεσμο κομμάτι».

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ η συζήτηση για το χρέος και θα κινηθεί σε τρία στάδια εφόσον η Ελλάδα τηρεί πλήρως το πρόγραμμα. Σε πρώτη φάση θα γίνει η βέλτιστη διαχείριση της διαχείρισης του χρέους. Σε δεύτερη φάση, στο τέλος του προγράμματος το 2018 θα εξεταστεί η παράταση της περιόδου χάριτος και η επιμήκυνση με ισχύ από το τέλος του 2018 και την αρχή του 2019. Στην τρίτη φάση θα εξεταστεί η πορεία του χρέους τις επόμενες δεκαετίες.

Δηλαδή, τα βραχυπρόθεσμα μέτρα θα περιλαμβάνουν τη βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης του χρέους, τα μεσοπρόθεσμα μέτρα θα περιλαμβάνουν συγκεκριμένες αποφάσεις που θα εφαρμοστούν στο τέλος του προγράμματος (υπό την προϋπόθεση την πλήρους εφαρμογής του προγράμματος) και τα μακροπρόθεσμα μέτρα θα αφορούν τις επόμενες δεκαετίες.

«Στις 24 του μήνα θα μιλήσουμε εκτενώς και για το μακροπρόθεσμο πλάνο και για όσα αναλύσαμε σήμερα», υπογράμμισε.

«Θεωρώ πως σήμερα ξεκινήσαμε τον διάλογο και είδαμε τα πιθανά ενδεχόμενα. Δώσαμε στις τεχνικές ομάδες τις πολιτικές κατευθύνσεις» σημείωσε ακόμη.

Επίσης ο κ. Ντάισελμπλουμ τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής του ΔΝΤ.

«Το Eurogroup εκφράζει την ελπίδα ότι η συζήτηση για το χρέος θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα μετά το Eurogroup της 24ης Μαΐου», σημείωσε και τόνισε πως υπάρχουν και δύο κόκκινες γραμμές από την πλευρά του Eurogroup.

«Όχι κούρεμα και όχι σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα. Η όποια λύση για το χρέος θα συνοδεύεται από όρους και προϋποθέσεις», σημείωσε.

Μοσκοβισί: Σημαντική πρόοδος

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί ανέφερε πως «έγινε πολύ σημαντική πρόοδος προς μια συμφωνία» και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως «οικονομική ανάπτυξη θα φτάσει σε θετική ανάπτυξη το δεύτερο μισό του 2016 και θα μπορέσει να φτάσει μέχρι και το 2,7%».

Επίσης αναφέρθηκε και στα όσα είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφορικά με βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα που θα ληφθούν για το χρέος.

Από την πλευρά ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέκλινγκ υπογράμμισε πως έγινε σημαντική πρόοδος στην συνεδρίαση του Euroworking Group και υποστήριξε πως «από το 2012 και μετά η Ελλάδα εξοικονομεί χρήματα για την διευθέτηση του χρέους». Υποστήριξε επίσης πως «σύντομα» θα πραγματοποιηθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου, καθώς χρειάζεται ακόμα κάποια «δουλειά».

Τσακαλώτος: Σε 3 επίπεδα η συζήτηση για το χρέος

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε δηλώσεις του αμέσως μετά το πέρας του Eurogroup, υπογράμμισε πως η συζήτηση για το ελληνικό χρέος θα κινηθεί σε τρία επίπεδα, βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα και υποστήριξε πως υπήρξε συμφωνία για τα δημοσιονομικά μέτρα.

Σε ότι αφορά τον περίφημο «κόφτη» δαπανών αυτός θα γίνει με Προεδρικό διάταγμα το οποίο θα αφορά την περικοπή δαπανών με εξαίρεση την άμυνα ή την κοινωνική πρόνοια.

«Ο μηχανισμός θα γίνεται σε ετήσια βάση, τον Μάιο μήνα. Το 2016 ο στόχος είναι στο 3,5% και πιστεύω πως θα τον ξεπεράσουμε. Αν έχουμε διαφορά στο 0,5% θα υπάρξει προεδρικό διάταγμα για περικοπή δαπανών, χωρίς να μιλάμε για την άμυνα ή την κοινωνική πρόνοια» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Επίσης αναφέρθηκε και στην αντίδραση του ΔΝΤ αναφορικά με τον μηχανισμό αυτό.

«Το ΔΝΤ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ο καλύτερος δυνατός μηχανισμός που θα επέλεγε. Όμως μπορούμε να κάνουμε μόνο ότι είναι νομικώς εφικτό. Θα ακούσουμε κάθε επιχείρημα που θα βελτιώσει τον μηχανισμό αλλά να είναι εντός των νομικών ορίων και να είναι εφικτό», υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος.

huffingtonpost

Advertisements

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 9 Μαΐου 2016, in EUROGROUP, ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΤΟΧΗ, Uncategorized. Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

  1. Ολα ανατρεπονται οταν ερθει η ωρα που δεν ειναι μακρυα.Οι γερμανοι θα ξαναχασουν τον πολεμο. Ενεις να ξεσηκωθουμε και θα τα γαμησουμε ολα μαζι με τους αλητες που τοσα χρονια μας πουλανε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: