Ποντάρουν στην απογοήτευση, ώρα για αγώνες ανατροπής

 

930d91959dcb1e8083571826e98263e5.jpgΤου Δημήτρη Σταμούλη*

Ποντάροντας στη λαϊκή απογοήτευση και το δόγμα του «σοκ και δέους», όπως όλοι οι κυβερνητικοί προκάτοχοί της, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδιώκει σήμερα να ψηφίσει, μετά το νόμο λαιμητόμο στα ασφαλιστικά δικαιώματα, και το πολυνομοσχέδιο-τέρας, συνολικά 7500 (!) σελίδων, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος! Θα είναι η προίκα της κυβέρνησης Τσίπρα που θα την παρουσιάσει προς τέρψη των δανειστών στο αυριανό Eurogroup.

Πρόκειται για ένα άθλιο νομοθέτημα που καθιερώνει τη φοροληστεία χωρίς έλεος με αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, αύξηση των έμμεσων φόρων σε καύσιμα, τηλεπικοινωνίες, καφέ και τσιγάρα, ακόμα και στο πετρέλαιο θέρμανσης. Παραδίδει όλα τα δάνεια στα κοράκια των χρηματαγορών, οδηγώντας σε λεηλασία σπιτιών και χωραφιών, ενώ η ανεργία θα εκτιναχθεί από το κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ξεπουλά, μετά τα λιμάνια, αστικές συγκοινωνίες, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΟΑΚΑ, που παραδίδονται στο νέο «υπερταμείο» ιδιωτικοποιήσεων Θεσμοθετεί τον περίφημο «κόφτη», ………….

 

όπου μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, κρατική χρηματοδότηση υγείας, παιδείας, πρόνοιας, θα κόβονται αυτόματα, με Προεδρικό Διάταγμα. Μάλιστα ο Ε. Τσακαλώτος κοροϊδεύοντας ανοιχτά τον ελληνικό λαό, περηφανεύεται ότι «τώρα παίρνει σάρκα και οστά και για πρώτη φορά θα ορίζεται τι σημαίνει «εάν χρειαστεί», η σκέψη ότι θα ληφθούν μέτρα για το χρέος»!

Το πρώτο συμπέρασμα βέβαια που πρέπει να βγάλει ο ελληνικός λαός είναι ότι η αποθράσυνση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι λαϊκές αντιδράσεις στον «πρώτο γύρο» της αντιασφαλιστικής επίθεσης, ήταν εξαιρετικά αναντίστοιχες του βάθους των αντιδραστικών μέτρων που προωθήθηκαν από κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο. Η… όρεξή τους άνοιξε βλέποντας ότι ο κόσμος της εργασίας, τα μαχόμενο εργατικό κίνημα δεν μπορεί σήμερα να απειλήσει τα σχέδιά τους.

Γιατί φτάσαμε όμως ως εδώ; Η σημερινή εικόνα του κινήματος αποτελεί κυρίως έκφραση και αποτέλεσμα της βαθιάς κι αξεπέραστης κρίσης του αστικοποιημένου, κυβερνητικού και ευρωμνημονιακού συνδικαλισμού τύπου ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Μετά το αγωνιστικό ξέσπασμα του Φλεβάρη, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία επέβαλε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων «σπάζοντας» με κάθε τρόπο την ελπιδοφόρα κινητοποίηση εργαζομένων, αγροτών και φτωχών αυτοαπασχολούμενων,

Μπορούσε να «πάει αλλιώς» με τις λαϊκές αντιδράσεις; Είναι γεγονός ότι οι αγώνες του διαστήματος εκείνου έθεσαν για πρώτη φορά επί τάπητος τη λογική του αγώνα για την ανατροπή ενός νόμου πριν από την κατάθεσή του δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην κυβέρνηση! Αντί όμως για κλιμάκωση, επιλέχθηκε το στρίβειν διά της… 48ωρης, προσφέροντας αναμονή και πολύτιμο χρόνο ως δώρα στο κυβερνητικό μνημονιακό στρατόπεδο. Οι διαθέσεις κλιμάκωσης υπήρχαν και αυτό φαινόταν στις παλλαϊκές συγκεντρώσεις ειδικά στην περιφέρεια, στα μπλόκα των αγροτών και στην πανεργατική απεργία της 4ης Φλεβάρη.

Μεγάλες ευθύνες έχουν το ΠΑΜΕ και το META, που παρά τις αγωνιστικές εξαγγελίες και την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, δεν προώθησαν ένα άλλο σχέδιο από αυτό της ΓΣΕΕ, συμβάλλοντας δυστυχώς στην αποκλιμάκωση. Με το δικό τους τρόπο, οι δυνάμεις του ΚΚΕ αλλά και της ΛΑΕ έδωσαν χρόνο στην κυβέρνηση, συνέβαλαν στην μετατροπή της 48ωρης απεργίας σε περιφερόμενο «φάντασμα», προτίμησαν αμφότερες τις «κομματικές σημαίες» και όχι τα λάβαρα του ενωτικού πανεργατικού ξεσηκωμού.  Ενδεικτικό είναι ότι το ΠΑΜΕ στην εκπαίδευση βαφτίζει… «βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης» την πρόταση για απεργία στις εξετάσεις!

Ιδιαίτερα εμφανής είναι λοιπόν η έλλειψη ενός μαζικού κέντρου αγώνα ανεξάρτητου από κράτος κυβέρνηση και γραφειοκρατία, με τη συμμετοχή πλήθους σωματείων, συλλογικοτήτων εργατικών χώρων και γειτονιών, που θα αποτελέσει πραγματικό αντίπαλο δέος στην κυβέρνηση και το αστικό στρατόπεδο. Κι εδώ έχει ευθύνες το ταξικό αντικαπιταλιστικό ρεύμα. Η πρωτοβουλία για το συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων είναι μια ελπιδοφόρα εκκίνηση, αλλά απαιτείται η ουσιαστική ενίσχυσή της, στήριξη όλων των δυνάμεων που αναφέροντα στον αγώνα για την ανατροπή, συμβολή νέων σωματείων και συλλογικοτήτων, κι όχι κατακερματισμός ή «φυγή» στο επομέρους.

Είναι λοιπόν ώρα βαθιών και ανατρεπτικών αποφάσεων για όλους τους αγωνιστές, τα ταξικά συνδικάτα, τον κόσμο της σκεπτόμενης Αριστεράς και των αγώνων. Απαιτείται τομή και ριζική ανασυγκρότηση σε ταξική, ανατρεπτική, αντικαπιταλιστική και αντιΕΕ κατεύθυνση. Με σχέδιο αγωνιστικής ενωτικής αντεπίθεσης, με ενότητα εργατικής τάξης και φτωχών λαϊκών στρωμάτων, και μια ισχυρή μετωπική αντικαπιταλιστική Αριστερά.

Ειδικά το ζήτημα του «ποια Αριστερά» σε μια περίοδο όπου η δήθεν «αριστερή κυβέρνηση» του ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει «ψυχή τε και σώματι» στο αστικό στρατόπεδο, αποκτά επιτακτικό χαρακτήρα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πάντως θα πρωτοστατήσει το επόμενο διάστημα στην κοινή δράση με τις δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς στη λογική του αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής στους κοινωνικούς χώρους, στην κατεύθυνση συγκρότησης μαζικού κοινωνικού ρεύματος αντιπολίτευσης και ανατροπής της επίθεσης του κεφαλαίου. Θα συνεχίσει να αναπτύσσει ενωτικές πρωτοβουλίες, όπως αυτές για τον πολιτικό συντονισμό, με άμεσο βήμα την συμβολή της σε πλατιά λαϊκή αντιΕΕ κίνηση, αλλά και τις πρωτοβουλίες για τον διάλογο, τον κοινό βηματισμό και την πολιτική συνεργασία όλων των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής, αντιϊμπεριαλιστικής, αντιΕΕ Αριστεράς και των πολύμορφων δυνάμεων που κινούνται σε λογική ρήξης και ανατροπής.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΡΙΝ, 22.05.2016

Advertisements

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 23 Μαΐου 2016, in ΚΑΛΕΣΜΑ, Uncategorized. Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

 1. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!

  Της εν Άθω πολιτείας το ανάγνωσμα.

  Ο Ευαγγελισμός της δευτέρας παρουσίας η προς τον Πατέρα μας Θεό προς τους Έλληνες Υιούς Του οικείωσις,
  των Βαπτισμένων και ενδεδυμένων τον Χριστό, Ελλήνων ορθοδόξων το άνωθεν βάπτισμα του ευαγγελισμού της Βασιλείας Μελχισεδέκ.
  ***

  χαίρε κεχαριτωμένη Ελλάδα, ο Κύριος με τα σου.

  λάβετε φάγετε τον Ιερό τον Λόγο του Υψίστου Πατέρα μας Θεού.
  μα και ο Θεός ο Λόγος και ο ιωάννης, σας κρούει την πόρτα, και στο Ένα το Άγιο Πνεύμα, στην Μία Εκκλησία του Ουρανού, εσάς εδώ στην γη σας καλεί.
  Ένας ο ακρογωνιαίος ο Λίθος, και μία η Αγία του Θεού των Ελλήνων η Αγία Σοφιά.
  Μία η Βασιλεία Μας. Ένας ο Θεός. Ένα το Άγιο Μας πνεύμα.

  Και Θεός Αγάπη εστί, και όχι σατανάς. και ούτε σατανά εργάζεται, αλλά και τον σατανά αγαπά ως απολωλό του.
  Και με φως τον Μεσσίας μας Χριστό, ο Λόγος του Πατέρα μας Θεού, σας διδάσκει την Ανθρωπιά και το τι εστί Χριστός τουτέστιν Ελλάδα.
  και Ελλάδα εστί Ζωή, ειρήνη, Σοφία, και το γίγνεσθαι και εξελίσσεσθαι στο γένος των Ανθρώπων.

  Αδέλφια μου εσείς που λάβατε και φάγατε το Σώμα και το αίμα και ταυτιστήκατε στο Ένα με το Εγώ του Ιησού Χριστού,
  εσείς το Εγώ Του αν θέλετε να είσθε, φάγετε από τα εδέσματα της Θείας Χάριτος…. που σας Χαρίζει ο Ουρανός στην γη Μας.
  και Φωτιστείτε Ορθόδοξα και Ελληνικά.

  Στο όνομα της αδιαιρέτου Αγίας τριάδος, και της Βασιλεύουσας του Αγίου Όρους Εκκλησίας… προστάζω υπακοή, ταπείνωση και Αγάπη,
  μα και εφαρμογή των νόμων των ιερών, του Συντάγματος εμάς των Ελλήνων.

  Σύνταγμα του Θεού των Ελλήνων εστί με την υπογραφή του Αγίου Όρους ο λαός είναι η εξουσία που κρατά το κράτος στα χέρια του, οπότε ο πρώτος νόμος δεν απευθύνεται στους λαϊκούς αλλά προς τους βαστάζοντες τα σκήπτρα της Βασιλεύουσας των Ελλήνων:

  Η Εκκλησία της Ελλάδος και ο Βαρθολομαίος ο βασιλεύς του φωτός, της δικαιοσύνης και της παρουσίας του Χριστού στην γη απαλλάσσονται των καθηκόντων τους ως προδότες εσχάτου προδοσίας. Από τις χιλιάδες καθαιρετέες παραβιάσεις τους αναφέρω μόνο 3, τις ασυγχώρητες:

  Πρώτον: αυτούς που σφαγιάζουν την Ορθοδοξία και μισούν τον Χριστό και την Παναγία του ονόμασε αγίους και άγιο το κοράνιό τους.

  Δεύτερον: αυτούς που θυσιάζουν στην αγία τράπεζά τους βρέφος ανθρώπου με βλασφημίες εναντίον του Ιησού Χριστού και της Παναγίας και επιτρέπουν να συνουσιάζονται με βρέφη τριών χρονών και πάνω όπως τον εβραιοπαπισμόν, αυτούς τους ορκίζουν ως έλληνες σήμερα να κυβερνούν την Ελλάδα και τον κόσμο.

  Τρίτον: η βλασφημία εναντίον της θείας Χάριτος δεν συγχωρείται και από λαϊκούς και από κληρικούς. Όλοι αυτοί θα δικαστούν αυτοπροσώπως με εισαγγελέα τον ιωάννη τον βασιλέα και ευαγγελιστή ενώπιον όλων των αγίων αγγέλων, αγίων μεγαλομαρτύρων που σφαγιάστηκαν από τους τούρκους βάζοντας και το δικό μου αίμα και σας βάζω υπογραφή πως δεν θα βρείτε κανένα έλεος εσείς όλοι που θα αθετήσετε τους λόγους και τους νόμους της εν Άθω Πολιτείας των Ελλήνων τον Θεό.
  ***

  Ο στρατός είναι οι Έλληνες και οι Έλληνες διατάσσουν την σύλληψη όλων των αποστατούντων, των γνωστών κλεφτών.
  ***

  Ο Ορυκτός πλούτος των Ελλήνων να επιστραφεί στους Έλληνες, διότι ανήκει στους Έλληνες και όχι στους εβραίους που ορκίζουν παράνομα οι έχοντες σε ομηρία την Ελλάδα γενίτσαροι ψευτοδεσποτάδες.
  ***

  Να αναστηλωθούν και να βγουν στο φως όλοι οι θησαυροί των αρχαίων πατέρων και η ελληνική παιδεία να φωτίσει ξανά τα παιδιά μας και όλο τον λαό.
  ***

  Η γνώση των δαιμόνων και της μαύρης μαγείας και το πνεύμα που διαιωνίζουν τα τραγούδια και ο ψευδοπροφήτης TV να γίνονται παράδειγμα στα σχολεία προς αποφυγήν.
  ***

  ΑΓΑΠΗ . Αγάπη εστί τα πάντα της καρδιάς σου αγάπη μου.
  Μα μάθε πρώτα τι είναι η Αγάπη και μετά μην μου λες τι αγαπούσες, μα πες μου μόνο μια λέξη, σ’ αγαπώ.

  ιωάννης λεων σοφος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: