Εκρηκτική κατάσταση στη λέσβο – Οι εισβολείς προκαλούν… Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται

Σε εκρηκτική εξελίσσεται η κατάσταση στη Λέσβο, αφού περισσότεροι από 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες αισθάνονται και αντιδρούν ως εγκλωβισμένοι – «φυλακισμένοι» στο νησί. Κι αυτό γιατί δεν μπορούν να φύγουν προς την άλλη Ελλάδα και στη συνέχεια προς την Ευρώπη, όπου και είναι ο τελικός τους προορισμός… 
(Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πρόσφυγες έξω απο το Δημαρχείο. Φωτογραφία: Στρατής Μπαλάσκας/ΑΠΕ)

Σε εφαρμογή της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, στο σύνολο τους έχουν υποβάλλει αίτηση ασύλου, μια αίτηση που η διεκπεραίωση της είναι χρονοβόρα. Έτσι από τις 20 Μαρτίου και μέχρι σήμερα ζουν στο……….

χοτ σποτ της Μόριας και στο δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να κατεβούν στην πόλη. 

Όμως, πολλοί από αυτούς, χωρίς καθόλου χρήματα, δημιουργούν σοβαρές κοινωνικές αντιδράσεις, αφού είτε καθημερινά διαδηλώνουν είτε κάποιοι, από αυτούς επιδεικνύουν μια παραβατική συμπεριφορά, τις περισσότερες φορές για να επιβιώσουν. Σχεδόν καθημερινά, καταγγέλλονται απόπειρες κλοπών ή κλοπές γυναικείων τσαντών, ενώ στην περιοχή βόρεια της Μυτιλήνης καταγγέλλονται εξαφανίσεις οικόσιτων ζώων, πουλερικών και προβάτων. Καθημερινά επίσης, συλλαμβάνονται κυρίως Πακιστανοί μετανάστες, που επιχειρούν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Χαρακτηριστικότερη η περίπτωση δύο Αλγερινών οι οποίοι στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον έλεγχο προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα ενώ απείλησαν αστυνομικούς με σπασμένα μπουκάλια.

Επιστολή δημάρχου Λέσβου
Με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός απευθύνει «έκκληση για όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να προστατευθεί η μέχρι σήμερα εξαιρετική εικόνα της Λέσβου και να διατηρηθεί αλληλέγγυα η τοπική κοινωνία». Στην παρέμβαση του ο Σπύρος Γαληνός σημειώνει πως «….η καθυστέρηση των διαδικασιών αίτησης ασύλου, υποχρεώνει εκ των πραγμάτων, την παραμονή των προσφύγων στην Λέσβο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα παραπάνω, δημιουργούν εκνευρισμό και προστριβές μεταξύ των φιλοξενουμένων μας, μερίδα των οποίων έχουν ήδη αρχίσει να στρέφονται στην παραβατικότητα, δεδομένης της έλλειψης χρημάτων και του φόβου μιας ενδεχόμενης επαναπροώθησής τους στην Τουρκία».
Ο ίδιος τονίζει ακόμα ότι «οι παραβατικές ενέργειες, δεν θα έχουν μόνο στόχο την αναχώρησή τους προς την κεντρική Ελλάδα αλλά και την εξασφάλιση βασικών αναγκών. Αυτές οι ενέργειες έχουν ήδη αρχίσει να προκαλούν αρνητικές αντιδράσεις και όχληση στην τοπική κοινωνία, μια κοινωνία που στάθηκε αλληλέγγυα, μέχρι σήμερα, σε πολύ δύσκολες συνθήκες και η στήριξη της οποίας αποτελεί βασική προϋπόθεση στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, αλλά και την προβολή της Λέσβου και της Ελλάδας με θετικό πρόσημο, σε όλο τον κόσμο, με άμεσο αντίκτυπο στην αποκατάσταση του πληγέντος κύρους της». Ο Σπ. Γαληνός με την επιστολή του προτείνει προτείνει: – την ενίσχυση του προσωπικού διεκπεραίωσης των αιτήσεων ασύλου, ώστε να μειωθεί ο χρόνος παραμονής τους, – την μεταφορά των αιτούντων άσυλο σε νέες δομές ανά την Ελλάδα, – την άμεση λήψη μέτρων για την εξασφάλιση καλών συνθηκών διαβίωσης κατά την παραμονή τους στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής της Μόριας. Καταλήγοντας ο δήμαρχος Λέσβου καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, «ώστε να προστατευθεί η μέχρι σήμερα εξαιρετική εικόνα της Λέσβου και να διατηρηθεί αλληλέγγυα η τοπική κοινωνία».
«…Σε διαφορετική περίπτωση -σημειώνει καταλήγοντας ο δήμαρχος Λέσβου -υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί ο έλεγχος και να αποσυντεθεί η παραδειγματική εικόνα της Λέσβου, κάτι που θα ακυρώσει σε μεγάλο βαθμό την τιτάνια προσπάθεια που έχουμε καταβάλει μέχρι σήμερα. Η εμπειρία μας στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης μας δίδαξε ότι απαιτείται ταχύτητα στις δράσεις και πρόληψη. Με γνώμονα αυτά τα στοιχεία θα σας παρακαλούσα να εξετάσετε τις παραπάνω προτάσεις και να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποφύγουμε πάση θυσία τις καταστάσεις που ζήσαμε το καλοκαίρι του 2015».
Αντιδράσεις στον Μόλυβο
Τον προβληματισμό της σχετικά με την μετατροπή του καταυλισμού της οργάνωσης IRC στα Μεγάλα Θέρμα στην Εφταλού από χώρο «πρώτης στάσης» σε χώρο μόνιμης διαμονής προσφύγων και ιδιαίτερα ευάλωτων ομάδων εκφράζει η «Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Επαγγελματιών και Δημοτών Μήθυμνας και Πέτρας για την εξεύρεση λύσεων ως προς το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα». Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, οι ίδιοι δεν είναι «ο αρμόδιος θεσμικός παράγοντας της περιοχής που μπορεί να αποφασίσει για μία τέτοια αλλαγή πλεύσης» και ειδικά όπως τονίζουν «σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, όπου οι τραγικές επιπτώσεις του μεταναστευτικού προσφυγικού ζητήματος στην περιοχή Μολύβου – Πέτρας είναι έντονες και ορατές δια γυμνού οφθαλμού ακόμη και στον τελευταίο επισκέπτη που αμφέβαλλε για τις εκτιμήσεις και τις ανησυχίες μας από το περασμένο φθινόπωρο».
Όπως τονίζουν «οι οικονομικές επιπτώσεις της καταβαράθρωσης του τουρισμού στο σύνολο της οικονομίας και της απασχόλησης του νησιού μας έχουν χτυπήσει την πόρτα χιλιάδων εργαζομένων, τοπικών παραγωγών και υπηρεσιών και είναι ιδιαίτερα αισθητές στο βόρειο τμήμα του νησιού. Φέτος η χρονιά είναι εκ των πραγμάτων χρονιά ανασύνταξης της τουριστικής οικονομίας και ήδη δουλεύουμε πυρετωδώς, με όσα μέσα διαθέτουμε γι αυτό, ώστε του χρόνου να υπάρξει βελτίωση εφόσον δεν έχουμε τα φαινόμενα του περσινού καλοκαιριού».
http://www.iefimerida.gr  via ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ
Advertisements

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 31 Μαΐου 2016, in ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Uncategorized. Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

 1. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ !!!

  ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

  Ενημερώνουμε ότι ζητάμε την ένωση της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ελλάδα σε ένα σώμα, από τα εκατοντάδες σχίσματα που είναι τώρα (νέο και πάτριο και μεταξύ τους σχίσματα και αιρέσεις).

  Η ένωση είναι εφικτή και πρέπουσα με βάση το Ιερό Πηδάλιο (Κανόνες Λειτουργίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας), την Τριαδική Δογματολογία του Αγίου Όρους και το Ευαγγέλιο. Επίσης, με οδηγό πάντα τους Κανόνες ζητάμε να γίνει κάθαρση στην Εκκλησία, διότι κατά τον Μέγα Βασίλειο αυτοί που σιωπούν στο έγκλημα κατά του Ορθοδόξου ελληνικού λαού είναι το ίδιο συνένοχοι.

  Δεν είναι δυνατόν η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος να δίνει το 10% του φιλοπτώχου στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣ), σε αυτούς δηλαδή που σταύρωσαν τον Χριστό και σταυρώνουν σήμερα τον ελληνικό λαό. Όπως επίσης δεν είναι δυνατόν οι εβραίοι να μην πληρώνουν φόρο στην Ελλάδα και το ΚΙΣ να έχει δικαιώματα κράτους στην χώρα μας. Επίσης, δεν είναι δυνατόν Έλληνες που προσηλυτίζονται και γίνονται ισραηλίτες, ούτε αυτοί να πληρώνουν φόρο !!!

  Ενημερώνουμε τον Ελληνικό Λαό να μην πέφτει στην παγίδα διαφόρων αθεολογήτων ζιζανίων και υπόπτων δήθεν Ελλήνων, είτε με προσωπεία δωδεκαθεϊστών, είτε με προσωπεία Ορθοδόξων, που σπείρουν ψεύδη και ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον του γέροντα Ιωάννη. Ο γέροντας Ιωάννης είναι Πατέρας Αγιορείτης και διαφωτίζει τον ελληνικό λαό σε θέματα Ορθοδοξίας, όπως οφείλει κάθε Ορθόδοξος Πατέρας να κάνει στο χριστεπώνυμο πλήθος. Ο γέροντας Ιωάννης δεν επιζητά γήινα υλικά αγαθά και γήινα αξιώματα όπως λασπολογούν οι διάφοροι.

  Όποιος Χριστόν βαπτίστηκε, Χριστόν ντύθηκε, άρα ο Ορθόδοξος λαός είναι βασιλεύς με παιδεία Χριστού και όχι υποτακτικός και δούλος των εβραίων εν Ελλάδι και όσων τους υπηρετούν και τους πληρώνουν.

  Οι γέροντες και οι ποιμένες υπάρχουν για να μας κατηχούν ορθόδοξα, να μας διαφωτίζουν πνευματικά, να μας μαθαίνουν τα χρηστά της Ορθοδοξίας και να μας φυλάνε από τους λύκους. Ήδη σήμερα στην χώρα μας οι λύκοι είναι πολλοί, και δυστυχώς και μέσα στην Εκκλησία, οι οποίοι αντιτίθενται στο κήρυγμα της αλήθειας του Χριστού και του τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα μας.

  Ο ελληνικός Ορθόδοξος λαός οφείλει να καταγγείλει τέτοιες συμπεριφορές που είναι αντίθετες με τις οδηγίες που μας άφησαν οι Απόστολοι και οι Άγιοι Πατέρες μας.

  http://afypnisiellinwn.blogspot.gr/2016/05/blog-post_31.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: