ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΛΩΤΩΝ»

Χωρίς τίτλοΚυρίαρχη πλέον η μερική απασχόληση στις εργασιακές σχέσεις, όπως προκύπτει από το σύστημα “Εργάνη” του υπουργείου Εργασίας.

   «Επεξεργαστήκαμε επισήμως τα στοιχεία του Υπ. Εργασίας, του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ». Για πρώτη φορά το ισοζύγιο είναι υπέρ των νέο-προσλαμβανομένων. Είχαμε περισσότερες νέες προσλήψεις αλλά για πρώτη φορά η μερική και ελαστική απασχόληση υπερέχουν της σταθερής απασχόλησης. Πάμε σε γενικευμένη ευελιξία, επισφαλή εργασία, όπου αναζητούμε τα έσοδα 5μηνου για τα ταμεία. Τα έσοδα είναι ………

πεσμένα κατά 25%. Γενικευομένης της ελαστικής απασχόλησης συνεχίζεται η κρίση για το μέλλον των συντάξεων, καταρρέουν τα ταμεία. Υπάρχει μείωση κατά 30% των εισφορών.  Η νέα απασχόληση είναι εισφορο-καταστροφική και ανεργιογόνα. Παράγει ανεργία και χαμηλές εισφορές, όλα είναι στον αέρα», είπε στονAlpha 989 ο καθηγητής εργατικού δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος.

«Όλη η φιλοσοφία του μνημονίου στηρίζεται στη διαρκή συμπίεση του κόστους εργασίας. Αποτυπώνει τη φιλοσοφία του μνημονίου, δημιουργεί είλωτες και όχι εργαζόμενους. Ήμασταν στη μικρότερη ελαστική απασχόληση. Ακόμα και στην Πορτογαλία αντέχουν οι μισθοί, δεν έχουν την γενίκευση που έχουν σε εμάς. Συμπιέζουν τους μισθούς γιατί έχουν αποτύχει στη φιλοσοφία να αναπτυχθεί η χώρα υπό καθεστώς μνημονίου, θα συμπιέσουν πολύ. Οι δανειστές δημιουργούν νέα εργασιακή ατζέντα που θα φέρουν από τον Σεπτέμβρη στο τραπέζι. Είναι μείζον θέμα για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού», είπε χαρακτηριστικά.

  

Ακούστε τη συνέντευξη: ΕΔΩ

Advertisements

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 16 Ιουνίου 2016, in ΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ, ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΟΧΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: