Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ είναι ο βολικός αποδιοπομπαίος τράγος

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει μετατραπεί «βολικό αποδιοπομπαίο τράγο» στην Ελλάδα, δήλωσε η διευθύντριά του, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με την ελληνική οικονομία να κινδυνεύει με νέα ύφεση το 2016, η κ. Λαγκάρντ δήλωσε πως το Ταμείο θα πρέπει να εξετάσει το κατά πόσον οι απαιτήσεις του για την προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας ήταν υπερβολικές, χωρίς όμως να αποσαφηνίζεται το κατά πόσον αναφέρεται μόνο στα προηγούμενα δύο Μνημόνια ή και στο τρέχον πρόγραμμα στήριξης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η κ. Λαγκάρντ τόνισε ότι η επανεξέταση των πολιτικών που ……

 

ακολουθήθηκαν στην Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει ριζικά το έργο του Ταμείου, δηλαδή την παροχή βοήθειας σε κράτη που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στο να τα καταστήσουν ισχυρότερα στο μέλλον.

«Σε κάθε ιστορία υπάρχει ένας κακός αστυνομικός, αλλά ελπίζω ότι αυτός ο κακός αστυνομικός έχει και ανθρώπινη διάσταση», προσέθεσε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η κ. Λαγκάρντ επαναβεβαίωσε ότι θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν προϋποθέσεις ανάπτυξης, υιοθετηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και φυσικά εφόσον το χρέος αποδειχθεί βιώσιμο.
«Η παγκοσμιοποίηση έχει κάνει πολλά καλά και έχει βγάλει πολλούς ανθρώπους από τη φτώχεια. Με τον ίδιο τρόπο όμως, έχει παράγει και κάποιους χαμένους», ανέφερε.
Υπενθυμίζεται ότι το Ταμείο αναμένεται να εκδώσει μέσα στους επόμενους μήνες την εσωτερική αξιολόγησή του για τις πολιτικές που ακολούθησε στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της ευρωζώνης που χρειάστηκαν προγράμματα στήριξης κατά τη διάρκεια της ευρω-κρίσης.
Παράλληλα, από τις αρχές του έτους φαίνεται ότι το Ταμείο προχωρά σταδιακά σε επαναξιολόγηση των νεοφιλελεύθερων πρακτικών που έχει προκρίνει τις τελευταίες δεκαετίες.

 

press gr

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 8 Ιουλίου 2016, in ΔΝΤ, Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: