Μελλοθάνατε, οδεύεις με χίλια!

Ένα δεύτερο πακέτο μέτρων ύψους 1,8 δισ. ευρώ, με αυξήσεις στους περισσότερους έμμεσους φόρους αλλά και επιβολή νέων φόρων και τελών καθώς και αναπροσαρμογή των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ,θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή η κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας. Τα μέτρα αυτά, θα ενεργοποιηθούν σταδιακά από τον επόμενο μήνα.
Το πακέτο, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων…………

αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ, των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα, μπύρα, καύσιμα, καφέ, αναμόρφωση φορολογίας στα Ι.Χ., επιβολή νέων φόρων στη συνδρομητική τηλεόραση και στο διαδίκτυο, ειδικό τέλος στις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέτρα που αποκαλύπτονται στο προσχέδιο του επικαιροποιημένου Μνημονίου μεταξύ Ελλάδας και Κομισιόν προβλέπουν:
 • Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 23% σε 24% από την 1η Ιουλίου με στόχο έσοδα 450 εκατ. ευρώ.
 • Αναμόρφωση της φορολογίας ΙΧ. Σύμφωνα με το προσχέδιο αυτή θα περιλαμβάνει αναθεώρηση των χρεώσεων στη βάση της αξίας, κατάργηση του φόρου πολυτελείας στην αγορά και την αναμόρφωση του συστήματος έκπτωσης φόρου από το ατομικό εισόδημα για τα εταιρικά αυτοκίνητα. Το μέτρο αυτό θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουνίου 2016.
 • Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε βενζίνη, ντίζελ για κίνηση και θέρμανση, LPG, κηροζίνη και αέριο. Οι αυξήσεις θα γίνουν από τον Ιούνιο του 2016.
 • Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην μπύρα και κατάργηση της έκπτωσης 50% στα αλκοολούχα ποτά που ισχύει σήμερα στα Δωδεκάνησα. Το μέτρο αυτό θα ενεργοποιηθεί τον Ιούνιο.
 • Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα και καπνό τον Ιούνιο του 2016. Επίσης θα επιβληθεί φόρος και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα από την 1η Ιανουαρίου 2017.
 • Επιβολή ειδικού φόρου στον καφέ από την 1η Ιανουαρίου του 2017.
 • Επιβολή φόρου διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία άνω των δυο αστέρων και ενοικιαζόμενων άνω των δυο κλειδιών από την 1η Ιανουαρίου 2017.
 • Επιβολή φόρου 5% στο ίντερνετ (broadband) και 10% στη συνδρομητική τηλεόραση από τον Ιούλιο του 2016.
 • Αύξηση της φορολογίας στα επενδυτικά οχήματα (UCITS funds, εταιρείες Real Estate και Portfolio Management Companies από τον Ιούλιο του 2016.
 • Αναπροσαρμογή των συντελεστών του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων(ΕΝΦΙΑ) με στόχο την κάλυψη των απωλειών από τη μείωση των αντικειμενικών τιμών.

Επίσης στο νομοσχέδιο θα περιληφθούν μέτρα για τη διευκόλυνση της χρήσης των ηλεκτρονικών πληρωμών με στόχο τη μείωση της χρήσης μετρητών και επιταγών και θα προστεθούν διατάξεις για την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων. Ωστόσο τα κίνητρα θα είναι περιορισμένα χωρίς ταυτόχρονα να περιλαμβάνονται διατάξεις αμνηστίας των φορολογούμενων που έχουν αποκρύψει εισοδήματα.

Advertisements

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 10 Μαΐου 2016, in ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3, ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, Uncategorized. Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

 1. Ο ΕΧΩΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΣ ΦΩΤΟΣ!

  ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ, ΚΕΦ. 8

  «12 Πάλιν οὖν αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς ἐλάλησε λέγων· ἐγώ εἰμι τὸ φῶς τοῦ κόσμου· ὁ ἀκολουθῶν ἐμοὶ οὐ μὴ περιπατήσῃ ἐν τῇ σκοτίᾳ, ἀλλ’ ἕξει τὸ φῶς τῆς ζωῆς.»
  *******

  “ὁ ἀκολουθῶν ἐμοὶ οὐ μὴ περιπατήσῃ ἐν τῇ σκοτίᾳ” = αυτός που είναι του Χριστού και ακολουθεί – μένει στη διδασκαλία Του, δεν μπορεί να επηρεαστεί από το κτιστό πνεύμα του σκότους, την παιδεία που διαβάλλει τον άνθρωπο και του δημιουργεί κακούς λογισμούς που ονομάζονται «σατανάς».

  Ο έχων τον Χριστόν είναι αυτός που γνωρίζει τον Θεόν. Και κάτι που δεν υφίσταται, δεν υπάρχει, δεν δύναται να συγκατοικεί στην γνώση και στον άνθρωπο αυτόν, διότι το φως και το σκότος φύσιν δεν συγκατοικούν, ασχέτως αν οι αστέρες στο σκοτάδι υπάρχουν.

  Ο έχων τον Θεόν έχει την Ανθρωπιά και όποιος σας μιλά για τον σατανά δεν είναι υιός του Υψίστου, αλλά διάβολος.

  Ως φύσιν ο Θεός και Άνθρωπος είναι Χριστός. Τούτο δε μας φώτισε ο Εμμανουήλ της Αγίας μας Τριάδος ο Χορηγός, της δύναμης και της Χάριτος της θεάσεώς μας με τα άχραντα και πανάγια μυστήρια της Ορθοδόξου μας Εκκλησίας.

  Ο έχων τον Χριστό είναι ήλιος φωτός, αγάπης, ειρήνης και πραότητας. Ο έχων τον σατανά στην πίστη του δεν έχει πνεύμα φύσης ανθρώπου, αλλά γνώσεις ανύπαρκτες και φαντασιώσεις και ζει την κόλασή του μέσα στων εβραίων την σκλαβιά.

  Αναρτήθηκε από socratesnios στις 3:25 π.μ.

  αυτοι που δε εχουν χριστο ειναι ΑΧΡΙΣΤΟΙ το κομα αυτο που κυβερνα ειναι αθεο τι περιμαινεις λιπον ???

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: