ΕΚΑΣ: ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ή Ο ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Μητρόπουλος: Παράνομη η επιστροφή του ΕΚΑΣΟ πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρόεδρος της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους, Αλέξης Μητρόπουλος χαρακτήρισε παράνομη την επιστροφή του ΕΚΑΣ ή τον συμψηφισμό του από την κυβέρνηση. Σε σχετική ανακοίνωση καλεί την κυβέρνηση:

«Να σεβαστεί την αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης και το κράτος δικαίου, να μην προχωρήσει στην αναδρομική αναζήτηση των παροχών, σεβόμενη την αντικειμενική αδυναμία των χαμηλοσυνταξιούχων να αντεπεξέλθουν στις στοιχειώδεις βιοτικές τους ανάγκες, να προβεί στην άμεση τροποποίηση της Νομοθεσίας με τροπολογία στο υπό ψήφιση …………..

φορολογικό νομοσχέδιο, αποδεικνύοντας -όπως οφείλει- την κοινωνική της ευαισθησία αλλά και εκπληρώνοντας την κοινωνική της υποχρέωση απέναντι στους συνταξιούχους και τέλος να εφαρμόσει τη Νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας (1179/1993, 2488/1993, 1917/1993, 237/2000), σύμφωνα με την οποία «δεν επιστρέφονται οι παροχές από τους οφειλέτες σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας επιστροφής των αχρεώστητων παροχών.

Οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν πάνω από 664 ευρώ από κύρια και επικουρική, σταματούν από τον επόμενο μήνα να παίρνουν το ΕΚΑΣ, ενώ θα κληθούν να επιστρέψουν όσα πήραν το προηγούμενο εξάμηνο. Συγκεκριμένα, τα ποσά που τους χορηγήθηκαν για το διάστημα Δεκέμβριος 2015-Μάιος 2016, θεωρούνται ως αχρεώστητες παροχές, δηλαδή χρήματα που δεν δικαιούνται από τη στιγμή που δεν πληρούν τα νέα και αυστηρότερα κριτήρια εισοδήματος που προβλέπει ο νόμος».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση το γεγονός αυτό αναμένεται να «περικόψει ακόμα περισσότερο τις χορηγούμενες συντάξεις για τους πλέον χαμηλοσυνταξιούχους, για τα υπόγεια της Κοινωνικής Ασφάλισης, που σε πολλές περιπτώσεις διαβιούν κάτω από τα όρια της επίσημης φτώχειας».

 

Advertisements

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 18 Μαΐου 2016, in ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ, Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: