ΤΑΙΠΕΔ: Στο αρχείο οι δύο δικογραφίες, το Συμβούλιο Εφετών αποφασίζει για την τρίτη

ΤΑΙΠΕΔ: Στο αρχείο οι δύο δικογραφίες, το Συμβούλιο Εφετών αποφασίζει για την τρίτηΟι δικογραφίες σε βάρος των πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, αφορούν την παρακράτηση τόκων από την μεταβίβαση μετοχών του ΟΠΑΠ και τις πωλήσεις των 28 ακινήτων του Δημοσίου. Ο ανακριτής Διαφθοράς Κώστας Σαργιώτης, απέστειλε ήδη τυπικές κλήσεις σε απολογία στα εμπλεκόμενα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη του Ταμείου – ενέργεια που ουσιαστικά εκκινεί την διαδικασία αρχειοθέτησής τους, εφόσον δώσει την έγκριση του το Συμβούλιο Εφετών.

Ο κ. Σαργιώτης κρίνει πως από τα στοιχεία των δικογραφιών για τα τρία πρώην μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης που τους είχε αποδοθεί μετά από ποινική δίωξη που είχαν ασκήσει οι εισαγγελείς Διαφθοράς.

Η πρώτη δικογραφία από τις δύο που οδηγούνται στο αρχείο, καταλόγιζε στους υπευθύνους του……….

ΤΑΙΠΕΔ ότι δεν πίστωσαν στον ειδικό λογαριασμό, μετά την μεταβίβαση των μετοχών του ΟΠΑΠ που κατείχε το Δημόσιο, τους συνολικούς τόκους που πιστώθηκαν στο λογαριασμό του Ταμείου, οι οποίοι φέρεται να ανέρχονται σε ποσό άνω των 480 χιλιάδων ευρώ.

Η δεύτερη δικογραφία αφορά την μη απόδοση τόκων στον ειδικό λογαριασμό, ποσών περίπου 100 χιλιάδων ευρώ από την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης των 28 ακινήτων του Δημοσίου.

Ο ανακριτής που χειρίζεται τις δύο υποθέσεις, φαίνεται να κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της υπεξαίρεσης, καθώς από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι ιδιοποιήθηκαν τους τόκους. Τα χρήματα φαίνεται να παρέμειναν στο ταμείο του ΤΑΙΠΕΔ για να καλύψουν ανάγκες του για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους.

Ο Σαργιώτης αποστέλλει για κρίση στο Συμβούλιο Εφετών και την δικογραφία που αφορά το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας με κατηγορούμενους τα έξι πρώην μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, στους οποίους καταλογίζεται πως υπέβαλαν μη επωφελείς προτάσεις αξιοποίησης των 28 ακινήτων με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά το Δημόσιο. Για την υπόθεση αυτή απολογήθηκαν στις αρχές Ιουνίου οι έξι κατηγορούμενοι και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Η τέταρτη δικογραφία σε βάρος των πρώην μελών του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ που αφορά την μη απόδοση τόκων περίπου 360 χιλιάδων ευρώ από τη μεταβίβαση του κτιρίου του Golden Hall), εκκρεμεί στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς, Ηλιάννα Ζαμανίκα.

dikaiologitika.gr/

Advertisements

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 22 Ιουνίου 2016, in ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ, ΤΑΙΠΕΔ, Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: