Η κομισιόν εξευτέλισε την «ελληνική» δικαιοσύνη – Ελεύθεροι οι έξι του κατοχικού ΤΑΙΠΕΔ

Ελεύθεροι οι έξι εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ για την υπόθεση 28 ακινήτων του ΔημοσίουΣΧΕΤΙΚΑ: ΗΛΙΘΙΕ! ΟΣΟ ΕΣΥ ΣΙΧΤΙΡΙΖΕΙΣ Η ΚΑΤΟΧΗ ΕΔΡΑΙΩΝΕΤΑΙ !! Γερμανοί Εισαγγελείς στην Αθήνα να ελέγχουν τη Δικαιοσύνη!! Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας !!

Οι Θεσμοί ζητούν νομική κατοχύρωση για το «ακαταδίωκτο» της διοίκησης του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων

Ελεύθεροι και χωρίς περιοριστικούς όρους έφυγαν από το κτίριο 6 της πρώην Σχολής Ευελπίδων μετά τις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς, Κώστα Σαργιώτη, οι έξι κατηγορούμενοι, μέλη του Συμβουλίου Εμειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, την περίοδο 2013-2014 για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία…
Κι αυτό το αίσχος συμβαίνει την ίδια στιγμή που η κατοχική διοίκηση στέλνει κατασχετήρια σε Έλληνες πολίτες για χρέη στην εφορία από 5 – 300 ευρώ…
Η υπόθεση αφορά τη πώληση και επαναμίσθωση 28 ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ. Μεταξύ αυτών και τρεις αλλοδαποί, η κλήση των οποίων σε απολογία από την ελληνική Δικαιοσύνη, προκάλεσε «κρίση» μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών. Οι τρεις αλλοδαποί κατηγορούμενοι είναι ο…

Ισπανός πρόεδρος της Κτηματικής Υπηρεσίας του Ισπανικού Δημοςίου, τον ομολογό του της Ιταλίας και τον Σλοβάκο προεδρο του Χρηματιστηρίου της χώρας του, οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων που εισηγήθηκε στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ την πώληση των ακινήτων. Βασικός υπερασπιστικός ισχυρισμός των κατηγορουμένων είναι πως ο ρόλος τους ηταν απλώς γνωμοδοτικός και συνεπώς όχι δεσμευτικός για το ΔΣ το οποίο και αποφάσισε τελικά. Οι δικηγόροι υπεράσπισης τους, Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Γιάννης Γιαννίδης, τόνισαν μάλιστα πως δεν α δεν είχαν καμμία διαχειριστική ευθύνη δημοσίου χρήματος άρα δεν υφίσταται ευθύνη «απιστίας» τους στην υπηρεςία, όπως περιγράφεται το αδίκημα. Οπως ειπαν δε οι εκτιμήσεις τους ηταν και νόμιμες και τελικά επωφελείς. Η υπόθεση αφορά δυο συμβάσεις πώλησης και 28 συμβάσεις επαναμίσθωσης για 20 χρόνια με αντισυμβαλλόμενα μέλη το ελληνικό Δημόσιο και δυο αναδόχους (Eurobank Properties, ΕΘΝΙΚΗ Πανγαία).

Το συνολικό τίμημα ανήλθε σε 261 εκατομμύρια ευρώ ενώ το δημόσιο ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλλει ετησίως μισθώματα που για το πρώτο έτος ανέρχονταν σε 25,5 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης, τα μέλη του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων παρότι μπορούσαν λόγω των γνώσεων και των ικανοτήτων τους, να εισηγηθούν τροποποίηση των όρων της συναλλαγής ώστε η αξιοποίηση της περιουσίας να είναι συμφέρουσα για το δημόσιο, εντούτοις ομόφωνα γνωμοδότησαν προς το ΔΣ ότι η διαδικασία που τηρήθηκε ήταν επωφελής ενώ αποδείχτηκε ασύμφορη και απειλούσε ζημιά του ελληνικού δημοσίου ανερχόμενη σε τουλάχιστον 580 εκατ. ευρώ. Χαρακτηριστικά επισημαίνεται η περίπτωση του ποσού των 6,6 εκατ.. ευρώ που αντιστοιχεί σε μίσθωμα που πλήρωσε το δημόσιο μέχρι τον Ιούνιο του 2015 για κενά ή εν μέρη κενά κτίρια όπως αυτά του Κεράνη και του υπουργείου Υγείας (πρώην Ολυμπιακό κέντρο γραπτού Τύπου). Πέραν της ποινικής δίωξης για απιστία στην υπηρεσία σε βάρος των μελών του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, για την υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και για υπεξαίρεση με βάση το νόμο 1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, σε βάρος τριών πρωην μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ.
Η κατηγορία αφορά την μη απόδοση τόκων που ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες ευρώ μετά την είσπραξη του τιμήματος και εντός δέκα ημερών. Τα τρία μέλη του ΔΣ δεν διώκονται για το αδίκημα της απιστίας διότι έχουν αμνηστία. Σε αυτό ακριβώς έγκειται και ο εκνευρισμός των Ευρωπαίων καθώς θεωρούν ότι οι τεχνοκράτες του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων θα πρέπει να έχουν ποινική αμνηστία όπως τα μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ.
 
Παρέμβαση της Κομισιόν στην ελληνική δικαιοσύνη
Νωρίτερα, σήμερα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει την άποψη ότι οι Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες που απασχολούνται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος, πρέπει να απολαμβάνουν κάποιων «εξασφαλίσεων». Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι σήμερα έξι μέλη του Συμβουλίου των Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ (εκ των οποίων τρία μέλη είχαν διοριστεί από το EuroWorking Group και κατάγονται από την Ισπανία, τη Σλοβακία και την Ιταλία), κλήθηκαν να απολογηθούν στον εισαγγελέα Διαφθοράς, ο κ. Σχοινάς σημείωσε: «Για μας, πρέπει να εξασφαλιστούν ικανοποιητικά περιθώρια λειτουργίας σε όλους τους Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες που βοηθούν την Ελλάδα να βελτιώσει την οικονομία της και να βρει τον δρόμο της πίσω στην ανάπτυξη».
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε πως υπάρχει πλήρης σεβασμός ως προς τις δικαστικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Επιπλέον, ερωτηθείς για το αίτημα του Eurogroup, οι Ευρωπαίοι υπάλληλοι να απολαμβάνουν κάποιου είδους ασυλίας στο καινούριο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα εκκρεμή σημεία του ελληνικού προγράμματος, τα οποία βρίσκονται αυτήν τη στιγμή υπό διαβούλευση.

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 4 Ιουνίου 2016, in ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΤΟΧΗ, ΤΑΙΠΕΔ, Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: