Συμφωνία με τους δανειστές: Plan B θα είναι ο “μηχανισμός”. Βραχυπρόθεσμη “ελάφρυνση” κατ αρχάς, την Τρίτη

Σύμφωνα με βραδινές πληροφορίες, έχει επέλθει συμφωνία με τους θεσμούς στο θέμα της θεσμοθέτησης μηχανισμού Αυτόματης Διόρθωσης Δημοσιονομικών αποκλίσεων. Παράλληλα την Τρίτη θα υπάρξει μια κατ αρχάς συμφωνία στο πρώτο σκέλος των μέτρων ελαφρυνσης του χρέους, το βραχυπρόθεσμο. Ο ” οδικός χάρτης ” της μετάβασης στα επόμενα δύο στάδια της ελάφρυνσης, το μέσο και το μάκρο-πρόθεσμο, θα καθορισθεί στις συνεδριάεις του Συμβουλίου των Υπ Οικονομικών της Ευρωζώνης, σε έναν ορίζοντα των επόμενων 2-3 μηνών. Τέλος η ίδια πηγή……….

ανέφερε ότι η πλέον πιθανή εξέλιξη στις σχέσεις συνύπαρξης ευρωπαικών θεσμών και ΔΝΤ, είναι το Ταμείο να … ” κάνει στην άκρη ” μέχρι να περιγραφεί επακριβώς το μεσο και μακρο-πρόθεσμο σκέλος της ελάφρυνσης. Ως προς τον περίφημο μηχανισμό, ουσιαστικά θα αποτελεί plan B, καθώς δεν αναφέρονται συγκεκριμένοι κωδικοί, αλλά θα προβλέπεται απλώς εξοικονόμηση από έσοδα ή από δαπάνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ενεργοποιείται μόνο αν ο εκάστοτε ΥΠΟΙΚ, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της Eurostat (κάθε Απρίλιο) και αφού διαπιστωθεί αστοχία, δεν προβαίνει μέσα σε διάστημα 3-4 εβδομάδων σε ισόποσες περικοπές με Προεδρικό Διάταγμα.

thefaq.

 

Advertisements

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 19 Μαΐου 2016, in ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ, Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: