Τα 99 χρόνια κατοχής της Ελλάδας που θυμίζουν Χονγκ Κονγκ – ειδήσεις, επενδύσεις

Όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας θα μεταφερθούν στο Υπερταμείο και από εκεί στους δανειστές έναντι του χρέους, για 99 χρόνια – κάτι που θυμίζει την κατοχή του Χονγκ Κονγκ από τη Βρετανία και την επιστροφή του στην Κίνα μετά από επίσης 99 χρόνια. Υπερβολή; Ίσως…
Η διαμάχη βέβαια μεταξύ της Γερμανίας και του ΔΝΤ (ΗΠΑ) για την κατοχή της Ελλάδας συνεχίζεται – ενώ δύσκολα μπορεί να αποδεχθεί η υπερδύναμη την εκδίωξη του ΔΝΤ από την ΕΕ, όπως… σχεδιάζει μυστικά η Γερμανία. Στις διαπραγματεύσεις όμως η Ελλάδα έχει το ρόλο του απλού παρατηρητή – ενώ μοιάζουν με μία μεξικανική μονομαχία.
Από την άλλη πλευρά, οι 28 υπουργοί εξωτερικών του ΝΑΤΟ υπέγραψαν την Πέμπτη το πρωτόκολλο της εισόδου του Μαυροβουνίου στη συμμαχία, συνεχίζοντας την περικύκλωση της Ρωσίας – παρά ………….

το ότι οι Πολίτες του μικρού κράτους είναι εναντίον, ενώ η αντιπολίτευση ζήτησε δημοψήφισμα που αρνήθηκε η κυβέρνηση.
Η αντίθεση των κατοίκων είναι εύλογη, αφού μόλις το 1999 βομβαρδίσθηκαν με σφοδρότητα από το ΝΑΤΟ – το οποίο θέλει να διευρύνει την παρουσία του σε όλα τα Βαλκάνια και ειδικά στα Σκόπια, επειδή είναι σημαντικά για τη διέλευση του αγωγού ΤΑΡ που θα μειώσει την εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο. Φυσικά η Ρωσία νοιώθει την απειλή, χωρίς όμως να μπορεί να αντιδράσει – ενώ ο Putin φοβάται τις προσπάθειες ανατροπής του, μέσω της υποκίνησης εξεγέρσεων στο εσωτερικό της χώρας του. Πρόσφατα πάντως διοργάνωσε μία ενεργειακή σύσκεψη στη Μόσχα, με αρκετή επιτυχία (φωτογραφία).
95
Περαιτέρω η Βενεζουέλα, στην οποία μαίνεται η οικονομική κρίση, κινητοποίησε το στρατό της φοβούμενη ένα αμερικανικό πραξικόπημα – επειδή, όπως η Βραζιλία, η πρόεδρος της οποίας απομακρύνθηκε πραξικοπηματικά, διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στις διεθνείς συναλλαγές πετρελαίου. Κατά πολλούς, ο πρόεδρος της αναζητάει εχθρούς για να καλύψει τις αδυναμίες του, όσον αφορά τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών – κάτι που δεν είναι δύσκολο, αφού μπορεί να στηριχτεί σε ένα μεγάλο οπλοστάσιο ιστορικών αληθειών.
Για παράδειγμα, στο πραξικόπημα που οργάνωσε η CIA το 1954 εναντίον του αριστερού προέδρου της Γουατεμάλα, με αποτέλεσμα να βυθιστεί η χώρα σε εμφύλιο πόλεμο για 35 χρόνια, στην ανατροπή του αριστερού ηγέτη της Χιλής SAllende το 1972 από την ίδια οργάνωση, όπου η χώρα μετατράπηκε σε μία δικτατορία με νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο, στη ληστεία της Ουρουγουάης (ανάλυση)κοκ. – όπου για όλες αυτές τις επεμβάσεις των Η.Π.Α., με στόχο να αποφευχθεί η επικράτηση αριστερών κομμάτων, χρησιμοποιούταν ο κωδικός «Κόνδωρ». Η μοναδική αριστερή κυβέρνηση της Λατινικής Αμερικής που κατάφερε να επιβιώσει, ήταν αυτή της Κούβας – με αποτέλεσμα όμως να απομονωθεί διεθνώς, υποφέροντας τα πάνδεινα.
Συνεχίζοντας, η διαφαινόμενη επικράτηση της ακροδεξιάς στην Αυστρία, οφείλεται κυρίως στους φόβους των Πολιτών της από τους ξένους – όπως στο παράδειγμα μίας ολόκληρης περιοχής (Steiermark), η οποία από αμιγώς καθολική μετατράπηκε σε μουσουλμανική (πηγή).
Επίσης στην οικονομική κρίση που βιώνει, όπου μέχρι στιγμής διατηρείται βιώσιμος ο προϋπολογισμός της επειδή οι φόροι και οι εισφορές φτάνουν στο 50% – κάτι που φυσικά εμποδίζει το ρυθμό ανάπτυξης και στραγγαλίζει την οικονομία. Παράλληλα αντιμετωπίζει σημαντικά τραπεζικά προβλήματα, λόγω της επέκτασης των τραπεζών της στις γύρω χώρες – αν και κρατούνται ακόμη μυστικά.
Τέλος, σύμφωνα με μία πρόσφατη ανάλυση της Bloomberg, η ρωσική οικονομία εξελίχθηκε πολύ καλά το προηγούμενο έτος, όπως είχαμε προβλέψει (ανάλυση), παρά τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου – ενώ ορισμένοι κλάδοι της, όπως η τεχνολογία της πληροφορικής, αύξησαν την παραγωγή τους το 2015 κατά το εντυπωσιακό 28%. Αν και η ύφεση λοιπόν διαμορφώθηκε στο 3,7% η οικονομία δεν πλήγηκε ανάλογα.
Ως εκ τούτου, εύλογα συστήνεται από πολλούς η Ρωσία για επενδύσεις, κυρίως μέσω ETF, όπως επίσης η Βραζιλία – η τελευταία επειδή αντικαταστάθηκε η αριστερή πρόεδρος της από ένα νεοφιλελεύθερο τρίο (πρόεδρος, υπουργός οικονομικών, διοικητής της κεντρικής τράπεζας), λόγω του οποίου πιθανολογείται άνοδος του χρηματιστηρίου της (παράλληλα με την ενίσχυση του λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου).
Για επενδύσεις συστήνεται επί πλέον η Ελλάδα επειδή θα επικρατήσει ολοκληρωτικά ένα ακραίο νεοφιλελεύθερο πνεύμα ενώ, μετά την αυριανή ψηφοφορία, θα αλωθεί από τους ξένους – γεγονός που σημαίνει ότι, θα υπάρξει πιθανότατα ανάπτυξη, αλλά όχι για τους εργαζόμενους, οι οποίοι θα έχουν μετατραπεί σταδιακά σε είλωτες.

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 22 Μαΐου 2016, in ΙΣΤΟΡΙΑ, ΚΑΜΜΕΝΟΣ, Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: