Οι βόθροι τραγουδάνε ακόμη

undefined

του Γιάννη Λαζάρου

Είναι γραφτό να πορεύεσαι στη ζωή με την μπόχα να μην σε αφήνει να αναπνεύσεις, ειδικά σε καιρούς «ειρήνης» και πλάνας «δημοκρατικής λευτεριάς». Το τραγούδι των βόθρων καλά κρατεί στην Ελλάδα από εκείνη την εβδομάδα της λευτεριάς το ’45 μέχρι σήμερα.
Θα τους ακούσεις θέλεις δεν θέλεις από το καφενείο του χωριού, που σήμερα είναι και φατσοβιβλίο, μέχρι και επίσημα από τα Μέσα Μαζικής Εξαθλίωσης  όπου η βρώμα που ξερνάνε κάνει την χαβούζα να μοιάζει παράδεισος. Φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαία η εκκένωση που κάνουν στα μούτρα μας. Όταν τους ανασύρουν να βρωμίσουν ξανά τον αέρα κάτι ετοιμάζουν. Τους επαναφέρουν να μιλήσουν στους οπαδούς τους για κάποιο σκοπό για να ………

γίνουν πιο εύκολα τα σχέδιά τους.
Η απορία για το πώς θα ήταν τα πράγματα αν δεν τραγουδούσαν καθημερινά αυτές οι χαβούζες παντού λύνεται από την αντιπαράθεση ενός βόθρου με έναν σκεπτόμενο άνθρωπο στην σημερινή Ελλάδα.
«Η δύναμη των Τούρκων ήταν σαφώς υπέρτερη. Υπήρχε συντριπτική υπεροχή της Τουρκίας εάν γινόταν το μπραφ θα κλαίγανε μανούλες από την πλευρά μας«. 
Άδειασε κι άλλα ο βόθρος αλλά θα μείνουμε στο μπραφ. 
Μπραφ κατά τον χαβούζα είναι η κλήση να υπερασπιστείς ιερά και όσια. Θα μου πεις καταλαβαίνει ο χαβούζας από τέτοια; Και θα σου πω ρώτα τους οπαδούς του. Ένα μπραφ ήταν και στα Ηπειρώτικα βουνά το ’40, ένα μπραφ ήταν και το Ρούπελ, ένα μπραφ και το ύψωμα 731, ένα μπραφ και ο Στέλιος ο Καρδάρας, ένα μπραφ και η αντίσταση κατά των Ναζιστηρίων και για να πάμε και πολύ πίσω ένα μπραφ ήταν και ο Λεωνίδας που δεν κατάφερε τίποτε αφού στο τέλος τον έσφαξαν κι αυτόν προδομένο από βόθρους της εποχής. 
Τα  «μπραφ» δεν έχουν τέλος στην Ελλάδα διότι όταν χρειάστηκε δεν το είδαν έτσι οι Έλληνες αλλά κάπως αλλιώς δίνοντας την ζωή τους για να έρθει μετά σε καιρούς ειρηνικούς ο χαβούζος και να λέει την θυσία τους μπραφ. 
Στο ξερατό του χαβούζα θα αντιπαραθέσουμε την σκέψη ενός Έλληνα λίγο πριν την συμπλοκή στον Έβρο το ’67. 
«Τι γυρεύω εγώ εδώ; Κανείς δεν με ρώτησε αν θέλω να έρθω στον στρατό. Να καταταγώ στο Πεζικό ή στο πυροβολικό. Να γίνω ναύτης ή αεροπόρος. Κανείς δεν με ρώτησε αν ήθελα να γίνω δόκιμος. Να περάσω την κόλαση της ΣΕΑΠ. Τον γολγοθά της Ρεντίνας. Να έρθω στον Έβρο. Να πεθάνω στην όχθη του. 
Σκέφτομαι κάτι μπούληδες που κάνουν τον άρρωστο, για να βγουν ανίκανοι προς στράτευση. Και κάτι νούμερα που το παίζουν παλαβοί. Απαλλάσσονται κι αυτοί. Σπιτάκι τους. Παλικαράκια όσο αξίζει η ζωούλα σας αξίζει κι η δική μου. 
Αλλά τώρα δεν θα ήθελα να είμαι πουθενά αλλού«. 
Αυτές ήταν οι σκέψεις του έφεδρου αξιωματικού Διονύση Χαριτόπουλου όπως τις ξεδιπλώνει στο βιβλίο του «Πρόβες Πολέμου’, λίγο πριν το «μπραφ» κατά τον χαβούζο. 
Όμως το «μπραφ» των χιλιάδων Χαριτόπουλων που τελικά έδωσαν τον υπέρ πάντων αγώνα κατά περιόδους ήταν απλά εθνική αξιοπρέπεια, αυτοσεβασμός, ελευθερία. Αγωνίστηκαν για αναπνέουν καθαρό αέρα και όχι την μπόχα της χαβούζας. 
Δεν θέλει και πολύ μυαλό να σκεφτεί κάποιος το γιατί οι βόθροι τραγουδάνε ακόμη και οι Χαριτόπουλοι είναι στραγγαλισμένοι στην γωνία.  
Το δυστύχημα είναι πως οι συνθήκες δεν χρειάζονται Χαριτόπουλους για να ξεβρομίσει ο αέρας. Η δημιουργία εκατοντάδων ανεξέλεγκτων χαβούζων επί πληρωμή δημιούργησε από παλιά μια βρωμερή κάστα ορδών που ήταν φυσικό να εθιστούν στην βρώμα και την μπόχα. 
Αν δεν με πιστεύεις μίλα με τους οπαδούς τους που αλλάζουν βόθρο εγκατάστασης σε κλάσματα δευτερολέπτου για την βόλεψη. 
Όσος ελεύθερος αέρας έχει απομείνει είναι κλεισμένος στο μυαλό ή σε κάποιο βιβλίο κάποιου Χαριτόπουλου. Όρμα να ανασάνεις και κλέψτον στο κάτω-κάτω γιατί  θα τον χρειαστείς αφού δεν λες να σκύψεις και να βάλεις στην ίδια μοίρα το «μπραφ» με τα ιερά και τα όσια.-
ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ
Advertisements

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 16 Ιουνίου 2016, in ΑΡΘΡΟ SOS, Uncategorized. Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

 1. Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ KATAKTHΣΟΥΝ «ΝΟΜΙΜΑ» ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  BY JIMMY885 ON 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 • ( 1 ΣΧΟΛΙΟ )
  ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ. 2

  Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

  Υπάρχει κάτι που το υπενθυμίζω συνεχώς. Μην παρακολουθείτε τα παγκόσμια γεγονότα, γιατί, «Δεν πρόκειται να ξεκινήσουν τα παγκόσμια γεγονότα, αν δεν πάρουν οι Εβραίοι, πρώτα η Ελλάδα».!!!!!!
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ.
  Γι’ αυτό, να έχετε την προσοχή σας, στο τι συμβαίνει μέσα στην Ελλάδα μας και πουθενά αλλού.

  Αυτήν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο που διανύουμε στην υπό κατάρρευση Ελλάδα μας, το σημαντικότερο και πιο επικίνδυνο γεγονός που συμβαίνει, είναι ΕΝΑ.

  Είναι η τελική προσπάθεια των Εβραίων τραπεζιτών, για να αρπάξουν ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ την χώρα, γι’ αυτό και έδωσαν εντολή στα πιόνια τους, να κάνουν την ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

  Έδωσαν εντολή δηλαδή, να αλλάξει το Σύνταγμα της Ελλάδος, ώστε να ΜΗΝ υπερασπίζεται, ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά τα συμφέροντα των Εβραίων «δανειστών».!!!!

  ΔΗΛΑΔΗ: Με αυτόν τον τρόπο, τα μνημόνια που έχουν ψηφιστεί από όλους τους προδότες, θα αποκτήσουν ΚΑΙ «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ» , ενώ μέχρι τώρα, είναι ΌΛΑ Αντισυνταγματικά και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΙΣΧΥ!!!!!!!!!

  ΔΩΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ, γιατί ο ΜΟΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ αυτήν την στιγμή για την χώρα, που ισοδυναμεί με την πλήρη καταστροφή και εξαφάνισή της, έρχεται με την ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

  ΠΡΟΣΕΞΤΕ γιατί μέχρι σήμερα, το μόνο που έχουμε χάσει ως Ελλάδα, απ’ όλη αυτήν την ιστορία, στην πραγματικότητα είναι μόνο υλικό χρήμα και αξιοπρέπεια. Ότι και να έχουν ξεπουλήσει από την ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ στους Γερμανο-Εβραίους μέσα από τα μνημόνια, ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΚΥΡΑ, γιατί είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ.
  Αν όμως τα κάνουν Συνταγματικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, τότε όλη η Ελλάδα, σε μία στιγμή, θα ανήκει στους ΓΕΡΜΑΝΟ-ΕΒΡΑΙΟΥΣ.

  Το σχέδιο που είχαν οι ΕΒΡΑΙΟΙ λοιπόν, για την κατάκτηση της Ελλάδος ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ, έτσι τελειώνει. ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

  ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ
  Απο το 2010 που το ξεκίνησαν, ΓΝΩΡΙΖΑΝ πως ΟΛΑ όσα θα κάνουν στην Ελλάδα, από την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ, τα ψηφισμένα μνημόνια, μέχρι και το τελευταίο ξεπούλημα ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ,
  ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
  ΑΥΤΟ …….ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ.!!!!!!

  Ήξεραν λοιπόν, πως όλα αυτά, δεν θα έχουν ΚΑΜΙΑ ΙΣΧΥ, διότι ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ νόμος του κράτους είναι ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Και όλοι οι νόμοι και τα μνημόνια που ψηφίζονται, όταν είναι ΑΝΤΊΘΕΤΟΙ από την επιταγή του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, τότε είναι εντελώς παράνομα και άκυρα.

  Αυτό όμως το έκρυψαν από τον λαό, γιατί ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.!!!!!!
  Ο λαός ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ, ότι όλα είναι «νόμιμα» και πως έχουμε «χάσει» την Ελλάδα.!!!!!!!

  ΑΥΤΟ λέγανε και ΑΥΤΟ λένε συνέχεια όλοι οι κατευθυνόμενοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης. «Πως έχουμε χάσει την Ελλάδα».
  Αλλά δεν έχουμε χάσει τίποτα μέχρι τώρα, γιατί τα πάντα είναι Αντισυνταγματικά και ως εκ τούτου εντελώς ΑΚΥΡΑ.

  Γι’ αυτό όμως πάνε τώρα να κάνουν την ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
  Για να κάνουν μέσα σε μία στιγμή ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑ,
  ΟΛΑ ΤΑ μέχρι τώρα ΜΝΗΜΟΝΙΑ …….. «ΝΟΜΙΜΑ» και «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ».

  Και σε αυτήν την ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ της ύπαρξης του Ελληνικού ΚΡΑΤΟΥΣ, οι «παπαγάλοι» κοιμίζουν τον λαό, με τους Ουκρανούς, τους Ρώσους τους Τούρκους και την Κωνσταντινούπολη, ενώ ΞΕΡΟΥΝ, πως αυτά τα Εβραϊκά πιόνια της Βουλής των Ελλήνων, ετοιμάζονται να παραδώσουν την Ελλάδα στους Εβραίους, ΟΡΙΣΤΙΚΑ πλέον, με την ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

  Και αν φυσικά συμβεί αυτό, δεν θα υπάρξει μετά, ούτε αναλαμπή, ούτε Κωνσταντινούπολη, γιατί απλά, δεν θα υπάρχει πλέον Ελλάδα, που θα ανήκει σε Έλληνες. Η Ελλάδα μετά, θα ανήκει στους ΕΒΡΑΙΟΥΣ τραπεζίτες, Σόρος, Ροτσάιλντ και Ροκφέλερ
  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

  Έτσι, θα έχει ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ η Ελλάδα από τους ΕΒΡΑΙΟΥΣ, όχι με όπλα, αλλά με ένα ανύπαρκτο και κατασκευασμένο χρέος και με τα ψηφίσματα των ΠΡΟΔΟΤΙΚΩΝ Ελληνικών Κυβερνήσεων.

  ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ, για να κατακτήσουν την Ελλάδα χωρίς πόλεμο. Και αυτό θα προχωρούσαν, χωρίς να καταλαβαίνει ο λαός τίποτα, αφού όλοι οι συνεργαζόμενοι «παπαγάλοι», φροντίζουν να κρατάνε τον λαό σε ύπνωση, με τα «διαστημικά πεδία», τους «εξωγήινους», την Ρωσία , την Τουρκία , την Συρία, την Ουκρανία και την …… Κωνσταντινούπολη.
  Με οτιδήποτε άλλο λοιπόν τον «ενημερώνουν» τον Ελληνικό λαό, εκτός από την ετοιμαζόμενη «ταφόπλακά» του.

  Και να γνωρίζετε πως γι’ αυτά τα άρθρα της Αναθεώρησης του Συντάγματος που θα «έθαβαν» την Ελλάδα, δεν θα μαθαίνατε τίποτα και από κανέναν, γιατί συνεργάζονται όλα τα Εβραιο-ελεγχόμενα κόμματα της Βουλής, όπως και όλοι οι «παπαγάλοι» που υποτίθεται πως…….«ενημερώνουν» τον Ελληνικό λαό.

  Όλοι τους όμως, πολιτικοί και «παπαγάλοι», το γνωρίζουν αυτό που ετοιμάζεται με την Αναθεώρηση του Συντάγματος, όπως γνωρίζουν, πως «αν αυτό συμβεί», τότε η Ελλάδα εξαφανίστηκε. Και αν η Ελλάδα εξαφανιστεί, τότε πως θα έρθει η ……Αναλαμπή;;;;;;;;

  Με λίγα λόγια και σταράτα λοιπόν, αυτή η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, που θα κάνει ΝΟΜΙΜΑ και ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, είναι ο τρόπος που όπως είπε ο άγιος Παΐσιος: «θα προσπαθήσουν να εξαφανίσουν την Ελλάδα», αλλά όπως συμπλήρωσε,……..
  «ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ».!!!!!!!!
  Και «ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ», επειδή οι Έλληνες τώρα δεν κοιμούνται, αλλά ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.!!!!!!!

  Ιωάννης Λαμπρόπουλος
  συγγραφέας-ερευνητής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: