Ο Νεφελούδης επί της τακτικής του «ψευδολογώ ασύστολα μέχρι να ξεκινήσουν οι ομαδικές απολύσεις»

ImageHandler (45).jpg«Όχι σε ομαδικές απολύσεις, κατάργηση ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και του συνδικαλιστικού νόμου που ζητούν οι δανειστές», είπε, στον Αlpha 989, ο γγ του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης. «Δεν περνάνε αυτά από μας, δεν υπάρχει περίπτωση. Το έχω πει, ξέρω ποια είναι η πολιτική επιλογή μας, δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνουν ομαδικές απολύσεις και να ενεργοποιήσουμε το λοκ αουτ» είπε χαρακτηριστικά, «εκτίμησε»  καραψευδολογώντας  κατά την πάγια τακτική της απάτης των Κυβερνώντων προεξέχοντος του Χάχα Κατοχικού Πρωθυπουργού … πως η Αθήνα θα κερδίσει την επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Τόσο απατεώνας  ! Θυμίζουμε λοιπόν τι έχει υπογράψει η κυβέρνηση των υπαλλήλων του Σόιμπλε και της ληστοσυμμορίας των Βρυξελλών :

Μνημόνιο 3 Ν. 4336 επί του (4.1) για τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό τομέα  αναφέρει:

«Έως τον Οκτώβριο του 2015 η κυβέρνηση θα δρομολογήσει διαδικασία διαβούλευσης με επικεφαλής μια ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων με σκοπό την επανεξέταση ορισμένων υφιστάμενων πλαισίων της αγοράς εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των ομαδικών απολύσεων, της συλλογικής δράσης (σσ industrial action δηλαδή απεργιών!) και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, λαμβανομένων υπόψη των βέλτιστων πρακτικών σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο» (4.1)

Δηλαδή, οι σχετικές προβλέψεις θα χειροτερέψουν και μάλιστα άμεσα.

Μνημόνιο 3 Ν. 4336 επί του (5.1) για τους εργαζόμενους στον Δημόσιο τομέα  αναφέρει:

«Έως τον Οκτώβριο του 2015, οι αρχές θα καθορίσουν, εντός της νέας Μεσοπρόθεσμης Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΔΣτρ), ανώτατα όρια για τις μισθολογικές δαπάνες και ταεπίπεδα απασχόλησης στο δημόσιο που να συνάδουν με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και με την εξασφάλιση φθίνουσας πορείας για τις δημόσιες δαπάνες σε σχέση με το ΑΕΠ κατά την περίοδο 2016-2019 (βασικό παραδοτέο). Προς τούτο, οι αρχές δεσμεύονται να συνεχίσουν τον κανόνα των αποχωρήσεων το 2016, ενώ ο συντελεστής για τα έτη 2017-2019
θα καθοριστεί στην ΜΔΣτρ που θα εγκριθεί τον Οκτώβριο του 2015. Για τις επόμενες φορές, ο κανόνας των αποχωρήσεων θα αναθεωρείται ετησίως στο πλαίσιο της ΜΔΣτρ για τα έτη που έπονται του επομένου (t+2)»

Μετάφραση: Εξασφάλιση μείωσης συνολικού μισθολογικού κόστους, μέσω μείωσης μισθών και αποχωρήσεων στο δημόσιο τομέα. Με λίγα λόγια οι δημόσιες υπηρεσίες προοδευτικά διαλύονται λόγω υπο-στελέχωσης, γήρανσης και απαξίωσης των εργαζομένων, μέσω της προώθησης του κανόνα των αποχωρήσεων και της απαγόρευσης πρακτικά διορισμών. Να θυμίσουμε ότι η επιστροφή των «διαθέσιμων» έγινε με εφαρμογή αυτού του κανόνα, δηλαδή με μείωση των ελάχιστων προσλήψεων που είχαν προβλεφθεί.

 

Ακούστε ΕΔΩ την συνέντευξη

Advertisements

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 16 Μαΐου 2016, in ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ, Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: