«ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ»ΞΕΠΑΡΘΕΝΕΥΟΥΝ ΤΗΝ «ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ» ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΡΟΧΑΛΑ ΦΤΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥΣ

H κυβέρνηση κατέθεσε νομοτεχνική βελτίωση που της δίνει το δικαίωμα μέχρι 31 Δεκεμβρίου να καταθέσει ισοδύναμα μέτρα για να μην ισχύσει το πάγωμα τη διετία 2017-2018.

Δεν βρέθηκαν ισοδύναμα για τα ειδικά μισθολόγια

Δεν βρέθηκαν ισοδύναμα για τα ειδικά μισθολόγια

Αγονη αποδείχτηκε η προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει άμεσα ισοδύναμα μέτρα για να αποτρέψει το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων.

Όπως προέκυψε από τα όσα είπε ο Γ. Χουλιαράκης από τη Βουλή η κυβέρνηση κατέθεσε νομοτεχνική βελτίωση που της δίνει το δικαίωμα μέχρι 31 Δεκεμβρίου να καταθέσει ισοδύναμα μέτρα για να μην ισχύσει.

Υπενθυμίζεται ότι το διετές πάγωμα θα ισχύσει από 1.1.2017 έως τα τέλη του 2018.

Με τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή προβλέπονταν η αναστολή κάθε μισθολογικής ωρίμανσης και προαγωγής των λειτουργών και υπαλλήλων που αμείβονται με ………

ειδικά μισθολόγια (δικαστικοί λειτουργοί, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, διπλωμάτες, ιατροί ΕΣΥ, μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ κ.λπ.).

Ο «πάγος» θα κάλυπτε το διάστημα από 1-1-2017 μέχρι 31-12-2018 και όπως αναφέρονταν στην αιτιολογική έκθεση «οι διατάξεις κρίνονται αναγκαίες για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής και είναι ανάλογες με τη διετή (2016 – 2017) αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης για τους υπαλλήλους του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα που προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 26 του ν. 4354/2015».

Οι πληροφορίες φέρουν τον υπουργό Αμυνας (και κυβερνητικό εταίρο) Πάνο Καμμένο να αιφνιδιάστηκε και να αντέδρασε, καθώς, κατά τον σχεδιασμό, το θέμα των ειδικών μισθολογίων επρόκειτο να συζητηθεί τον Ιούνιο.

Επιπλέον, όπως έλεγαν συνομιλητές του, προ ολιγων ημερών το ΣτΕ είχε αποφανθεί περί της μισθολογικής επαναφοράς των ένστολων και των ένοπλων στα επίπεδα του 2012, πριν δηλαδή τις περικοπές που επέβαλλε το δεύτερο μνημόνιο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Καμμένος «διεμήνυσε» ότι θα δεχόταν το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων εάν ετίθετο σε άμεση εφαρμογή η απόφαση του ΣτΕ.

Ανάλογο πρόβλημα εντοπίσθηκε και στον χώρο των δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι επίσης φέρονται να αντέδρασαν με το πάγωμα.

 

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 22 Μαΐου 2016, in ΑΠΑΤΗ ΣΥΡΙΖΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ, ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: