ΠΟΙΟΙ (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ) ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

Από την ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ & ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Ενώσεις Συντακτών ή Ενώσεις Παραγοντίσκων και Επιχειρηματιών;

Μετά την δημοσιοποίηση της διαφημιστικής δαπάνης των τραπεζών (2015 και α’ τρίμηνο 2016) και του ΚΕΕΛΠΝΟ περιμέναμε να ασχοληθούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες μας, τουλάχιστον με τα ποσά που έλαβαν οι εκδότες – δημοσιογράφοι, αλλά και όσοι «παραδοσιακοί» εκδότες και καναλάρχες χρωστούν σε απολυμένους και εργαζόμενους, απασχολούν «μαύρους» κ.λπ.
Επειδή αυτό δεν έγινε, προχωρήσαμε σε μια πρώτη συγκέντρωση και επεξεργασία των συγκεντρωτικών στοιχείων (δειτε πιο κάτω πίνακες με ονόματα, εταιρείες και ποσά)*, τα οποία δημοσιοποιούμε και τα θέτουμε στην κρίση όλων, μαζί με ορισμένες «απορίες» μας, που ζητούν απάντηση. Συγκεκριμένα:

1. Παραμένουν μέλη της ΕΣΗΕΑ απολαμβάνοντας τις παροχές τού προς χρεοκοπία ΕΔΟΕΑΠ, οι δημοσιογράφοι κ.κ. Γ. Κουρτάκης (2.466.626 ευρώ), Ν. Ευαγγελάτος ……………

Α. Δελατόλας (477.825 ευρώ), Μ. Τριανταφυλλόπουλος (456.118 ευρώ), Χρ. Ράπτης (452.124 ευρώ), Α. Πίκουλας (414.462 ευρώ), Γρ. Νικολόπουλος (341.397 ευρώ), Π. Δημητριάδης (290.957 ευρώ), Π. Λεωτσάκος (283.215 ευρώ), Ν. Φελέκης (269.600 ευρώ), Γ. Κύρτσος (239.915 ευρώ), Τ. Χατζής (228.131 ευρώ), Γ. Μακρυγιάννης (108.839 ευρώ) κ.ά.; Θεωρούμε αυτονόητο φυσικά πως όσοι εξ αυτών είναι εγγεγραμμένοι στις Ενώσεις – μέλη της ΠΟΕΣΥ υποβάλλουν κανονικά κάθε χρόνο δήλωση «Πόθεν Έσχες», όπως έχουμε όλοι μας υποχρέωση.

2. Τα γνωστά «σενάρια» για έναν υγιή ΕΔΟΕΑΠ (πέρα από τη διεκδίκηση του όποιου «νέου πόρου» αποκλειστικά προς νομή για το συγκεκριμένο ΝΠΙΔ) περιλαμβάνουν όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και το διαδίκτυο ή εξαντλούνται στην απαλλαγή των επιχειρηματιών των ΜΜΕ (παραδοσιακών και νέων) από την υποχρέωσή τους να πληρώνουν εισφορές;

3. Απασχολούνται στις έντυπες και διαδικτυακές δραστηριότητες των κατ’ ευφημισμό «συναδέλφων» μας μέλη Ενώσεων με ΔΠΥ, ανασφάλιστοι με αποδείξεις δαπάνης, με «μαύρα» ή (και πόσοι) ασφαλισμένοι ως μισθωτοί, στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ ή στο ΙΚΑ; Έχουν ζητήσει οι Ενώσεις μας σχετικούς ελέγχους από την Επιθεώρηση Εργασίας ή στοιχεία για τους μισθωτούς, από το πρόγραμμα «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας;

4. Αναρωτήθηκε κανείς αν οι ΔΠΥ, οι «μαύροι», αλλά και όσοι απόμειναν μισθωτοί είναι/μπορούν να είναι «συνάδελφοι» με όλους τους πρώην δημοσιογράφους, νυν ιδιοκτήτες ΜΜΕ, στα «επαγγελματικά» σωματεία τους;
5. Ακόμα αναρωτήθηκε κανείς για τη σκοπιμότητα που εξυπηρετεί η λογική ότι ο μόνος τρόπος για να προστατευθεί ο πλουραλισμός στα

ΜΜΕ είναι να απαλλάσσονται από τις εισφορές οι εργοδότες μας και να ελέγχουν τον (όποιο) νέο πόρο, οι (ολίγον) συνδικαλιστές – (πολύ) νταραβεριτζήδες, με την ίδια λογική που αυτό γινόταν έως τώρα και οδήγησε σε κατάρρευση τον ΕΔΟΕΑΠ;
Ζητάμε αμέσως απαντήσεις και συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα δουλεμπορίου των ΔΠΥ και των «μαύρων» απελπισμένων και απολυμένων συναδέλφων, προς συγκεκριμένες επιχειρήσεις, με «συνδικαλιστικές» συστάσεις, πολλών κλαδικών «λαοπρόβλητων παραγόντων και προέδρων», με ποικίλα ψηφοθηρικά ανταλλάγματα.

* ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ:

1. Το άθροισμα των εσόδων από ΚΕΕΛΠΝΟ (2014) και τράπεζες (2015 & Α’ τρίμηνο 2016) για τοσύνολο των ΜΜΕ (με ελάχιστο ποσό τα 20.000 ευρώ)
https://daekd.files.wordpress.com/2016/06/mediainc20k.pdf

2. Το άθροισμα των εσόδων από ΚΕΕΛΠΝΟ και τράπεζες (2015 & Α’ τρίμηνο 2016) ΜΟΝΟ για τους αμιγώς internet-ικούς εκδότες
https://daekd.files.wordpress.com/2016/06/site20152016q1.pdf

3. Τα έσοδα από το ΚΕΕΛΠΝΟ που εισέπραξαν τα ΜΜΕ
https://daekd.files.wordpress.com/2016/06/keelpno2014.pdf

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ & ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/ 

…………………………..

Υπέρογκα ποσά, σε επιχειρηματίες μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, μέσα ενημέρωσης αμφιλεγόμενης αξιοπιστίας, αλλά των οποίων οι εργαζόμενοι μπορεί να παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες, ακόμη και σε φερόμενους ως εκβιαστές έχουν δώσει τράπεζες το 2015 και το πρώτο τρίμηνο του 2016, αλλά και το ΚΕΕΛΠΝΟ το 2014.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το blog «zoornalistas», είναι ο Όμιλος Αλαφούζου ο οποίος εμφανίζεται να έχει λάβει συνολικά πάνω από 4,3 εκατ. ευρώ, ενώ δεύτερο στη λίστα εμφανίζεται το «Πρώτο Θέμα» με έσοδα άνω των 4 εκατομμυρίων.

Την πρώτη πεντάδα των πιο ακριβοπληρωμένων συμπληρώνουν ο Όμιλος Ψυχάρη με πάνω 3,7 εκατ. ευρώ έσοδα, ο Όμιλος Μπόμπολα με περίπου 3 εκατ. ευρώ και ο Όμιλος Κυριακού με 2,8 εκατ. ευρώ, ενώ ακολουθούν, ο Όμιλος Real, το Mega, ο Γιάννης Κουρτάκης, ο Δημήτρης Κοντομηνάς και ο Όμιλος Βαρδινογιάννη.

Αναφορικά με τα αμιγώς διαδικτυακά μέσα, τα περισσότερα χρήματα έχουν λάβει οι επιχειρήσεις του Νίκου Ευαγγελάτου που εμφανίζουν συνολικά έσοδα ύψους 625.000 ευρώ, οι επιχειρήσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με πάνω από 550.000 ευρώ, το zougla.gr του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με πάνω από 450.000 ευρώ, το iefimerida.gr του Χρήστου Ράπτη επίσης με 450.000 ευρώ και ο Γρηγόρης Νικολόπουλος, ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας reporter.gr η οποία εμφανίζεται στη σελίδα καταμέτρησης της επισκεψιμότητας alexa.gr στη θέση 903, με πάνω από 340.000 ευρώ.

Ποσά σε αμφιλεγόμενα πρόσωπα και επιχειρήσεις

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι ανάμεσα σ’ εκείνους που έχουν εισπράξει χρήματα από τράπεζες βρίσκεται και ο Γιάννης Παπαγιάννης, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση εκβιασμού. Ο Παπαγιάννης μάλιστα ταυτοποιείται από τις λίστες ως ιδιοκτήτης των blog «fimotro» και «nonews» και εμφανίζεται να έχει λάβει συνολικά 62.744 ευρώ εκ των οποίων 44.196 ευρώ το 2015 και 18.548 ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Ο Παπαγιάννης, τον οποίο στο παρελθόν έχει καταγγείλει για εκβιασμό και ο πρώην διευθυντής ειδήσεων του Mega Χρήστος Παναγιωτόπουλος, φέρεται να εμπλέκεται και στην υπόθεση των δημοσιογράφων που διώκονται για εκβιασμούς. Όπως έχει γράψει το koutipandoras.gr από τον περασμένο Φεβρουάριο στην έκθεση εξέτασης του κατηγορούμενου Χρήστου Φράγκου, αν και όλα τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτήν αποσαφηνίζεται πλήρως ποιοι είναι και ποια media έχουν, υπάρχει και ο άγνωστος «Γιάννης». 

Αυτός είναι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, ο δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας fimotro.blogspot.gr, Γιάννης Παπαγιάννης. Παραμένει βεβαίως το ερώτημα γιατί η Δίωξη Εκβιαστών δεν έψαξε ποιος είναι αυτός ο Γιάννης αγνώστων στοιχείων και προέλευσης, ιδίως τη στιγμή που όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι ταυτοποιούνται πλήρως. Να σημειωθεί πάντως ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Αστυνομία και έχει κληθεί να ταυτοποιήσει τον ιδιοκτήτη του blog «fimotro», Παπαγιάννη.

Συνολικά 248.524 ευρώ είχε λάβει εν τω μεταξύ, όπως προκύπτει από τις ίδιες λίστες και ο αποβιώσας Παναγιώτης Μαυρίκος, για τις χαμηλής κυκλοφορίας εφημερίδες του. Ταυτόχρονα μεγάλα ποσά έχουν μοιραστεί σε επαρχιακούς ιστοτόπους, αλλά και σελίδες που βρίσκονται πολύ χαμηλά στην κατάσταση επισκεψιμότητας. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι, όπως αποκάλυψε το Hot Doc στο τεύχος 102, πριν από περίπου είκοσι ημέρες, το ΚΕΕΛΠΝΟ μοίραζε χορηγίες ακόμη και στον πρωταγωνιστή του ναρκόπλοιου Noor One Αιμίλιο Κοτσώνη.

Τα λιγότερα σε σχέση με όλους τους παραπάνω έχουν εισπράξει από τράπεζες στο πλαίσιο διαφήμισης το Hot Doc, το koutipandoras.gr, ο ραδιοφωνικός σταθμός Sfera 102,2 η ΕΡΤ κ.ά. Συγκεκριμένα το Hot Doc και το koutipandoras.gr έχουν εισπράξει μόνο από τράπεζες και όχι από το ΚΕΕΛΠΝΟ για το 2015 και το πρώτο τρίμηνο του 2016 συνολικά 26.798 ευρώ. 
http://www.koutipandoras.gr/article/deite-posa-eisepraan-apo-keelpno-kai-trapezes-dhmosiografoi-kai-media

 


ΠΡΕΖΑ TV

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 13 Ιουνίου 2016, in ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ.ΜΜΕ, Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: