«Η χώρα των ηττημένων»

ΣΤΑΘΗΣ

Θραύσματα, θρύψαλα, συντρίμμια, είναι νωρίς ακόμα, μόλις κατακάτσει ο κουρνιαχτός, ο καθένας και όλοι μαζί θα αρχίσουμε να βλέπουμε ποια κομμάτια χάσαμε και ποια θα χάσουμε ακόμα. Η Ελλάδα μετά την υπερψήφιση της Σκύλλας του Ασφαλιστικού και της Χάρυβδης του φορολογικού είναι μια άλλη χώρα διά χειρός Τσίπρα.
Ηταν ήδη μια άλλη χώρα διά χειρών Παπανδρέου και Σαμαρά, τώρα διά χειρός Τσίπρα το χείριστο εγκαθίσταται για πολλά χρόνια στο Πραιτώριο κι από ’κεί θα μοιράζει παιγνίδι.
Οποιος βγάζει πάνω από 680 ευρώ τον μήνα θα φορολογείται, 900.000 συνταξιούχοι θα έχουν δραματικές μειώσεις στις συντάξεις, οι μικρομεσαίοι ανεβαίνουν από το 26% της φορολόγησης στο 29%, οι πάντες θα βογγήξουν κάτω απ’ το βάρος εκατοντάδων έμμεσων φόρων – δεν συνεχίζω, ο κατάλογος είναι ατελείωτος (και μόνον η κορυφή του παγόβουνου είναι ορατή). Πρόκειται
για έναν Αρμαγεδδώνα (που περιγράφεται στα σχετικά ρεπορτάζ), ο οποίος όσον οι……….

ημέρες θα γίνεται αντιληπτός. Ενας Αρμαγεδδών με τρομακτικές συνέπειες
που θα οδηγήσουν σε νέα, πιο τερατώδη μέτρα. Ακόμα και φίλα προσκείμενα προς την κυβέρνηση ΜΜΕ μιλούν για βαρύ λογαριασμό, μάλιστα με έκδηλη την ανησυχία τους για το μέλλον. Αντιθέτως, παλαίμαχα ΜΜΕ της διαπλοκής, που τώρα έχουν υιοθετήσει τον κ. Τσίπρα, ουδετεροποιούν την τραγωδία μιλώντας γιααλλαγές (έτσι όπως εκείνες του καιρού) και πέραν τούτου ου! Αλλά αν τα ΜΜΕ της διαπλοκής που έχουν πάρει υπό την προστασίαν τους τον κ. Τσίπρα, απλώς κάνουν γαργάρα την τραγωδία του λαού, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και
όχι μόνον ο αρχηγός του, αλλά όλος στο σύνολό του πανηγυρίζει για τα έργα του, λες και εγκαθίδρυσε τον… σοσιαλισμό! Πρόκειται για μια ουσιαστική αλλαγή στη ρητορική και την προπαγάνδα της Αριστεράς που γονάτισε. Το κόμμα του κ. Τσίπρα αφήνει πίσω του την αμυντική κι ενίοτε συγχωρητική επιχειρηματολογία (του στυλ «δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς») και προχωρά σε μια νέα επιθετική δηλωτική του στυλ έτσι έπρεπε να κάνουμε και καλά κάνουμε! Η απόσταση από το καλά σας κάνουμε είναι ελάχιστη.
Προφανώς όσοι πολίτες νομίζουν ότι θίγονται από τα κυβερνητικά μέτρα είναι μουρλοί. Προφανώς έχει δίκιο ο κ.Τσακαλώτος όταν λέει ότι «ο λόγος του είναι συμβόλαιο» –συμβόλαιο θανάτου είναι, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Ούτε έχει σημασία να κάνεις τις «κόκκινες γραμμές σου» μασούρι – σημασία έχει να έχεις το θράσος να βρίζεις εκείνους που σφάζεις επειδή βογγάνε.
Μπορεί ο κάθε κ. Τσακαλώτος να καταλήγει κότα, αρκεί να κάνει το κοκοράκι, μπορεί να γίνεται μια τραγική φιγούρα, αρκεί να κάνει τον κομίντιαν (όπως λένε περιφρονητικώς οι Αμερικανοί για τους σαλτιμπάγκους).
Η τραγωδία μας δεν είναι μόνον η πυρπόληση της χώρας, αλλά και οι πανηγυρικοί που εκφωνούν οι εμπρηστές πάνω απ’ την πυρά. «Ο Τσίπρας είναι ηγέτης παγκοσμίου ακτινοβολίας που γεννιέται κάθε εκατό χρόνια» δηλώνει η κυρία Φωτίου, μάλλον μετά λόγου
γνώσεως – της δικής της γνώσεως. Αντίστοιχης με εκείνην του κ. Τσίπρα όταν ομιλεί περιφρονητικώς για «αριστεροχώρια». Είναι ανώφελο να
σκεφθεί πλέον κανείς λογικά. Οτι δηλαδή το «αριστεροχώρι» εκείνο του 4% είπε κάποια πράγματα που έπιασαν το 32% κι έγιναν όλοι μαζί ένα 36% που εξέφρασε στο δημοψήφισμα το 62%. Τώρα
το αριστεροχώρι αυτό του κ. Τσίπρα του ξινίζει. Απευθύνεται πλέον «σε ευρύτερα ακροατήρια». Θα ήταν αηδιαστικό αν δεν ήταν αφελές ή μάλλον είναι και τα δύο. Αλήθεια ξέρει ο κ. Τσίπρας σε ποιους(και πόσους) απευθύνεται πια; Ξέρει ποιοι και τι καταλαβαίνουν
από τη διγλωσσία που χρησιμοποιεί; Προχθές στη Βουλή ο κ.Μητσοτάκης μιλούσε όπως πιο παλιά ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσίπρας έπραττε, όπως έπραξε πιο παλιά ο κ. Σαμαράς, μιλώντας όμως όπως όταν έκανε αντιπολίτευση σε αυτά που κάνει ο ίδιος τώρα!! Τραγέλαφος.
Με το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας να ακολουθεί τον κ. Πρωθυπουργό σε ένα ρεσιτάλ σχιζοφρένειας (ας μου επιτραπεί)αριστερά να τα λένε, δεξιά να τα κάνουν. Απλώς διπρόσωποι. Αλλά διπρόσωποι με σθένος. Επιθετικοί, με τσαμπουκά, σε σφάζω και σκάσε! Η παλιά εκείνη πολυγλωσσία για την οποίαν κατηγορείτο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει σήμερα μια αισχρότατη διγλωσσία των διπρόσωπων. Παράδειγμα της έκπτωσης
του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό που έγινε να είναι σήμερα, ο κ.Πετρόπουλος. Ως αναπληρωτής υπουργός Εργασίας σφάζει τώρα στο γόνατο όσα έλεγε και έπραττε ως σύμβουλος του ΕΔΟΕΑΠ (με δική του γνωμάτευση μάλιστα ότι είναι βιώσιμος). Πλην όμως τοδισεκατομμυριάκι, το οποίον ακόμα κατείχαν οι δημοσιογράφοι, ήταν ένας μεζές για τα δόντια του κ. Σόιμπλε, που θα ήταν αδύνατον να μην του προσφέρουν τα καρανίκια του. Το ίδιο και για τους δικηγόρους, τους μηχανικούς, τους γιατρούς, τους γεωργούς, τουςμικροεπαγγελματίες, τους συνταξιούχους κι όλους εκείνους που έτειναν ευήκοον ους στο «αριστεροχώρι» του κ. Τσίπρα.
Ομως ο κ. Τσίπρας «έχει βρει παπά» (τους αριστερούς που ασκούν δεξιά πολιτική), πέρασε τα δύο δασύτριχα νομοσχέδια απ’ τη Βουλή και θα περάσει κι άλλα. «Εχει βρει παπά να θάψει πέντε-έξι», έχει θάψει 8.000.0006 και δεν θα σταματήσει αν δεν θάψει 11.000.006. Ο τρόπος που κυβερνάται η χώρα δεν αφήνει καμιά αμφιβολία.Πενήντα και πενήντα τροπολογίες πέρασαν μόνον σε δύο ολομέλειες της Βουλής (ούτε ο κ. Σαμαράς έτσι), το ψέμα πάει σύννεφο (όπως για τα κόκκινα δάνεια), ενώ ο Διάβολος δεν κρύβεται καν στις λεπτομέρειες πλέον, αλλά σουλατσάρει εν Μέση Οδώ. Περίβλεπτος. Και πάνοπλος.
Περισσότερο όμως απ’ όλα αυτά πονάει η (εξ όλων αυτών) διαπίστωση της Die Welt, για «την Ελλάδα, τη χώρα των ηττημένων». Το παιχνίδι είναι σικέ και θα συνεχισθεί έτσι. Στημένο, ξεπουλημένο, με κουβέντες του αέρα για το χρέος έτσι για ξεκάρφωμα. Για το κάρφωμα του λαού στον σταυρό του. Εδώ, «στην Ελλάδα, τη χώρα των ηττημένων». Ομως
οι σταυρωτήδες τη δουλειά τους κάνουν. Το ερώτημα είναι,εμείς τι κάνουμε; Απ’ ό,τι φάνηκε στις τελευταίες κινητοποιήσεις, λίγα πράγματα. Εξηγήσεις του φαινομένου (πιθανόν να) υπάρχουν πολλές. Το αποτέλεσμα όμως είναι ένα. Και δεν είναι καλό…

Πηγή:
http://www.enikos

 

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 10 Μαΐου 2016, in ΣΤΑΘΗΣ, Uncategorized. Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

 1. ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
  Αν η βασιλεία των ουρανών δεν είναι ίδια εδώ στην γη, είναι γιατί οι βασιλείς χαρίσανε τα σκήπτρα του εις τον αντίχριστο και γίνανε υπηρέτες αυτού.
  Ως αστέρες του φωτός φωτίζουν την νύχτα και τον Άδη.

  Ο Εφιάλτης τότε πρόδωσε τον Λεωνίδα και τους άντρες του, ενώ οι δεσποτάδες προδώσανε όλο το Έθνος των Ελλήνων.
  Όπως ο Εφιάλτης έζησε βασιλικά και μέσα στον πλούτο με το χρυσάφι του Ξέρξη ,μα στο τέλος πέθανε από σπαρτιάτικο σπαθί, έτσι έρχεται και η ώρα οι κλέφτες και οι άρπαγες της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού να πληρώσουν πολύ ακριβά για την μεγάλη απάτη τους.
  Κατάντησαν τους ανθρώπους κίναιδους, άρπαγες και σκλάβους.
  Μεταμόρφωσαν την Εκκλησία του αναστάντα Ιησού Χριστού σε Εκκλησία της σταυρώσεως του Ελληνικού Λαού.
  Αρρώστησαν τις ψυχές των ανθρώπων και από εικόνα και ομοίωση του Θεού της ειρήνης, της αγάπης και της χαράς δηλητηρίασαν τον άνθρωπο γεμίζοντάς τον τρόμο, φόβο και σατανάδες και διαβόλια.
  Και αντί να χαράξουν με τον Λόγο του Ιησού Χριστού τη χριστότητα να κάτσει στον θρόνο της ανθρώπινης καρδιάς, χαράξανε του Εφιάλτη το πνεύμα να έχει ο αδελφός προς τον αδελφό.

  Κι έτσι βασιλεύουν οι δεσπότες της χλιδής τον παράδεισό τους έχοντας υποπόδιο των ποδιών τους τούς πλανεμένους Έλληνες.

  Αδέλφια συνχριστιανοί.
  Εμείς ο Ορθόδοξος Ελληνισμός είμαστε το Ένα Σώμα του Ιησού Χριστού.
  Ας ενδυθούμε και τον Λόγο Αυτού και να ξαναπάρουμε στα χέρια μας την εξουσία που μας ανήκει από τον Θεό.

  234 διαφορετικά σχίσματα και αιρέσεις κατάντησαν την Εκκλησία του Ιησού Χριστού.
  234 διαφορετικές μάζες που αναθεματίζονται αναμεταξύ τους, και δεν βλέπουνε οι τυφλοί πως την ώρα που φοράνε τον Σταυρό στο λαιμό, βαδίζουν προς την πορνεία, την σκλαβιά και στης Ελλάδας μας τον ολοκληρωτικό αφανισμό.

  ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ

  Ο σιωπών δοκεί συναινείν.
  Μέγας Βασίλειος

  Μη πλανάσθε αδελφοί μου, στην Κρίση του Θεού που έρχεται, πρώτος νόμος είναι :
  Ο αμαρτάνων ,αμαρτάνει μια φορά.
  Ο βλέπων την αμαρτία και σιωπά, αμαρτάνει δεκαπλάσια.
  (Το μη κρίνετε μη κατακρίνετε περί βίου εστί, ου περί Πίστεως και Πατρίδος)
  Αγ. Ιωάννης Χρυσόστομος

  Για παράδειγμα, στην Κρίση του Θεού, ο Έλληνας που σιωπά στο ότι από τα δημοτικά σχολεία διδάσκουν την ομοφυλοφιλία, την αιμοφιλία, όπως γίνεται και στο εξωτερικό, είναι το ίδιο με αυτούς που τα πράττουν.

  Στην Κρίση του Θεού, όσοι λέγανε Χριστός Ανέστη, και συνέχιζαν να αμαρτάνουν, δήλωσαν επίσημα ότι ποτέ δεν πίστεψαν στον Χριστό.

  Αυτοί που πίστεψαν ότι τους κάνανε μάγεια, δεν γνώρισαν ποτέ Αυτόν.

  Αυτοί που με το δάχτυλο δείχνανε την Αγία Σοφία και στα έργα τους δεν κάνανε τα του Πνεύματος της Αγίας Σοφίας, ποτέ δεν θα ανήκουνε εις την Ουράνια Βασιλεία.

  Μετανοείτε Έλληνες
  Θεοί εστέ, και υιοί του Υψίστου άπαντες.
  Γνωρίστε το μεγαλείο του Υψίστου Θεού.
  Επιτρέψτε τον Θεό και Χριστό μας να κάτσει στον θρόνο της καρδιάς μας.
  Εξαφανίστε τους Εφιάλτες για να έχουμε νέο καθάριο ουρανό και την Βασιλεία Του ξανά εδώ, στην δική μας γη.

  Από την κορυφή του Άθωνα, της καρδιάς της Παναγίας προς το Σώμα του Υιού Της, το αποτελούμενο από εμάς τον Ελληνισμό.

  Ιωάννης β

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: