Συνεντεύξεις!! Ηχηρό «ράπισμα» στο πολιτικό σύστημα αποτελούν οι δηλώσεις 17χρονων κοριτσιών που συμμετείχαν στη Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων.

screen_shot_2016-07-12_at_13.28.07.pngΠαναγιώτα Σκανδάλη, μαθήτρια Β’ Λυκείου, εκπροσώπησε τα Ιωάννινα στη Βουλή των Εφήβων:

Είμαι αρνητική με την ψήφο στα 17. Είναι πολύ βιαστική απόφαση. Οι νέοι δεν είναι έτοιμοι. Ας επικεντρωθούν στα βασικά για αρχή. Αν δεν έχεις παιδεία, δεν μπορείς να καθορίζεις το μέλλον της χώρας. 

Περίμενα σε μας που είμαστε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους να είναι ειλικρινείς αλλά αυτό ήταν ουτοπικό. Οι μαθητές έφυγαν χωρίς να λάβουν ικανοποιητικές απαντήσεις ούτε από τον υπουργό Παιδείας.
Ήταν απαράδεκτο, δεν απαντούσαν στις ερωτήσεις, μιλούσαν με διπλωματικότητα.

 Είναι πολύ δύσκολη η χρονιά και με τα φροντιστήρια υπάρχει ένα θέμα. Δεν θα έπρεπε……….

να υπάρχουν φροντιστήρια. Το σχολείο θα έπρεπε να μας παρέχει την εκπαίδευση και την παιδεία που χρειαζόμαστε. Η χρονιά θα έπρεπε να ήταν διαφορετικά δομημένη. Από τη στιγμή που δεν είναι επαρκής η εκπαίδευση που μας παρέχουν στα σχολεία, τότε μας οδηγούν στην παραπαιδεία. Δεν θέλουν να προβάλλουν όσα συμβαίνουν. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει παραπαιδεία. Πείτε μου ένα προηγμένο κράτος που έχει παραπαιδεία;

Εβίτα Νικολάκη εκπροσώπησε την Άρτα στη Βουλή των Εφήβων:


«Είναι πολύ λάθος το μέτρο για την ψήφο στα 17. Ανεπίσημα απευθυνθήκαμε στην κυρία Κανέλλη και στον κ. Θεοδωράκη. Η κ. Κανέλλη μας είπε ότι είναι σύμφωνη. Κατάλαβα ότι το ΚΚΕ έχει μία δυναμική παρουσία στις κομματικές νεολαίες ενώ το Ποτάμι όχι. Άρα εξυπηρετεί κομματικά συμφέροντα. Κομματικοποιεί τα παιδιά και δεν τα πολιτικοποιεί σε μία ευαίσθητη ηλικία, με το ζόρι των Πανελλαδικών και τα ωθεί να προβούν σε μία λάθος απόφαση.

 Χρειάζεται να θυμάμαι τη συμπεριφορά των πολιτικών. Διπλωματία, αερολογίες, καμία σαφής απάντηση. Υπολειτουργεί η πολιτική στην Ελλάδα.

 
Έχουν ξεχάσει την παιδεία που είναι η αρχή των πάντων. Για να λειτουργήσει σωστά μία κοινωνία χρειάζεται εκπαίδευση. Εμείς έχουμε καθαρά ένα σύστημα εξετάσεων που θέλει τον μόχθο των μαθητών αλλά δεν εκπαιδεύει τον μαθητή. Τον ωθεί σε ένα σύστημα ανταγωνισμού. Αν δεν αλλοιωθούν οι απόψεις μας και παραμείνουμε οι επαναστάτες έφηβοι, μπορούμε να γίνουμε η γενιά που θα αφυπνίσει την κοινωνία. Στο σχολείο η μισή αλήθεια κρύβεται. Δεν εμπιστεύομαι τα κόμματα.

 Aκούστε τις συνεντεύξεις: ΕΔΩ

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 12 Ιουλίου 2016, in ΒΟΥΛΗ, ΚΑΡΦΩΜΑΤΑ, ΦΙΛΗΣ, Uncategorized. Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

 1. Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

  Ο Σιωπών δοκεί συναινείν!

  Η πιο μεγάλη εγκληματική και επικίνδυνη οργάνωση των εβραίων στην Ελλάδα.

  Όλοι γνωρίζουμε το κοράνι τι γράφει για εμάς τους Έλληνες Χριστιανούς.
  Τότε η Εκκλησία της Ελλάδος γιατί δωρίζει κοράνια και έχει για ηγέτη της Άνθρωπο που ορκίστηκε με τον όρκο των Τούρκων στρατιωτών ..και αυτός ο άνθρωπος είναι ο βασιλιάς της Αγίας εκκλησίας του Χριστού στην γη ως Έλλην Ορθόδοξος Πατριάρχης ;;;

  ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΏΝΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΊΔΙΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΌΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΟΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΓΗ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ..και έχουν την κάλυψη των ΜΜΕ και του στρατού …δικαιοσύνης και όλων των ευσεβών λογίων ;;;;

  ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ….
  ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΎΦΘΗΚΑΝ… ΚΑΙΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

  αυτή είναι των πάντων κακών στην Ελλάδα η μόνη αλήθεια….διαδώστε την …ήρθε η νέα των Ελλήνων της ελευθερίας μας αρχή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: